- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις & συνεργασίες
Από τις 18 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019 στην Καλαμάτα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ξεκίνησε δυναμικά τις προ φεστιβαλικές του δραστηριότητες με τέσσερις πολύ σημαντικές καινούργιες συνεργασίες.
Η συνεργασία του με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου μεταπτυχιακοί φοιτητές της ξεκίνησαν ήδη την προεργασία με τον πολυβραβευμένο συνεργάτη Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο- εργαστήριο το οποίο και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, με τελικό προορισμό την παραγωγή καλλιτεχνικών εργασιών videoart με θεματικό άξονα την πόλη της Καλαμάτας.
Η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων οδήγησε σε μία ουσιαστικά καινοτόμα πρωτοβουλία, όπου ήδη ολοκληρώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με θέμα: «Η έμφυλη οπτική στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα στο πλαίσιο του διδακτικού τους έργου και να βοηθήσουν τους μαθητές να προβληματιστούν και να παράγουν κινηματογραφικά έργα με θέμα την ισότητα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Από φέτος η Γενική Γραμματεία Ισότητας θέσπισε 2 βραβεία για ντοκιμαντέρ που αφορούν την «Ισότητα φύλων».
Μια ουσιαστική συνεργασία ξεκίνησε με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο συμμετέχει ενεργά στις εργασίες διοργάνωσης του φεστιβάλ. Τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές θα αναλάβουν κατά τη διάρκεια του τριμήνου την αξιολόγηση των βραβείων κοινού και την υλοποίηση έρευνας σχετικά με την οργάνωση του φεστιβάλ.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας, στις 12 Δεκεμβρίου θα δοθεί σεμινάριο με τίτλο: «Η προσέγγιση μιας ταινίας από την πλευρά της κριτικής», όπου θα αναπτυχθούν από τον κριτικό κινηματογράφου Κώστα Μπλάθρα τα καλλιτεχνικά κριτήρια ενός έργου.
Τέλος, πολύ σημαντική είναι η συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όπου φέτος θα φιλοξενήσουμε μέρος του προγράμματος στο αμφιθέατρο Ν. Πολίτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (1-3 Δεκεμβρίου) και στο αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο (4-5 Δεκεμβρίου). Οι ταινίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό, ενώ για τα σχολεία έχουν προγραμματισθεί ειδικές πρωινές προβολές.
Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διεξάγεται από τις 18-27 Ιανουαρίου 2019 στην Καλαμάτα.
Περισσότερες πληροφορίες στα:
- https://www.peloponnisosdocfestival.com/el/
- https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Γιώργου Γκικοδήμα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του
Μιλήσαμε με τον μαέστρο που θα διευθύνει την Καμεράτα στο «Τραύμα του πολέμου και το θαύμα της Αναγέννησης» στο Μέγαρο Μουσικής
Συνομιλίες με 13 σημαντικούς δημιουργούς
Τα βιβλία «Σατωρέ», «Το κλουβί της μέλισσας» και «Πρώτη ύλη» κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Βακχικόν
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα για το βιβλίο του «Ήλιος με ξιφολόγχες» και με τη σκηνοθέτρια Ελένη Ευθυμίου για την παράσταση που ανεβαίνει στο ΚΘΒΕ
Σκηνοθετεί το «Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, μια μαύρη κωμωδία για τα μυστικά που όλοι κρύβουμε
Το ζεύγος Ομπάμα ενώνει τις δυνάμεις τους με τον παραγωγό Μάικ Μπόσνερ και τον σκηνοθέτη Τόμας Κέιλ
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη για το εξαιρετικά σημαντικό μνημείο της πόλης
Μία μακρά διαδρομή στα ελληνικά γράμματα
Μια συζήτηση για τον άνθρωπο, τον μύθο και την ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού
Η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης διασκευάζουν τη δημοφιλή αλλά και πικρή κωμωδία του Μολιέρου
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Πώς η πιο «κλειδωμένη» κατηγορία των Όσκαρ, αυτή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έγινε ξαφνικά ανοιχτή
Ιδέες για ανάγνωση που ενημερώνει και εμπνέει
Μια ματιά στις φρέσκιες εκδόσεις και τις ιστορίες για να ξαναβρείτε τον χρόνο για διάβασμα
Μια ματιά στις φρέσκιες εκδόσεις και τις ιστορίες που σε περιμένουν εκεί έξω
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.