Εικαστικα

Η Λυδία Βενιέρη παρουσιάζει τα «Ταρό του Έρωτα»

Στο i-D ProjectArt, τον νέο χώρο του i-D concept store

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355140-736153.jpg

Το i-D concept store άνοιξε πριν δύο χρόνια περίπου στο Κολωνάκι με στόχο να επαναπροσδιορίσει την έννοια του concept store στην Αθήνα. Όσοι επισκέπτονται το διώροφο κτίριο της Κανάρη & Σέκερη μπορούν να δοκιμάσουν ρούχα και αξεσουάρ, να μυρίσουν τα αποκλειστικά ντελικάτα αρώματά του, να δουν από κοντά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, κεριά γυαλιά, παπούτσια, τσάντες, να ξεφυλλίσουν βιβλία και να βρουν δώρα για κάθε περίσταση.

Μέσα σε αυτόν το χώρο λειτουργεί και το i-D ProjectArt που αντικατοπτρίζει τις αισθητικές ευαισθησίες και την αφοσίωση στην ανώτερη ποιότητα των i-D ConcepstStore.

Το i-D ProjectArt δεν είναι μια ακόμα γκαλερί, αντιθέτως επιδιώκει να γίνει ένας ξεχωριστός και δημιουργικός χώρος όπου φιλοξενούνται μοναδικά γεγονότα τέχνης, συχνά διαδραστικού περιεχομένου, με χαρακτήρα και άποψη, ενώ οι πελάτες μπορούν να εμπλακούν και να αλληλεπιδρούν με την τέχνη και τους καλλιτέχνες.

Λυδία Βενιέρη, «Αθηνά»

Ο νέος χώρος του i-D concept store εγκαινιάζεται με την έκθεση «Ταρό του Έρωτα» της εικαστικού Λυδίας Βενιέρη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρία Ξανθάκου. Σε αυτή την έκθεση η Λυδία Βενιέρη εμπνέεται από τη μαγεία του έρωτα και παρουσιάζει μια σειρά από έργα-εικόνες που περιγράφουν διαφορετικές στιγμές των συναισθημάτων.

Λυδία Βενιέρη

Τα σύμβολά της κουβαλούν γνώση και συνδέονται με ένα μυστηριακό τρόπο με τις θεωρίες προέλευσης των ταρό. Φιγούρες γεμάτες χρώμα, μορφές και σχήματα που ενώνουν τον υλικό με τον πνευματικό κόσμο και κουβαλούν τη σοφία μιας πανάρχαιας τέχνης. Παίζοντας το παιχνίδι των αντιθέτων που περικλείονται εντός μας, η καλλιτέχνης μάς καλεί να γεφυρώσουμε το θετικό και το αρνητικό μας πρόσωπο και να προχωρήσουμε στον ανώτερο εαυτό μας.

 

Η υψηλότερη μορφή εξυπνάδας είναι η αγάπη

Η ίδια η καλλιτέχνης αναφέρει πως «Η αγάπη είναι το κοινό συμφέρον, η κατανόηση, η συμμετοχή, η φροντίδα, η ομορφιά, η υγεία. Η τέχνη κρατά τα κλειδιά της αντισήψης, μυώντας τα όντα στον αόρατο κόσμο μέσω των αισθήσεων. Ο κάθε άνθρωπος είναι φορέας αοράτων δυνάμεων που τον ορίζουν, καθώς ορίζουν και τη πορεία του και τελικά την ζωή του. Οι αρχαίοι θεοί, οι ιδιότητες των Αγίων, τα ζώδια, μεταφέρουν τα νοήματα των δυνάμεων αυτών, των οποίων τα συναισθήματα είναι η απλούστερη έκφραση τους. Όλοι μας εμπεριέχουμε αυτές τις δυνάμεις κι όλοι μας είμαστε μαριονέτες με αόρατα σχοινιά, αλλά στον εσωτερικό μας μικρόκοσμο οι θεότητες αυτές αντανακλούνται στο πρόσωπο μας από τον πιο όμορφο μέχρι τον πιο άσχημο εαυτό, από τον πιο έξυπνο μέχρι τον πιο κουτό, από τον πιο γενναιόδωρο μέχρι τον πιο μικροπρέπη, κι αν δεν αγκαλιάσει ο ηρωικός εαυτός τον φοβισμένο εαυτό, τότε ποιος θα το κάνει; Ποιος θα συμπληρώσει το κενό του αντιθέτου αν όχι το ίδιο το αντίθετο;

Λυδία Βενιέρη, «Η γυάλα»

Τα ταρό των αοράτων δυνάμεων ταχτοποιούν τη σκέψη, ξεκαθαρίζουν τον ορίζοντα και μελετούν τις δυνάμεις που ορίζουν την μοίρα, στοχεύοντας και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τον υπέρτατο ανώτερο εαυτό».

Πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ