Οργή Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: «Μηδενικός σεβασμός προς τα αριστουργήματα του Φειδία»
Μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Λίνα Μενδώνη: Οργή για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο - Μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Την οργή της για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο, μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε δήλωσή της.
«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία» αναφέρει αρχικά η Λίνα Μενδώνη και προσθέτει: «Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».
Η επίδειξη μόδας και η συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
Η επίδειξη μόδας έρχεται λίγους μήνες μετά τον νέο διάλογο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που θα είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από δήλωση που έκανε ο Έλληνας ομόλογός του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Τον Ιανουάριο, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε στον ΑΝΤ1 σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την πορεία των συζητήσεων με την Ελλάδα ότι «οι συζητήσεις για μια συνεταιριστική σχέση για τα (Γλυπτά) του Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδος η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενα μας με κοινό σ’ όλο τον κόσμο και του να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την αλήθεια της τέχνης, το ήθος του δημιουργού και τη βιωμένη εμπειρία που αφήνει ίχνος στο έργο
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον.
Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα
Ο Ρέιφ Φάινς παραδίδει μια σπάνιας συναισθηματικής έντασης ερμηνεία
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης
Ο μουσικός διασκευάζει το κλασικό πλέον «Driver's License»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Oι δημιουργίες κοσμούν πλέον την επίσημη κατοικία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Γιατί τα στιγμιότυπα στα social media δεν αποτυπώνουν τη μαγεία του χορού;
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Ο γερμανός φιλόσοφος αναφέρεται εκτενώς και ουσιαστικά στην ελληνική μυθολογία, όχι ως απλό λογοτεχνικό ή ιστορικό υλικό, αλλά ως θεμελιώδες κλειδί κατανόησης της ζωής και του πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.