Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαντοπούλου: Δεν θέλω να διανοηθώ συνεργασία ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις από τη συστηματική επίκληση του «πολακισμού» στον δημόσιο λόγο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άννα Διαμαντοπούλου © Eurokinissi
Η Άννα Διαμαντοπούλου © Eurokinissi

Κατά του ενδεχομένου συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα αντιτίθεται στην πολιτική ίσων αποστάσεων.

Την παρατήρηση που έκανε πρόσφατα, σε συνέντευξή της, ότι «η αύξηση της δύναμης του Κινήματος Αλλαγής δίνει προοπτική διακυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ», κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει την Πέμπτη, η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και πρώην Επίτροπος.

«Ανεβαίνοντας το ΚΙΝΑΛ, δημιουργούνται αθροίσματα που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Είναι άλλο να έχεις ένα κόμμα του 6% και άλλο ένα του 18%. Δεν είπα ότι προσβλέπω σε αυτή τη συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ). Δεν θέλω να το διανοηθώ. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του, είναι ελεεινός, είναι ανιστόρητος», ξεκαθάρισε η κυρία Διαμαντοπούλου. «Τώρα η δύναμη του ΚΙΝΑΛ δημιουργεί διαφόρων ειδών σενάρια, που είναι καλό να τα βάζουμε στο τραπέζι και να τα συζητούμε, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα η σταθερότητα για τα επόμενα πέντε χρόνια», πρόσθεσε. 

Επισήμανε δε ότι «πρέπει να σταματήσουμε την εκλογολογία και τον “πολακισμό”, διότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι για τη χώρα», και χαρακτήρισε «πισωγύρισμα» τις δηλώσεις και εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω καν να διανοηθώ» μια συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, «άλλωστε είναι νωπό ακόμα το αίμα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Διαμαντοπούλου ήταν το πρόσωπο που πρότεινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τεθεί επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, μια υποψηφιότητα που έφτασε μάλιστα μέχρι την τελική τριάδα πέρυσι.

«Δεν πρέπει να σπαταλούμε τον πολιτικό μας χρόνο μιλώντας για εκλογές. Δεν πρέπει να μιλάμε για εκλογές, για επιστροφή στο παρελθόν και για πολιτικές οι οποίες δεν έχουν καμία θέση στο σήμερα. Πρέπει να φέρουμε τον δημόσιο διάλογο σε αυτά που πρέπει να γίνουν», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Παιδείας και Ανάπτυξης. «Έρχονται δισεκατομμύρια των δισεκατομμυριών. Θα τα αξιοποιήσουμε ή θα πάνε σε άλλες χώρες;» διερωτήθηκε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ