Design & Αρχιτεκτονικη

2ObjectRepair

Η γοητεία του vintage

114862-643453.jpg
Μαρία - Άννα Τανάγια
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70660-142310.jpg

Αντικείμενα design διαλεγμένα προσεκτικά από υπαίθριες αγορές του Βερολίνου, της Κολονίας, αλλά και του Ισραήλ, έπιπλα του ’60 και ’70 αναζωογονημένα μετά από πολλές ώρες συντήρησης, μικροέπιπλα που αιφνιδιάζουν χάρη στη νέα τους χρηστική αξία. Καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο των 2ObjectRepair! Το δημιουργικό δίδυμο των Νίκου Ιωσήφ και Χρήστου Σέλλα κατόρθωσε να επαναπροσδιορίσει εικαστικά τον όρο «vintage» και να τον αναγάγει από πρόσκαιρο hashtag σε στάση ζωής.

n

Όλα άρχισαν πριν τέσσερα χρόνια, όταν αποφάσισαν να κάνουν επάγγελμα το χόμπι τους – να μεταποιούν έπιπλα για τους φίλους τους. Σε αυτή τη διαδρομή, βρήκαν πολλούς συνοδοιπόρους που τους εμπιστεύτηκαν από σαλόνια της γιαγιάς μέχρι την κατασκευή ολόκληρων χώρων (όπως το «Slag» στη Ζεύξιδος, τον «Λυκίσκο» στην Ηλιούπολη και πολλά ακόμα café στην Ελλάδα), φανατικούς οπαδούς που υποδέχτηκαν ένθερμα δημιουργίες όπως σκαμπό από τενεκέδες λαδιού, αλλά και νεοσύλλεκτους «Τζεπέτο» που ανακαλύπτουν τα μυστικά του επαγγέλματος στα εργαστήρια ξυλουργικής και δημιουργικών κατασκευών «wood you like».

nn

Ως σύγχρονοι «ιστοριοδίφες» ακούν προσεκτικά το παρελθόν που διηγείται κάθε αντικείμενο, ισχυρίζονται πως η ενέργεια που δίνεις σε ό,τι αγαπάς σου επιστρέφεται απλόχερα και πιστεύουν ακράδαντα πως η «ρετρολαγνεία» έγινε συνειδητή αντίληψη που γυρνά την πλάτη σε βραχύβια αντικείμενα για τα οποία έχει κατασπαταληθεί ενέργεια και πρώτες ύλες. Η δική τους συνέχεια μόνο εφήμερη δεν είναι: Έδρα λιανικής στη Φιλίππου, νέος χώρος στην Ολύμπου, επερχόμενη έκθεση κολάζ με γκραβούρες ανθρωπολογίας που «συνομιλούν» με πλουμιστά εργόχειρα και πάντα ένας καλός λόγος για να τους ακολουθείς!

2objectrepair.gr

n

n

n

n

n

Πορτρέτο: Arte Di Tre Studio

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ