- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Patti Smith τραγουδά Bob Dylan στα Νόμπελ, ξεχνά τα λόγια και συγκινεί (video)
«Συγγνώμη, είμαι τόσο νευρική», απολογήθηκε στο κοινό που καταχειροκρότησε
Η Πάτι Σμιθ πήγε στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ στη Στοκχόλμη για να τραγουδήσει το «A Hard Rain's A-Gonna Fall» προς τιμήν του Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος δεν ήταν παρών για να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αλλά ήταν τόσο νευρική που ξέχασε τα λόγια.
Η μουσικός ζήτησε συγγνώμη και ξεκίνησε ξανά να τραγουδά τον στίχο, υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.
Στο Konserthuset, την Αίθουσα Συναυλιών της Στοκχόλμης, όπου το Ίδρυμα Νόμπελ διοργανώνει κάθε χρόνο την τελετή απονομής, οι 9 βραβευθέντες που παρέστησαν παρέλαβαν από τον βασιλιά Κάρολο Γουστάβο 16ο της Σουηδίας ένα χρυσό μετάλλιο και ένα δίπλωμα.
Ο διάσημος αμερικανός μουσικός, Μπομπ Ντίλαν, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του επικαλούμενος «άλλες υποχρεώσεις».
Ο 75χρονος Ντίλαν απέστειλε ευχαριστήρια ομιλία που διαβάστηκε στο επίσημο δείπνο στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης.
Ο Βρετανός Ντέιβιντ Τούλες, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής, ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στη σκηνή. Τον ακολούθησαν οι Ντάνκαν Χολντέιν και Μάικλ Κόστερλιτς, συμπατριώτες του και επίσης βραβευθέντες.
Ο Γάλλος Ζαν Πιερ Σοβάζ, ο Βρετανός Φρέιζερ Στόνταρτ και ο Ολλανδός Μπέρναρντ Φερίνγκα, που βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Χημείας, παρέλαβαν κατόπιν τα βραβεία τους, ενώ τους ακολούθησε ο Γιαπωνέζος Γιοσινόρι Οσούμι, για το Νόμπελ Ιατρικής.
Τέλος, ο Αμερικανοβρετανός Όλιβερ Χαρτ και ο Φινλανδός Μπενγκτ Χολμστρεμ παρέλαβαν το Νόμπελ Οικονομίας.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Σουηδίας.
Εκτός του μεταλλίου και του διπλώματος, κάθε βραβείο Νόμπελ ισοδυναμεί και με μια επιταγή 8 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (περίπου 824.000 ευρώ), που δίνεται σε καθέναν από τους βραβευθέντες.
Το πιο περίβλεπτο από τα βραβεία, το Νόμπελ Ειρήνης, είναι το μοναδικό που απονέμεται σε τελετή στο Όσλο έπειτα από επιθυμία του Άλφρεντ Νόμπελ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια μεγάλη έκθεση αποδεικνύει ότι ο Ανρί Ματίς, στα ογδόντα του, επανεφηύρε την τέχνη του και επηρέασε την ιστορία της τέχνης
Η πορεία της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας του 20ού αιώνα
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εκατονταετηρίδα του Κολλεγίου
Ατομικά και συλλογικά πρότζεκτ που εγκαινιάζονται αυτήν την εβδομάδα
Εγκαινιάζεται επίσημα στις 15 Απριλίου - Ενδέχεται να ανοίξει νωρίτερα στο κοινό
Τερατάκια που γελούν, γυναίκες που ποζάρουν και ένας κόσμος που εκρήγνυται
Νίκη Καναγκίνη, Γιάννης Χρήστου και Στάθης Λογοθέτης σε «διάλογο» μέσα από τα έργα τους και την πορεία τους
Ανατροπή από κορυφαίο μελετητή - Το έργο ανήκει στον Ολλανδό καλλιτέχνη και όχι σε μαθητή του
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η «Θεά από Ατσάλι» αφιερωμένη στη θρυλική Μαρία Κάλλας
Ο βίος του Ολλανδού ζωγράφου που άσκησε καταλυτική επιρροή στην τέχνη
Ένας σχολιασμός της οπτικής κουλτούρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στον σύγχρονο καλλιτεχνικό διάλογο
Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Οργανισμού MOMus για την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος» στην Εθνική Πινακοθήκη
Oι σχεδιαστές που άλλαξαν τη μόδα
Όλα για τη Συλλογή Κωστάκη, τη Ρωσική Πρωτοπορία και την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος»
Από τη μεγάλη συλλογή του ΜΙΕΤ στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την περφόρμανς του Γιώργου Δρίβα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ανακαλύψτε τη δυναμική της τέχνης για χώρους με προσωπική σφραγίδα και μοναδική ταυτότητα
Η έκθεση «60 χρόνια ΜΙΕΤ. Αναγνώσεις μιας συλλογής» στο Μουσείο Μπενάκη αναδεικνύει την ιστορία της ελληνικής τέχνης του 20ού αιώνα μέσα από έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
Σε επιμέλεια Νεκτάριου – Αλφρέδου Γκούβερη, ως Τρίτη 31 Μαρτίου.
Με αφορμή την αναδρομική του έκθεση, ο ζωγράφος μιλάει για τη γενιά του ’30, τους δασκάλους της Σχολής Καλών Τεχνών, το φως του Μολύβου και τη ζωγραφική ως τρόπο ζωής
Νέο δημοσίευμα επιχειρεί να λύσει το μεγαλύτερο αίνιγμα της σύγχρονης τέχνης - Αλλά τι αλλάζει πραγματικά;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.