- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Το φετινό πρόγραμμα
Ανοίγει ξανά η Πειραιώς 260 - Συνολικά 80 παραγωγές
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Το φετινό πρόγραμμα για Ηρώδειο, Επίδαυρο και Πειραιώς 260
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσίασε το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2021. Το πρόγραμμα θα είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια από κάθε άλλη φορά, καθώς θα εκτείνεται από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, με 80 συνολικά παραγωγές στις οποίες θα συμμετέχει πλήθος Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες θα είναι, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος Βρετανός μουσικός της τζαζ, Brian Eno, o σπουδαίος βιολονίστας, Jan Garbarek, o διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης, Thomas Ostermeier, o διεθνούς φήμης μαέστρος, Zubin Meta, αλλά και οι δικοί μας Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λένα Πλάτωνος, Παύλος Παυλίδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γιώργος Νανούρης κ.α., θα είναι το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανέφερε για το νέο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου:
«Μέσα μας η χαρά παλεύει με την ανησυχία για τις διαρκείς ανατροπές που φέρνει η πανδημία στη δουλειά και τις ζωές όλων μας. Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργούμε υπό έκτακτες συνθήκες. Είναι η δεύτερη χρονιά που καταστρώνουμε πολλαπλά σχέδια διάσωσης των εκδηλώσεών μας. Και, φυσικά, η δεύτερη χρονιά που είμαστε αναγκασμένοι να αναγγείλουμε τα σχέδιά μας διαδικτυακά ‒ κάτι που μας στερεί όλη τη χαρά της επαφής και της γιορτινής, αισιόδοξης ατμόσφαιρας που δημιουργεί η συνάντηση όλων των καλλιτεχνών και των συνεργατών μας, μέσα στον ίδιο χώρο, για το μοίρασμα των εκπλήξεων που σας ετοιμάζουμε.
»Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το Φεστιβάλ είναι το θερινό σπίτι χιλιάδων καλλιτεχνών και τεχνικών συντελεστών από το ελεύθερο Θέατρο, τον Χορό, τα Εικαστικά και τη Μουσική, που εργάζονται εδώ και μήνες για να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό, και βέβαια ότι το Φεστιβάλ είναι το σπίτι σχεδόν όλων των κρατικών καλλιτεχνικών οργανισμών. Γι’ αυτό, το πρόγραμμα φέτος δίνει έμφαση στην ελληνική δημιουργία. Ταυτόχρονα, περίπου χίλιοι ακόμα καλλιτέχνες και άλλοι συντελεστές από κορυφαίους θεσμούς της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν προσκληθεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και εργάζονται πάνω σε νέες δημιουργίες και συμπαραγωγές, που ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν να παρουσιάσουμε ζωντανά.
»Σπουδαίο το γεγονός ότι, όπως κάθε χρόνο, θεατές από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη αναμένουν να ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας, προκειμένου να οργανώσουν τα θερινά τους σχέδια και την επίσκεψή τους στην Αθήνα και την Επίδαυρο.
»Και τώρα; Τι κάνουμε τώρα; Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας, προσφέροντάς τον στο κοινό είτε με φυσική παρουσία είτε, αν χρειαστεί, διαδικτυακά. Με τις επιφυλάξεις που μας γεννά η συνθήκη, αλλά ταυτόχρονα με αμέριστη προσήλωση στην αποστολή μας, αλλάζουμε σχήμα στο Φεστιβάλ, ούτως ώστε να μας χωρέσει όλους και όλες. Με όλες τις παραγωγές που πέρυσι ματαιώθηκαν και μεταφέρθηκαν για φέτος. Όλες τις νέες δράσεις και τα σχέδια που με φροντίδα και ενθουσιασμό ετοιμάζαμε τόσον καιρό.
Με τη νέα εταιρική ταυτότητα, που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες, ανοίγουμε πανιά για νέα ταξίδια, ανανεωμένοι και γεμάτοι όρεξη. Αντλούμε έμπνευση από τη μακρόχρονη ιστορία του Φεστιβάλ και εξελισσόμαστε, οικοδομώντας μια σύγχρονη καλλιτεχνική ταυτότητα».
Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε τα επίσημα εγκαίνια της 54ης Έκθεσης βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Επίσημη πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού για την 99η διοργάνωση της Ακαδημίας
Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν η δήλωση βασίζεται σε εσωτερική πληροφόρηση ή αποτελεί προσωπική εκτίμηση
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Από τα σημερινά επίσημα εγκαίνια μέχρι συζητήσεις για τη φαντασία, τα manga, τις βιβλιοθήκες και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία – το πρόγραμμα από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου
Περισσότερες από 50 ταινίες σε ένα εκλεκτικό πρόγραμμα προβολών
Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει συγκοινωνία τις ημέρες των παραστάσεων - Το πλούσιο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου
Η υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε τα νέα έργα φωτισμού και προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Rap, punk, reggae, graffiti, parkour και street dance συναντιούνται ξανά στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Από το «Rocky Horror Picture Show» και το «The Room» μέχρι τον Ντέιβιντ Λιντς, τι είναι αυτό που μετατρέπει μια ταινία σε αντικείμενο λατρείας για γενιές θεατών
Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τη φετινή διοργάνωση
Η ορθογραφία είναι η ευγένεια του γραπτού λόγου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Πατάκη
Η διεθνής διοργάνωση ανεξάρτητης τέχνης επιστρέφει στην Αθήνα από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου με 66 καλλιτεχνικές πλατφόρμες, performances, ομιλίες, workshops και ελεύθερη είσοδο
Η ποπ σταρ πρωταγωνιστεί στην τέταρτη ταινία του δημοφιλούς κωμικού franchise
Από τη νέα ταινία του Βιμ Βέντερς έως το Venice Immersive, το Onassis Culture στηρίζει σημαντικές διεθνείς παραγωγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.