Εικαστικα

Imaginary Boy: Τα Playmobil που ταξιδεύουν

Φωτογραφική έκθεση με τα ανθρωπάκια που πάνε παντού, του Νίκου Ράκα

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
116122-258780.jpg

image

 Ο Νίκος Ράκας είναι ένας καλλιτέχνης φωτογράφος με φακό τόσο τρυφερό όσο τα παιδικά όνειρα – εντάξει και λίγο μεγαλύτερα. Το Playmobil Project το οποίο συντηρεί με αγάπη εδώ και δέκα χρόνια, είναι οι φωτογραφίες από φιγούρες Playmobil που, θέλοντας να «δώσει ζωή» σε αυτά τα πλαστικά ανθρωπάκια, ταξίδευε και τα έστηνε σαν να πρόκειται για κανονικούς ανθρώπους σε διάφορες στάσεις και ταξιδιωτικά ενσταντανέ στον πλανήτη. Φωτογραφίες ενός μικρόκοσμου σε έναν μεγάλο κόσμο, χωρίς καθόλου μοντάζ και τεχνική επεξεργασία.

Το project πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση Daydreamer στο Λονδίνο το 2005, με εξαιρετικά θετική ανταπόκριση από το κοινό και με αναφορές από Guardian, The Indepentent και άλλα τοπικά έντυπα. Από τότε μέχρι σήμερα το project και ο δημιουργός εξελίσσονται συνεχώς! Βραβεύεται σε φεστιβάλ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς, παρουσιάζει το έργο του σε πολλές solo και ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Ρώμη, Θεσσαλονίκη, Ύδρα, ενώ γίνονται stop motion ταινίες μικρού μήκους με πρωταγωνιστές πάντα τα Playmobil. Ακόμα και εξώφυλλο στην Athens Voice, με τα ανθρωπάκια στημένα μπροστά στη Βουλή.

image

Τώρα, τα ανθρωπάκια του Νίκου ξαναστήνουν την δεκάχρονη ιστορία τους σε μία φωτογραφική έκθεση με τίτλο IMAGINARY BOY που θα φιλοξενηθεί στο ΤOMS flagship store της Θεσσαλονίκης

Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα μέρος αυτής της πορείας, καθώς και νέα έργα από τα τελευταία δύο χρόνια. Το ιδιαίτερο με τη συγκεκριμένη έκθεση είναι πως ένα από τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι εμπνευσμένο από τη δράση και τη φιλοσοφία της TOMS.

Τα prints με το συγκεκριμένο έργο θα διατεθούν σε limited edition αριθμό, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον δημιουργό, και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα δοθούν στην Άρσις −Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων− για τη δράση της στην Ειδομένη, με σκοπό:

1. Την ψυχοκοινωνική και παιδαγωγική υποστήριξη των παιδιών.

2. τον χώρο φροντίδας βρεφών και στήριξη των μητέρων με βρέφη.

3. την ευαισθητοποίηση- συλλογή ειδών.

Ακολουθούμε τα Imaginary Boys στα χνάρια του TOMS.


ΤΟΜS flagship store - Τσιμισκή 22, Θεσσαλονίκη

Opening: 21/12 19:00 – 22:00

Διάρκεια έκθεσης: Από 21/12 – 11/01

image

image

image

image

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ