- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αστερίξ και οι τζιχαντιστές
Ο εικονογράφος AleXsandro Palombo έφτιαξε σκίτσα όπου οι δύο διάσημοι χάρτινοι ήρωες της Γαλλίας τα βάζουν με τους τρομοκράτες του ISIS μπροστά στον πύργο του Άιφελ. Η σειρά ονομάζεται «Αστερίξ και Οβελίξ – Je suis Paris». Ο καλλιτέχνης που συνηθίζει να φτιάχνει τέτοιες μικρές παρωδίες κλασικών σκίτσων – έχει «παίξει» με κλασικά του Ντίσνει, τους Simsons και πολλά άλλα που παρουσιάζει σαν καρικατούρες επωνύμων - , ανέβασε τα συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο Facebook και γρήγορα κυκλοφόρησαν παντού. Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro τον βρήκε και μίλησε μαζί του. Μεταξύ άλλων, ο AleXsandro Palombo είπε ότι τα έργα του αυτά είναι «ύμνος στην ελευθερία, αυτό που η Γαλλία αντιπροσωπεύει για όλους εμάς από πάντα».
Τον Ιανουάριο, μετά την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo, είχε παρουσιάσει μία άλλη σειρά με τίτλο #JeSuisIdiot (=είμαι ηλίθιος) με θέμα φυσικά τους τρομοκράτες. Σήμερα δηλώνει ότι δέχτηκε επιθέσεις και απειλές από φανατικούς ισλαμιστές εκείνη την εποχή, αλλά δεν πτοήθηκε. «Τα νέα μου έργα συνεχίζουν να είναι η απάντησή μου απέναντι στην βλακεία τους. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ πάντα πολεμούσαν τους Ρωμαίους στις περιπέτειές τους. Αντιπροσωπεύουν εντελώς τους Γάλλους: δεν φοβούνται, αγαπούν τη γιορτή και τους φίλους. Αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα για αυτούς να πολεμήσουν τον φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία, τον αληθινό καρκίνο της εποχής μου», αναφέρει.






Facebook: www.facebook.com/Alexsandro-Palombo. Twitter: twitter.com/palomboartist
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στα Χανιά: Όταν η τέχνη επιβιώνει από την αυταπάρνηση των ανθρώπων της
Από το «It's Greek to me» στην αναγέννηση των ελληνικών γραμμάτων στη Δύση
Ο σπουδαίος συγγραφέας της νουάρ λογοτεχνίας γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1888
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του (1948-2025), δημοσιεύουμε τη συνέντευξή του (2019) στην Καθηγήτρια Σουζάν Στερν-Ζιλέ
Οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες των επόμενων εβδομάδων
Ο Απόστολος Τσορφόλιας και ο Βασίλης Χριστοδούλου μιλούν για κοινή εικαστική δράση «Σκαλωσιά» στο χώρο της Νοταρά 44
Αποκλειστικά για την Athens Voice
Ένα βιβλίο για το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής αλλά και για τη φιλία και την ανθρωπιά
Από την «Αστέρω» το 1959 ως το 1973 με την ταινία «Η Μαρία της Σιωπής
Ο ρομαντισμός σκέτος είναι αφέλεια, ο κυνισμός σκέτος είναι παραίτηση. Το βιβλίο ζει ανάμεσα στα δύο.
Ξεναγηθήκαμε στον χώρο που συνδυάζει φιλοξενία, τέχνη και δημιουργικότητα
Σύγχρονη τέχνη σε ένα παραδοσιακό σπίτι στον οικισμό Σαν Μιχάλη
Το ερευνητικό πρόγραμμα Pella Urban Dynamics Project υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Michigan
Πώς η Θέρμη αναδεικνύεται σε πρωτεύουσα της νεολαίας - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το θέατρο Επί Κολωνώ ανοίγει τον εξωτερικό του χώρο και φέτος σε κινηματογραφικές προβολές
Τα τοπόσημα της Αττικής, ο Άγιος Διονύσιος Σολωμός, ο Έρως (άπιαστος), η θάλασσα τον χειμώνα, η ελληνικότητα που έχουμε κι αυτή που ψάχνουμε
43 χρόνια μπλουζ, χωρίς απομιμήσεις
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.