Πολιτισμος

Μάικλ Κέιν: Δεν έχω αποσυρθεί και πολλοί δεν το ξέρετε

151 ταινίες έχει στο παλμαρέ του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάικλ Κέιν δεν σκέφτεται τη σύνταξη
O Μάικλ Κέιν ως πράκτορας Harry Palmer ©Getty Images/Ideal Image

Ο μεγάλος βρετανός ηθοποιός Μάικλ Κέιν δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί από την ηθοποιία.

Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή ηθοποιούς του πλανήτη, ο 88χρόνος Σερ Μάικλ Κέιν έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν την ταινία «Best Sellers» να είναι η τελευταία του.

«Όσον αφορά τη συνταξιοδότηση, τα τελευταία 50 χρόνια σηκώνομαι στις 6 το πρωί για να κάνω ταινίες. Δεν σκοπεύω λοιπόν να ξεφορτωθώ το ξυπνητήρι μου!» είπε ο Κέιν σε δήλωσή του στο Variety. Επίσης, έγραψε στο Twitter «Δεν έχω συνταξιοδοτηθεί και δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι».

Οι φήμες για την αποχώρηση του Κέιν άρχισαν την Παρασκευή, όταν ο 88χρονος ηθοποιός μίλησε για την καριέρας του στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του BBC «Kermode and Mayo's Film Review». «Είναι αστείο αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν η τελευταία μου ταινία», είπε για τον ρόλο του στο «Best Sellers». «Δεν έχω δουλέψει για δύο χρόνια καθώς έχω πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη που επηρεάζει το πόδι μου, οπότε δεν μπορώ να περπατήσω πολύ καλά».

Πότε σκέφτηκε να βγει στη σύνταξη ο Μάικλ Κέιν

Ο Μάικλ Κέιν νωρίτερα φέτος είπε ότι είχε σκεφτεί να συνταξιοδοτηθεί όταν ήταν 65 ετών, ότι είχε κουραστεί, όμως πρόσθεσε ότι αν το είχε κάνει δεν θα είχε κερδίσει βραβείο Όσκαρ, δεν θα είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Τζακ Νίκολσον και δεν θα είχε ρόλους σε ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν (Μπάτμαν, Inception).

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έχει εμφανιστεί σε 151 ταινίες, εξήγησε ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει σε τόσες πολλές. «Δεν απέρριψα ποτέ κάτι. Ήμουν ένας εργάτης. Ήθελα να εργάζομαι, να εργάζομαι, να εργάζομαι» σημείωσε.

Ο Κέιν ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σε μια θεατρική παράσταση το 1953 και συνέχισε με διάφορους ρόλους πάνω στη σκηνή μέχρι τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στο «A Hill In Korea» το 1956. Ανά τα χρόνια κατάφερε να αποσπάσει έξι υποψηφιότητες για Oscar, κερδίζοντας για το «Hannah and Her Sisters» του 1986 και το «The Cider House Rules» του 1999. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ