Πολιτικη & Οικονομια

Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα για τις παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

Αύριο οι ανακοινώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τις παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας - Αύριο οι αναλυτικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, θα πραγματοποιηθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διάγγελμα για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το περίγραμμα των μέτρων και αύριο το πρωί θα ακολουθήσει η εξειδίκευση τους από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Το σχέδιο της κυβέρνησης ενάντια στην ακρίβεια

 

H επέκταση των παρεμβάσεων στήριξης με νέο πακέτο μέτρων θα γίνει σε τρεις πυλώνες:

  • «Συνέχιση της υποστήριξης για τους λογαριασμός ρεύματος και φυσικού αερίου και γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια
  • Ενίσχυση οικονομική των πιο ευάλωτων και αδύναμων συμπολιτών μας, για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας
  • Παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων»,

Ο Γιάννης Οικονόμου προ ημερών δεν διέψευσε ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

«Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση "πυρηνικής φυσικής" ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες», προσέθεσε πάντως από την πλευρά του μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Οικονόμου, αναφέροντας πως αύριο ή μεθαύριο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ