
«Από το τότε στο τώρα», η απόλυτη επιθεώρηση. 21 άνεργοι καλλιτέχνες με πρωτοβουλία της ομάδας Σπείρα Σπείρα και την καθοδήγηση του Σταμάτη Κραουνάκη, ραπάρουν, σοκάρουν και ροκάρουν με χορικά και τραγούδια από τις έντεκα αριστοφανικές κωμωδίες μέσα σε 90 λεπτά.
«Αγαπητοί εταίροι, η διεύθυνση είναι: Αριστοφάνους 11. Εδώ βρίσκεται και δρα ζωντανό το μνημείο που θέλετε για εγγύηση του εθνικού μας χρέους. Η δράση γίνεται από 21 άνεργους Έλληνες καλλιτέχνες. Είναι μια τρέλα, είναι σούπερ, να μην κάτσουμε οι καλλιτέχνες με σταυρωμένα τα χέρια και το στόμα κλειστό, στο δρόμο, στα προαύλια, όπου να ’ναι, ο λόγος ζωντανός και το πρόβλημα τρεις χιλιάδες χρόνια, δικολάβοι, λαμόγια, ρήτορες, η φανταστική αποθέωση του δίκαιου, η ουτοπία και η εξουσία, οι νόμοι και η παραφθορά τους, σήμερα, στην Αθήνα τού Τώρα, με το Μυαλό στο Πάντα και με τραγούδια, χορικά, καλαμπούρια και από τις Έντεκα κωμωδίες του προγόνου για βασικό όχημα.
«Α denyparxeisalioprozect by staΜ+speira». Εδώ Ελληνικός Κόσμος, εδώ Ελληνικός Κόσμος, φτάσανε οι τρελοί, του γιατρού, όλοι και ανεβαίνουν στην τραπεζόγκα-πασαρέλα, έμπα, κόσμε, πίνεις, καπνίζεις, τσιμπάς, κλαις, γελάς. Έξω καρδιά κι έξω απ’ τα δόντια, τα δάκρυα χρεώνονται στο υποσυνείδητο. Όπου μας δείτε, μπείτε. »
Σταμάτης Κραουνάκης
Υ.Γ.1 Αυτό είναι το «χρέος» της κωμωδίας. Στον καιρό τον άπαντα, να είναι η τέχνη το όπλο της αντίστασης στον εθνικό φόβο και την κατάθλιψη.
Υ.Γ.2 Οι συντελεστές αμείβονται διά ισομερούς διαχείρισης των εισπράξεων, όπως αρχαία μπουλούκια.
ΙΝFO
Από 16/6 έως 25/6, 21.30 μ.μ. Διάρκεια: 90 λεπτά. € 15 γενική είσοδος, € 10 νεανικό (έως 26 ετών). Δωρεάν πάρκινγκ.
ΑΙΘΡΙΟ του Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Προπώληση: 212 2540.316 με χρέωση πιστωτικής κάρτας, www.theatron254.gr, Public.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Έλληνας δημιουργός ετοιμάζει νέα ταινία θρίλερ
Άνθρωποι-θεοί και ανθρωποειδή με συναισθήματα σε έναν απάνθρωπο κόσμο
Ο ηθοποιός πέθανε μετά από μια μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του
Ο επιμελητής Σταμάτης Σχιζάκης μας ξεναγεί στα έργα και τις θεωρίες του πρωτοπόρου της γλυπτικής
Μια νέα μετάφραση μας εισάγει στη μαγεία της ποιήσης ενός από τους σημαντικότερους γερμανούς ποιητές
Η «εμμονή» των αδερφών Φορντ και η ψηφιοποίηση
Το φαινόμενο της αυτοκτονίας, από τον Ροδόλφο των Αψβούργων, μέχρι τον Όσκαρ Ουάιλντ, τον Τσέζαρε Παβέζε, τον Άντι Γουόρχολ και τον Κερτ Κομπέιν
Μάρτιν Σκορσέζε και Ρόμπερτ Ντε Νίρο μεγαλουργούν σε μια ταινία που άφησε εποχή
Η ποπ σταρ διασκευάζει το Heaven Is a Place on Earth στο πρώτο preview της ταινίας
Ένα από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά παιχνίδια με κάρτες ετοιμάζεται να μεταφερθεί στην οθόνη
Από τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της Marvel - Πρεμιέρα το 2025
Η έκθεση, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Θεοδώρας Κουμουνδούρου, εγκαινιάζει μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων στη SG Gallery του St. George Lycabettus
Νέα δυναμική αποκτά η κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ σέλερ του Άλεξ Νορθ
Ο διακεκριμένος Ισπανός χορογράφος Καγετάνο Σότο μάς επανασυστήνει τον Τσαϊκόφσκι με μια χορευτική παράσταση
Στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 η καρδιά του σταμάτησε να αγαπάει
Το έργο της περιλαμβάνει τόσο κλασικά κείμενα, όσο και σύγχρονες θεατρικές γραφές
Το έργο αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
Επρόκειτο να παραστεί στα βραβεία Γκόγια, αλλά αποσύρθηκε - Εκδοτικοί οίκοι διέκοψαν τη συνεργασία τους μαζί της
Αινιγματικός ο χολιγουντιανός σταρ γύρω από το μέλλον του διάσημου κινηματογραφικού franchise
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.