Design & Αρχιτεκτονικη

Συμβαίνει τώρα στην πόλη

Διάλεξη του αρχιτέκτονα Γιάννη Βικέλα στο  Μουσείο Μπενάκη την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11655-36296.jpg

Το ζωηρό προσωπικό ενδιαφέρον του Γιάννη Βικέλα για τις εξελίξεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και την παρακολούθησή τους κατά την εμφάνισή τους καθώς και η συνακόλουθη προσπάθεια κατανόησής τους στον ιστορικό χρόνο και τόπο είχε ως επακόλουθο μία άμεση βιωματική αντίληψη, όπου η περιπλάνηση κατευθυνόταν από την βιβλιογραφία στα ταξίδια και την οπτική επαφή με τα τεκταινόμενα.

Η προσπάθεια ερμηνείας των αρχιτεκτονικών ρευμάτων μέσα από ένα πλέγμα ερωτημάτων ως προς τη σχέση με προγενέστερα και μελλοντικά αρχιτεκτονικά γεγονότα είναι θέματα όπου θα κινηθεί η διάλεξη. 

Μεταξύ των ζητημάτων που θα εξετασθούν θα είναι και η χρήση του γυαλιού στην αρχιτεκτονική, όπως επίσης και η ανέγερση κτιρίων μεγάλου ύψους. 

Η διάλεξη αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Κύκλος Διαλέξεων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων» του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Info: "Μια προσωπική ματιά στην αρχιτεκτονική από το 1960 έως σήμερα", Παρασκευή 28/01/2011, 19.30,  Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138& Ανδρονίκου, 2103453111.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY