Design & Αρχιτεκτονικη

«Massimo Listri. Φωτογραφική Αρχιτεκτονική»

Μπαρόκ παλάτια από τον μεγάλο Ιταλό φωτογράφο στο Μουσείο Μπενάκη

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60263-120343.jpg

Έκθεση με φωτογραφίες του Ιταλού φωτογράφου Massimo Listri πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι και τις 6 Μαρτίου. Ο διάσημος φωτογράφος με έδρα τη Φλωρεντία παρουσιάζει την εντυπωσιακή συλλογή του από κτίρια που έχει φωτογραφίσει μεταφέροντάς μας σε μια άλλη εποχή.

n

Ξεχωρίζει για τις εικονικές του προοπτικές σε μπαρόκ παλάτια, νεοκλασικούς εσωτερικούς χώρους και αναγεννησιακές βιβλιοθήκες. Ξεχασμένα κάστρα, ιδιωτικά παλάτια, διάσημα μουσεία άδεια από επισκέπτες φτάνουν σε εμάς μέσα από την «έξυπνη κάμερα» του Listri. Ιστορικοί χώροι που καλούμαστε να ανακαλύψουμε εκ νέου και να τους δούμε με άλλη ματιά και άλλη προοπτική. Μια έκθεση- ταξίδι στο χρόνο της αρχιτεκτονικής κτιρίων που σε κάνει να αναρωτιέσαι βγαίνοντας, αν βρίσκεσαι στην εποχή της Αναγέννησης ή του ρομαντισμού.

n

n

n

n

n

image

Info: Επιμέλεια έκθεσης: Μάγδα Μπαλτογιάννη / Τιμές εισιτηρίων: €3, €1,5 / Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου I 210 3453111 I Ωράριο Λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: Κλειστά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.