Εικαστικα

Η τελευταία ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

"90 χρόνια ΠΑΟΚ – νοσταλγώντας το μέλλον": μια κινηματογραφική αφιέρωση

133779-304819.JPG
Άντρια Καλαϊτσίδου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326716-674926.jpg

Το πάθος και η αυθεντικότητα του Νίκου Τριανταφυλλίδη βρίσκονται στην καρδιά του ντοκιμαντέρ "90 χρόνια ΠΑΟΚ – νοσταλγώντας το μέλλον". Την ταινία που ολοκλήρωσε η σύντροφός του, επίσης σκηνοθέτης, Μαρίνα Δανέζη, μετά τον θάνατό του τονπερασμένο Ιούνιο. 

Νίκος Τριανταφυλλίδης, 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει με μεγάλη συγκίνηση την τελευταία ταινία του, μια κινηματογραφική αφιέρωση του σκηνοθέτη που έφυγε νωρίς, στην αγαπημένη του ομάδα και στην ιδέα που αυτή αντιπροσωπεύει. Η ιδέα και ψυχή του ΠΑΟΚ είναι "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς", όπως έχει πει ο  αγαπημένος άσσος των γηπέδων Πάμπλο Γκαρσία.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι μεγάλοι σταθμοί της ομάδας, η χαμένη πατρίδα και ο ξεριζωμός, το ιστορικό και κοινωνικό φόντο, ξετυλίγονται στον φακό σαν ένα ζωντανό κινηματογραφικό ημερολόγιο, μέσα από τις εξομολογήσεις παλαίμαχων και νέων ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και πιστών φίλων του ΠΑΟΚ, όπως οι Νότης Τσίντογλου, Γιώργος Κούδας, Κλάους, Ιβάν Σαββίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος κ.α.  

Από το γήπεδο της Τούμπας στο Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ του Ντίσελντορφ, από την Κωνσταντινούπολη στην Λισαβόνα, η κάμερα αποτυπώνει την ιστορία μίας ομάδας που γράφεται στις κερκίδες, στο γήπεδο, στους δρόμους των ταξιδιών της και στις αναμετρήσεις με τους μεγάλους της αντιπάλους, αλλά κυρίως με τον εαυτό της.

Νίκος Τριανταφυλλίδης, 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα

Νίκος Τριανταφυλλίδης, 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα

 

Εκτέλεση παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη για την ΝΙΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Δημήτρης Παπανδρέου για την Fairplay  

Παραγωγή: ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 

Info: "90 χρόνια ΠΑΟΚ – νοσταλγώντας το μέλλον", στο  57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, 3/11-13/11, 2310 378 400 

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΏ

Twitter: https://twitter.com/filmfestivalgr / Facebook: https://www.facebook.com/filmfestival.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ