- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο μεγάλος βρετανός ηθοποιός Μάικλ Κέιν δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί από την ηθοποιία.
Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή ηθοποιούς του πλανήτη, ο 88χρόνος Σερ Μάικλ Κέιν έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν την ταινία «Best Sellers» να είναι η τελευταία του.
«Όσον αφορά τη συνταξιοδότηση, τα τελευταία 50 χρόνια σηκώνομαι στις 6 το πρωί για να κάνω ταινίες. Δεν σκοπεύω λοιπόν να ξεφορτωθώ το ξυπνητήρι μου!» είπε ο Κέιν σε δήλωσή του στο Variety. Επίσης, έγραψε στο Twitter «Δεν έχω συνταξιοδοτηθεί και δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι».
Οι φήμες για την αποχώρηση του Κέιν άρχισαν την Παρασκευή, όταν ο 88χρονος ηθοποιός μίλησε για την καριέρας του στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του BBC «Kermode and Mayo's Film Review». «Είναι αστείο αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν η τελευταία μου ταινία», είπε για τον ρόλο του στο «Best Sellers». «Δεν έχω δουλέψει για δύο χρόνια καθώς έχω πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη που επηρεάζει το πόδι μου, οπότε δεν μπορώ να περπατήσω πολύ καλά».
Πότε σκέφτηκε να βγει στη σύνταξη ο Μάικλ Κέιν
Ο Μάικλ Κέιν νωρίτερα φέτος είπε ότι είχε σκεφτεί να συνταξιοδοτηθεί όταν ήταν 65 ετών, ότι είχε κουραστεί, όμως πρόσθεσε ότι αν το είχε κάνει δεν θα είχε κερδίσει βραβείο Όσκαρ, δεν θα είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Τζακ Νίκολσον και δεν θα είχε ρόλους σε ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν (Μπάτμαν, Inception).
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έχει εμφανιστεί σε 151 ταινίες, εξήγησε ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει σε τόσες πολλές. «Δεν απέρριψα ποτέ κάτι. Ήμουν ένας εργάτης. Ήθελα να εργάζομαι, να εργάζομαι, να εργάζομαι» σημείωσε.
Ο Κέιν ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σε μια θεατρική παράσταση το 1953 και συνέχισε με διάφορους ρόλους πάνω στη σκηνή μέχρι τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στο «A Hill In Korea» το 1956. Ανά τα χρόνια κατάφερε να αποσπάσει έξι υποψηφιότητες για Oscar, κερδίζοντας για το «Hannah and Her Sisters» του 1986 και το «The Cider House Rules» του 1999.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Ελληνική μόδα, πολιτισμός και βιωσιμότητα στις Βρυξέλλες, στην έκθεση του Δημήτρη Γραμματικογιάννη
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποσύρθηκε στην έρημο με ένα βιβλίο γεμάτο αρνητικές κριτικές για τον ίδιο και τις ταινίες του
Συμμετοχικό datathon στον Αρτεμώνα για τη δημιουργία του νέου Μουσείου Κεραμικής
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Η κωμικός και συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τη ζωή πίσω από τα viral
Ποιες ταινίες θα προβληθούν
Η θρυλική «Λωξάντρα» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών
Σημαντική διεθνής διάκριση από το Tripadvisor βάσει των θετικών κριτικών των επισκεπτών
Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη δέσμευση της συγγραφέα να δωρίσει τα έσοδα από τα βιβλία της στην οργάνωση Palestine Action
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Ο ιδρυτής του σωματείου Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία μιλάει στην ATHENS VOICE
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Οι αίθουσες του μουσείου μετατρέπονται σε ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης και μεταμόρφωσης.
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Η έκθεση πλαισιώνεται από δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο με έγχρωμες αναπαραγωγές των έργων
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.