1821 Digital Gallery

Δικαστές κατά Παύλου Πολάκη: «Αμφισβητεί ευθέως τη Δικαιοσύνη»

Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τι δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση από τον Γιάννη Οικονόμου
  • A-
  • A+
0
Ο Παύλος Πολάκης έκανε δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη και τον τρόπο λειτουργίας της στην Ελλάδα. Τι του απάντησαν οι δικαστές. Η ανακοίνωση από Γιάννη Οικονόμου.

Οι δικαστές απαντούν στον Παύλο Πολάκη μετά τις δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη που έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχολιάζουν τα όσα δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικτυακή εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καισαριανή για τη Δικαιοσύνη.

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια «δεύτερη» σχολή δικαστών και να υπάρξει ανανέωση.

«Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία "δεύτερης" σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις.

» Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες "ρηξικέλευθες" και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότησή της.

Σχετικα
Μερικά (καθυστερημένα) συμπεράσματα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Μερικά (καθυστερημένα) συμπεράσματα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

» Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο Παύλος Πολάκης για τη Δικαιοσύνη - Οι δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση των δικαστών

Ασκώντας εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Παύλος Πολάκης άφησε αιχμές για τη Δικαιοσύνη και τον τρόπο λειτουργίας της στην Ελλάδα.

«Δεν ίδρωσε το αυτί της δικαιοσύνης» και «δεν συγκινείται εισαγγελέας», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, κάνοντας λόγο για «25-30 υποθέσεις» για τις οποίες «είχαν βγει πορίσματα ή ήταν στη διαδικασία τελειώματος», ωστόσο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ «έχουν πιάσει "αράχνες" στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σχετικα
ΣΥΡΙΖΑ: Σπόντες για «μαγειρέματα» στην εκλογή Κεντρικής Επιτροπής
ΣΥΡΙΖΑ: Σπόντες για «μαγειρέματα» στην εκλογή Κεντρικής Επιτροπής

«Επειδή την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό. Πέρα από την επίκληση, που πάντα θα υπάρχει, γιατί είναι σύμφυτο χαρακτηριστικό του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, πρέπει να υπάρξει και το πρακτικό, λειτουργικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης της Αριστεράς, όταν θα ξαναέχει την κυβερνητική εξουσία. Πρέπει να πάρουμε τον σκοπό αλλιώς, λοιπόν. Ο σκοπός αλλιώς, αντί να είναι σιγανός, συρτός, πρέπει να είναι μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης» τόνισε ο κ. Πολάκης.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρόσθεσε: «Τι σημαίνει πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη; Πρώτον, δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών. Γιατί πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Πρέπει να ανανεωθεί. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58-59-60 ετών, γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου».

Γιάννης Οικονόμου κατά Παύλου Πολάκη: «Εξαπέλυσε απειλές κατά της Δικαιοσύνης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Παύλου Πολάκη, καλώντας εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα «να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του».

«Ο κ. Παύλος Πολάκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

«Αν δεν το πράξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη. Σε μια τέτοια περίπτωση προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια προς μια από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες της ελληνικής Πολιτείας» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη σχετικά με τη Δικαιοσύνη, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση δικαστών και εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε όταν αστυνομικός έκοψε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5