Design & Αρχιτεκτονικη

Gallery

“Contemporary Marble Sculpture”  στο Hilton Αθηνών από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Οκτωβρίου 2010.

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8386-29694.jpg

Ένα ακατέργαστο υλικό, στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της τέχνης και της αισθητικής στην Ελλάδα, θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εικαστική έκθεση με τίτλο “Contemporary Marble Sculpture”, που θα φιλοξενήσει το Hilton Αθηνών από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Οκτωβρίου 2010. Δύο γλύπτες, που ζούν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ο Τήνιος Δημήτρης Σκαλκώτος και ο Γερμανός Ingbert Brunk, θα παρουσιάσουν τα  έργα τους από μάρμαρο στο ευρύχωρο και φωτεινό lobby του ξενοδοχείου σε επιμέλεια της καταξιωμένης Βελγίδας ιστορικού τέχνης Els Hanappe.

    Οι δύο γλύπτες εμπνέονται από το ελληνικό μάρμαρο, που αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τη διαύγεια και την καθαρότητά του. Ιδιαίτερα το πεντελικό μάρμαρο, υπήρξε το ιδανικό μέσο για την καλλιτεχνική έκφραση του κλασικού ελληνικού πολιτισμού και στα χέρια των γλυπτών του, αυτό το άκαμπτο υλικό αποκτούσε πλαστικότητα και ζωή, κίνηση και ψυχή. Οι γλύπτες της Κλασικής εποχής είναι παγκοσμίως γνωστοί για το έργο τους κι επηρέασαν σημαντικά τους γλύπτες της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου καθώς και της Αναγέννησης. Εξιδανίκευσαν το ανθρώπινο σώμα αγγίζοντας τη τελειότητα.

    Δεδομένης αυτής της κληρονομιάς, πώς μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το μάρμαρο με νέους τρόπους και ν’ ανταποκριθεί σε μια πιο σύγχρονη γλώσσα;

   

Info: “Contemporary Marble Sculpture”, 16 Σεπτεμβρίου- 24 Οκτωβρίου 2010, είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210-7281230.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ