Πολιτισμος

Σε πλήρη εγκατάλειψη ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα

«Στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της ολιγωρίας του υπουργείου Πολιτισμού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
naos-epikoureiou-apollona.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της ολιγωρίας του Υπουργείου Πολιτισμού είναι σύμφωνα με τη βουλευτή της ΔΗΣΥ ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Αρχαίας Φιγαλείας.

Η βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι πέρα από τα σοβαρά προβλήματα στεγανότητας του στεγάστρου, σε πλήρη στασιμότητα βρίσκονται και οι εργασίες αναστήλωσής του ναού. Την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης συμπληρώνουν οι φθαρμένες πινακίδες του Υπουργείου Πολιτισμού και οι ανενεργές οθόνες αφής, καλυμμένες με μαύρο πλαστικό. Ο ναός κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 30.000 επισκεπτών, ενώ όσον αφορά στο πολυδιαφημιζόμενο από το ΥΠΠΟ ηλεκτρονικό εισιτήριο – που όλο έρχεται και όλο κάπου χάνεται στη διαδρομή – μοιάζει με τραγική ειρωνεία για τον επισκέπτη που κατά την περιήγησή του στο εσωτερικό του ναού βλέπει να κρέμονται πάνω από το κεφάλι του κομμάτια από το σκισμένο στέγαστρο.

«Τα ευχολόγια που ακούμε συνέχεια από τα κυβερνητικά χείλη, ότι ο  τουρισμός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, μένουν κενό γράμμα στην πράξη. Αρκεί κανείς να δει την εικόνα του ναού του Επικούριου Απόλλωνα ο οποίος είναι αφημένος στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της ολιγωρίας του ΥΠΠΟ. Η εικόνα αυτή της πλήρους εγκατάλειψης σίγουρα δεν ταιριάζει στο μοναδικό αυτό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας», δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου.

Τέλος, η βουλευτής ρωτά την Υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο ναό και για την εξασφάλιση της πολύτιμης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά σε Μνημεία της UNESCO, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ