Πολιτισμος

Επιλογές 439

Μη χάσεις το 9ο Athens Video Art Festival

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 439
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42675-95974.jpg

Εκθέσεις, συναυλίες, γλυπτική και ένα μεγάλο πάρτι στον καινούργιο χώρο Ploto στο Φάληρο.

KLIK RECORDS: Κλείνει τα 10 και γιορτάζει.
Ο συνιδρυτής της Νίκος Μπάρλας μίλησε στην A.V.

n

Πάντα οι τρελοί γράφουν κομμάτι της μουσικής ιστορίας. Οι πρώτοι που δοκίμασαν νέα πράγματα στον ηλεκτρονικό ήχο. Cayetano, Mikael Delta, Serafim Tsotsonis, Ion, Anna Maria X, Chris Nemmo, Dousk, η λίστα είναι μεγάλη. Αν υπήρχε τότε το soundcloud, η ελληνική electronica θα είχε ακουστεί πιο γρήγορα έξω. Όπως και να έχει, η τρέλα του Nίκου Μπάρλα και του Γιώργου Κυριάκου έβαλε ένα άλλο ήχο στην ελληνική πραγματικότητα. Και έχει κάθε λόγο να γιορτάζει τα 10α γενέθλιά της η Κlik Records σε ένα μεγάλο πάρτι στον καινούργιο χώρο Ploto στο Φάληρο –που έμαθαν γρήγορα οι νότιοι– με όλο σχεδόν το ρόστερ της σε δύο stages για όλους τους φίλους του χαρακτηριστικού ήχου της. Happy Birthday! -Γ.Δ.

10 χρόνια και κάτι μήνες από ένα βράδυ που, πίνοντας μπίρες κάπου στην Αθήνα με τον Γιώργο Κυριάκου, συζητάγαμε να κάνουμε μια δισκογραφική εταιρεία βασισμένη σε Έλληνες καλλιτέχνες. Οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μάς έλεγαν τρελούς. Φτάσαμε αισίως στις 100 κυκλοφορίες, δίνοντας το δικό μας στίγμα στα μουσικά πράγματα αυτής της δεκαετίας στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

-Νίκος Μπάρλας

8/6, 21.00, Ploto, Μαρίνα Φλοίσβου, Φάληρο, κρατ. 69797454149. Είσοδος με ποτό €10.


n

HEART OF DARKNESS
Είναι μία από τις δράσεις του ΝΕΟΝ, του πολιτιστικού και αναπτυξιακού οργανισμού κοινής ωφέλειας που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Παρουσιάζονται 2 έργα σύγχρονης τέχνης από τη Συλλογή του σε μια έκθεση με τίτλο «Heart of Darkness». Το έργο «Red Carpet» της Μ. Μιχαλακάκου θα εκτίθεται σε αμφίδρομη σχέση με την εγκατάσταση «Akropolis» Now του Kendell Geers στο Κτίριο Α΄ της Πειραιώς 260. Ως 20/7.


n

Α. ΛΙΤΗ - Μ. ΧΑΡΟΣ
Pop αισθητική, αυθορμητισμός, ανάλαφρη διάθεση μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν τα έργα του Μανώλη Χάρου. Μνημειακή γλυπτική από μάρμαρο, μέταλλο, σμάλτο, γυαλί και καθρέφτη δημιουργεί η Αφροδίτη Λίτη. Τα έργα συνδιαλέγονται στους τοίχους του ξενοδοχείου. Επιμέλεια: Ελ. Αθανασίου.
Ως 14/7. Radisson Blu Park Hotel, Αλεξάνδρας 10, 2108894500


n

KYKLOS ENSEMBME 
Κάτω από τον τίτλο «Κρουστικές αποκλίσεις» κρύβονται δύο συναυλίες με κορυφαία έργα του Bela Bartok και του George Glumb για δύο πιάνα και κρουστά από την ορχήστρα Kyklos Enseble. Στο πιάνο ο Γ. Εμμανουήλ Λαζαρίδης και ο Στ. Θωμόπουλος, στα κρουστά ο Δ. Δεσύλλας και ο Αν. Φαρμάκης.
13 & 14/6, 21.00, Αίθουσα Συναυλιών Ωδείου Αθηνών, Ριγήλλης & B. Γεωργίου 17-19, 2107234567, €10, 2(Φ).


n

ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΟΡΝΤΖΙΝΣΚΙ
Γνωστός ως «ο φωτογράφος των συγγραφέων», έχει φωτογραφίσει τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ισπανόφωνης γραμματείας, από τον Χόρχε Λουίς Μπόρχες και τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μέχρι τον Χούλιο Κορτάσαρ, τον Λεονάρδο Παδούρα και τον Μάριο Βάργκας Γιόσα.
12/6 - 6/9, Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23 (20/6, 19.00 εγκαίνια, παρουσία του φωτογράφου)


Μη χάσεις

n

Το 9ο Athens Video Art Festival, με τίτλο «Ζώντας στην Αθήνα», και τα έργα να είναι τοποθετημένα σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, κλειστούς και υπαίθριους, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Οι προβολές, οι εκθέσεις, τα εργαστήρια και τα live acts θα γίνουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Εστία Εμπόρων Ιδρύματος Σαμουρκά (πλ. Θεάτρου), στο Camp! (πλ. Κοτζιά), στο bios Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5), στο Booze Cooperativa (Σκουζέ 3), καθώς και στις οδούς Μιλτιάδου και Σκουζέ.
Στις 7-9 Ιουνίου, αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: athensvideoartfestival.gr

Χορηγός επικοινωνίας και η ATHENS VOICE.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ