Πολιτικη & Οικονομια

Γιάννης Οικονόμου για Αλέξη Τσίπρα: «Άλλη μια δήλωση - αγγαρεία»

«Επιβεβαίωσε ξανά ότι από τη διγλωσσία έχει περάσει στην ανούσια πολυλογία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Οικονόμου
Γιάννης Οικονόμου © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντά στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα.

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε για το διάγγελμα Μητσοτάκη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα πέντε μέτρα που ​ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέρριψε ξανά ευθύνες στον πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι «όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους».

Στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθαρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει περάσει στην ανούσια πολυλογία».

«Όπως κατάλαβαν όλοι, η δήλωση-αγγαρεία του κ. Τσίπρα έγινε μόνο και μόνο γιατί είχε προαναγγείλει ότι θα απαντήσει στον πρωθυπουργό. Δεν πρόσθεσε τίποτα ουσιαστικό, που να μπορεί να εφαρμοστεί στη δεδομένη πραγματικότητα, και επιβεβαίωσε ξανά ότι από τη διγλωσσία έχει περάσει στην ανούσια πολυλογία» ανέφερε.

«Χαρακτήρισε "λόγια του αέρα" σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια: 1.277 από 577 ΜΕΘ, περισσότερες από 14.000 προσλήψεις υγειονομικών, ένταξη στο ΕΣΥ άνω των 700 κλινών του ιδιωτικού τομέα, διάθεση του συνόλου των κενών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ, επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, 16.200 διορισμούς εκπαιδευτικών, 1.320 από 850 λεωφορεία στις συγκοινωνίες της Αθήνας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα "Ελευθερία" και τόσα ακόμη» πρόσθεσε.

«Το τραγικότερο όλων είναι ότι έστω και με μισόλογα ψέλλισε τούτη την ώρα το πραγματικό ενδιαφέρον του: Καρέκλες και αξιώματα μέσω της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια και έδειξε ότι διαθέτει το θάρρος, τα εφόδια και την υπευθυνότητα να διαχειριστεί την πραγματικότητα έτσι όπως είναι, ώστε να προστατεύσει κατά το μέγιστο τη δημόσια υγεία και να κρατήσει όρθια τη χώρα μέσα στην πανδημία» κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ανεμβολίαστοι μένουν εκτός κλειστών χώρων, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα στο διάγγελμά του για τον κορωνοϊό. Όπως έγινε γνωστό, τα νέα μέτρα σε κομμωτήρια, λιανεμπόριο και γυμναστήρια φέρνουν αλλαγές για τους πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ