Design & Αρχιτεκτονικη

Αντάλλαξέ το

Στο παζάρι ανταλλαγής της ATHENS VOICE και του HOMEmag

114847-643498.jpg
Μάρω Ζήνα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8957-30737.jpg

Τις τελευταίες τρεις μέρες μαζέψαμε πολλά αντικείμενα, χρηστικά και μη, μικρής ή μεγάλης αξίας. Σημασία για όλους όσοι συμμετείχαν φέρνοντας τα πράγματά τους, είχε η διαδικασία, η πράξη, η ανταλλαγή, η επαναχρησιμοποίηση. Το να αποφασίσεις να χαρίσεις εκείνα που δε χρησιμοποιείς πια σε αγνώστους, χωρίς να ξέρεις αν τα αντικείμενα που θα βρεις να πάρεις εσύ θα έχουν την ίδια αξία. Για τους περισσότερους η πράξη αυτή δεν είχε μόνο «πράσινο χαρακτήρα» αλλά ήταν κι ένας τρόπος να «αντιμετωπίσουν» με θετική κι αισιόδοξη στάση την οικονομική κρίση, να συμμετέχουν, να επικοινωνήσουν.

 

Την Πέμπτη 30/9, στις 19.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Green Design Festival στην πλατεία Συντάγματος το HOMEmag και η Athens Voice υποδέχθηκαν τον κόσμο που μέχρι πριν λίγο είχε φέρει από τασάκια μέχρι φωτιστικά και είχε πάρει τα αντίστοιχα καρτελάκια για την ανταλλαγή. Ήταν αρκετοί εκείνοι που αποφάσισαν να πάρουν λιγότερα αντικείμενα από όσα έφεραν, γιατί ο σκοπός τους ήταν τα πάρει κάποιος που τα πραγματικά τα έχει ανάγκη. Κάποιοι χάριζαν όσα καρτελάκια τους περίσσευαν σε αγνώστους! Άλλοι μας υποσχέθηκαν ότι την επόμενη φορά θα μας φέρουν μικρούς ντιζάιν θησαυρούς που έχουν μείνει θαμμένοι στα πατάρια τους. Ήταν πολλοί κι εκείνοι που ρώτησαν πότε θα το οργανώσουμε πάλι. Φυλάξαμε λοιπόν όσα αντικείμενα έμειναν όταν τελείωσε η βραδιά μαζί με τις υποσχέσεις σας για την επόμενη φορά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.