Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ: Στις 29 Νοεμβρίου το πρώτο debate των υποψήφιων προέδρων

Πότε θα γίνει το δεύτερο - Τι έγινε στην τηλεδιάσκεψη της ΕΡΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής
Εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δύο debate πριν από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με το πρώτο στις 29 Νοεμβρίου 2021 και το δεύτερο πριν από τον β' γύρο, όπως αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη της ΕΡΤ.

Σε συμφωνία για τον αριθμό των debate στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ κατέληξαν οι υποψήφιοι αρχηγοί. Σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία της ΕΡΤ που είχαν οι εκπρόσωποί τους, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ένα debate στις 29 Νοεμβρίου 2021 και ένα ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο γύρο.

Αναφορικά με το αν θα γίνουν με φυσική παρουσία (όπως είχε γίνει διά ζώσης στην τηλεμαχία του 2017) ή μέσω zoom, υπάρχει συναίνεση ώστε αν κάποιος από τους υποψήφιους προέδρους του ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να μην είναι παρών και να βγει μέσω κάμερας, θα μπορεί να το κάνει.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε θέσει το συγκεκριμένο αίτημα και στις προθέσεις του είναι να μην είναι παρών. Η ακριβής ημερομηνία για το debate του β' γύρου αναμένεται να οριστικοποιηθεί αργότερα.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη για τα debate

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από τη μεριά της ΕΡΤ οι Κωνσταντίνος Ζούλας, Φώτης Καφαράκης και Γιάννης Τρουπής και από τους υποψήφιους οι Σπύρος Καρανικόλας (Λοβέρδος), Βαγγέλης Τσόγκας (Ανδρουλάκης), Ν. Μπήλιος (Χρηστίδης), Αιμ. Σαπρανίδης (Καστανίδης) και Μ. Λούπης (Γερουλάνος).

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων συμφώνησαν να βρεθούν εκ νέου την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 στις 13.00 για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες (θεματικές των ερωτήσεων, δημοσιογράφοι κ.λπ).

Η ΕΡΤ ζήτησε από τους 5 εκπροσώπους των υποψήφιων προέδρων στις εκλογές του Κίνημα Αλλαγής να στείλουν επιστολές στην ΕΔΕΚΑΠ με κοινοποίηση και στον γραμματέα του κόμματος, προκειμένου να ενημερώσουν για τις αποφάσεις που έλαβαν στην τηλεδιάσκεψη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ