Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όσα θέλετε να γνωρίζετε λίγο πριν το debate

Οι έξι υποψήφιοι, οι θέσεις τους, οι δημοσκοπήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους - Σε λίγες ημέρες το debate
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους - Σε λίγες ημέρες το debate

Εσωκομματικές εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι δηλώνουν λίγο πριν το debate Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος, Παπανδρέου και Χρηστίδης.

Λιγότερες από δύο εβδομάδες μένουν για τον α’ γύρο στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και οι υποψήφιοι «σαρώνουν» την Ελλάδα, πραγματοποιώντας περιοδείες προκειμένου να επικοινωνήσουν στα μέλη, τους υποστηρικτές και τους φίλους του κόμματος τις θέσεις και τις ιδέες τους για την «αναγέννησή» του. Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης βρίσκονται στο δρόμο για το debate, στις 29 Νοεμβρίου -στο οποίο δεν θα συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που τα επιτελεία τους αποτιμούν τα δημοσκοπικά ευρήματα και τα στοιχηματικά αποτελέσματα.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για εσωκομματικές και υποψηφίους

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται ενισχυμένο, φτάνοντας πάνω από το 9% στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη έρευνα της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, το ΚΙΝΑΛ κατέχει το 9,3%. Ανάλογα είναι τα ευρήματα και στη δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, όπου στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της κεντροαριστεράς είναι και πάλι τρίτο με ποσοστό που «φλερτάρει» με το 10%, καθώς καταλαμβάνει το 9,7%. 

Σε ό,τι αφορά τα ευρήματα για τα πρόσωπα, η δημοσκόπηση της Alco δείχνει προβάδισμα για Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπανδρέου. Οι τρεις εκ των έξι διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, αφήνουν –σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα- αρκετά πίσω τους Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Χρηστίδη. Ανδρουλάκης και Λοβέρδος δίνουν «μάχη» για την πρωτιά με 33% και 32% αντίστοιχα. Από κοντά και ο πρώην πρωθυπουργός με 24%.

Βέβαια, οι δημοσκοπήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί μεν να δείχνουν μία τάση, αλλά είναι δύσκολο να θεωρηθούν ασφαλείς ως προς το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσοι θα ψηφίσουν και εαν θα προέρχονται όλοι τους από το σώμα των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Νίκος Ανδρουλάκης: Λείπει ένα μεγάλο σύγχρονο ΠΑΣΟΚ για να ακουμπήσουν πάνω οι πολλοί

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στην Τρίπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στην Τρίπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ © Facebook / Νίκος Ανδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στην ATHENS VOICE για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει την επομένη των εσωκομματικών εκλογών το κόμμα, σημειώνοντας ότι επιδίωξη είναι το ΚΙΝΑΛ να γίνει κίνημα «πολιτικά αυτόνομο με λογική νικητή». Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα, εκφράζει την επιθυμία το ΚΙΝΑΛ να είναι γίνει ένα κίνημα που «θα εκφράζει αυθεντικά κοινωνικά αιτήματα. Ανοιχτό και συμμετοχικό, που σημαίνει ότι οι παλιές δομές και ιεραρχίες είναι ανώφελες αν δεν υπηρετούν τη σχέση με την κοινωνία. (…) Αν στις 12 Δεκέμβρη οι πολίτες με επιλέξουν για πρόεδρο, στις 13 θα τους καλέσω να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους και να αυτοοργανωθούν. Θα φτιάξουμε μαζί ένα κόμμα βάσης με ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία. Θα οργανώσουμε περιφερειακές συνδιασκέψεις για να συζητήσουμε με όλους και να γράψουμε από κοινού το πρόγραμμά μας. Θα ανοίξω τη Χαριλάου Τρικούπη στη νέα γενιά να ενώσει τα όνειρά της με τα δικά μας».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε δε, ότι σήμερα «λείπει ένα μεγάλο σύγχρονο ΠΑΣΟΚ για να ακουμπήσαν πάνω του οι πολλοί. (…) Όσα ζήσαμε και όσα κάναμε θετικά και αρνητικά είναι μέρος της ιστορίας και της σοφίας που αποκτήσαμε. Τώρα με την απόσταση που μας δίνει ο χρόνος, αλλά και όσα ακολούθησαν, οι πολίτες ξέρουν». Άλλωστε σε πρόσφατη ομιλία του στη Λάρισα τόνισε: «Αυτό είναι το στοίχημα για τις 5 & 12 Δεκεμβρίου και τίποτα περισσότερο. Να ξαναγίνουμε ένα κόμμα εξουσίας για τον ελληνικό λαό. Να είμαστε μια κυβερνητική επιλογή όχι συμπληρωματική αλλά πρωταγωνιστική».

 

 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παύλος Γερουλάνος: Ανούσιο να αλλάζουμε τα ονόματα σαν τα πουκάμισα

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, μιλά με πολίτες στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, μιλά με πολίτες στη Νέα Φιλαδέλφεια. © Facebook / Παύλος Γερουλάνος

«Η αλλαγή είσαι εσύ» είναι το σύνθημα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος μιλά για το πρόγραμμα «Αναγέννησης» του κόμματος. «Πιστεύω πως ο γίγαντας της παράταξής μας θα ξυπνήσει αν αυτή η πολιτική διαδικασία που οδηγεί στις κάλπες στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θέσει τα σωστά πολιτικά ζητήματα στο τραπέζι και δημιουργήσει έναν νέο άνεμο πολιτικής ανατροπής. Στο χέρι μας είναι», είπε ο κ. Γερουλάνος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τελευταίο τεύχος της ATHENS VOICE

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρεται και στο ζήτημα της ονομασίας του κινήματος, υπογραμμίζοντας ότι «τα ονόματα έχουν αξία όταν συμβολίζουν κάτι ουσιώδες. Ξέρετε πόση μοναξιά ένιωθα εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή της Ελιάς, όταν υπερασπιζόμουν το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ; Τώρα έχει γίνει της μόδας. Αλλά ας είμαστε σοβαροί: όλοι οι υποψήφιοι κατεβαίνουμε για τη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Το να αλλάζουμε ονόματα σαν τα πουκάμισα, χωρίς πολιτική προεργασία, είναι ανούσιο. Αυτό έλεγα πάντα, αυτό λέω και τώρα. Ας πούμε πρώτα ποιοι είμαστε, τι πρεσβεύουμε, τι προτείνουμε, πώς αγκαλιάζουμε την κοινωνία και μετά ας δούμε τα σύμβολα και το όνομα». Επιπλέον, στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος χώρος, από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου και μετά, που έδειξε πίστη στη δυνατότητα της χώρας να σταθεί στα πόδια της, πίστη στις δυνάμεις του Έλληνα και της Ελληνίδας και επένδυσε σε αυτές. Είναι ο χώρος μου, από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ και τον υπερασπίστηκα πάντα, από τη μέρα που γράφτηκα μέχρι και σήμερα. Κανένα κόμμα δεν ερωτεύτηκαν πολιτικά η Ελληνίδα και ο Έλληνας όπως το ΠΑΣΟΚ, και κανένα κόμμα δεν πλήρωσε τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος όπως το ΠΑΣΟΚ».

 

 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: Να αλλάξει η οργανωτική εικόνα του κινήματος

«Το ΠΑΣΟΚ είναι και οφείλει να είναι η μεγάλη και σύγχρονη ελληνική Κεντροαριστερά. Εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αντλούμε τις ιδέες μας από τη μεγάλη δεξαμενή των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού», αναφέρει ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, στην ιδεολογική, προγραμματική διακήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (24/11).

Στιγμιότυπο από περιοδεία του βουλευτή και υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Χάρη Καστανίδη
Στιγμιότυπο από περιοδεία του βουλευτή και υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Χάρη Καστανίδη © EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης

Σε τοποθέτησή του από την Τρίπολη, όπου περιόδευσε εχθές (24/11) ο κ. Καστανίδης εξέφρασε την ανάγκη μέχρι τον Μάρτιο να γίνουν αλλαγές στην οργανωτική εικόνα του ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε ότι «η παράταξη πρέπει να γίνει μεγάλη με μέλημα και την προστασία του ανθρώπου από την ανισότητα ανάμεσα στον πλούτο και την φτώχια». Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα για αθρόα προσέλευση στις κάλπες της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν θα αφήσουμε κανέναν νεόκοπο, λαϊκιστή και ψεύτη να κλέψει την ιστορία μας

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την περιοδεία του στη Δράμα.
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την περιοδεία του στη Δράμα. © Facebook / Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν πάμε πίσω νοσταλγώντας, μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα», είπε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, εξηγώντας τη θέση του για μετονομασία του κόμματος σε ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών. Ακόμη υπογράμμισε την ανάγκη ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να είναι πρόσωπο που θα ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς εκτιμά ότι «η μάχη την επόμενη ημέρα θα δοθεί στη Βουλή, απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Ένας άνθρωπος που δεν είναι βουλευτής και που δεν έχεις δει αν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα, είναι μία παράτολμη λύση, δεν την συνιστώ». Πάντως, ο κ. Λοβέρδος έχει χαρακτηρίσει την υποψηφιότητά του ως «υποψηφιότητα νίκης», επισημαίνοντας: «δεν είμαι υποψήφιος για να καταγράψω εσωκομματικό συσχετισμό».

Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο νέο φύλλο της ATHENS VOICE, ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε το μήνυμά του προς τους πρώην συντρόφους του που επέλεξαν να προσχωρήσουν στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Στους πρώτους που προφανώς επιζήτησαν μια φιλελεύθερη κανονικότητα, μετά τις περιπέτειες της χώρας από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα ότι θα επαναφέρουμε τη γήινη, προοδευτική, κεντρώα παράταξη που θα εξασφαλίσει ευημερία, ανάπτυξη, ασφάλεια. Στους δεύτερους που ενσωματώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας στους ανομολόγητους πόθους του κόμματος για στροφή στη σοσιαλδημοκρατία ή σε προοδευτικές συμμαχίες, θα έλεγα ότι δεν τους επαληθεύουν ο δημαγωγικός λόγος, η διπλή γλώσσα και η αναποτελεσματική αντιπολίτευση του κυρίου Τσίπρα. Και στις δυο ομάδες υποσχόμαστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κόμμα, που θα αντλεί τη δύναμη από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, και θα αναφέρεται με όρους σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στο κεκτημένο της σημερινής Ευρώπης».

 

 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Γιώργος Παπανδρέου: Δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας

Στο Θησείο βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (24/11) οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου, όπου ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε με ομιλία του σε εξωτερικό χώρο να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της παράταξης και να εκφράσει τις θέσεις του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ που απέχουν σχεδόν δύο εβδομάδες από σήμερα. Αντικρίζοντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ και πολλά στελέχη του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για προσωπικά χτυπήματα που δέχεται και θέλησε να επισημάνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα αναστηθεί με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Παπανδρέου, στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θησείο.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Παπανδρέου, στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θησείο. © EUROKINISSI

«Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα». Για να προσθέσει πως «δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων». Σε άλλο σημείο της ομιλίας, που ξεκίνησε υπό τους ήχους τραγουδιών που έχουν ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε απόπειρα επηρεασμού των εσωκομματικών εκλογών μέσω των δημοσκοπήσεων. «Αναλογιστείτε, πώς είναι δυνατόν να δείχνουν την παράταξή μας να αυξάνει τη δύναμή της, ακόμη και κατά σχεδόν 50%, αλλά όλα τα άλλα να τα φέρνουν στα μέτρα τους; Με δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές μας εκλογές που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν έχουν καμιά αξία. Δημοσκοπήσεις με δείγμα 100 ανθρώπων - είναι δυνατόν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας; Γιατί; Γιατί κάποιοι θέλουν να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα που τους βολεύει. Πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στους θεσμούς της δημοκρατίας. Το κόμμα μας, θα εξετάσει αυτό το μείζον ζήτημα που το συναντάμε παντού στον κόσμο πια, και θα διερευνήσει τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης αυτού του χώρου, που δεν λογοδοτεί πουθενά».

«Το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής», κατέληξε.

 

 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παύλος Χρηστίδης: «Είμαι εδώ για να συγκρουστώ με όσους αποφασίζουν για εμάς»

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε στιγμιότυπο από την περιοδεία του στο Περιστέρι.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε στιγμιότυπο από την περιοδεία του στο Περιστέρι. © Facebook / Παύλος Χρηστίδης

Στον Έβρο και τη Βύσσα συνέχισε την περιοδεία του εχθές Τετάρτη (24/11) ο  υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος της ATHENS VOICE, ο κ. Χρηστίδης έδωσε το στίγμα της δικής του υποψηφιότητας. «Είμαι εδώ για να συγκρουστώ με όσους αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, με όσους λένε ότι οι νέοι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες, οι άνεργοι, όσοι έφυγαν στο εξωτερικό είναι “πολύ μικροί για να μιλήσουνˮ. (…) Δεν έχω σκελετούς στην ντουλάπα, δεν ανήκω σε μια κάστα πολιτικών, δεν φοβάμαι να κάνω επιλογές και συγκρούσεις».

Την ίδια ώρα, έστειλε μήνυμα προς όλους εκείνους που σκέφτονται στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ. «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με όσους έκαναν άλλες επιλογές και σήμερα νιώθουν ότι τους εκφράζει το Κίνημά μας. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι οι οργανωμένες μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα και κέντρα εξουσίας αλλότρια προς τις αρχές και τις αξίες μας, όπως και όσοι πήγαν μόνο για τις καρέκλες».

 

 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Debate υποψηφίων: Πότε θα διεξαχθεί

Χωρίς την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου θα διεξαχθεί το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρώην πρωθυπουργός είχε εξηγήσει την απόφασή του αυτή, σημειώνοντας: «με τους όρους που διεξάγεται δεν θα ήταν σωστό και δεν θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη. Θέλω ένα debate ουσιαστικό, όχι ένα debate εντυπώσεων. Έναν διάλογο ενωτικό που θα βοηθήσει και όχι που θα αποδομήσει την παράταξη. Για την ενωτική πορεία, για την επόμενη μέρα έχω ευθύνη».

Το debate θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στις 22:00 και θα προβληθεί από την ΕΡΤ. Παρουσιάστρια θα είναι η δημοσιογράφος Ανδριάννα Παρασκευοπούλου. Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρος και Παύλος Γερουλάνος θα βρεθούν αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον, ενώ ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς, Παύλος Τσίμας και Τάσος Παππάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μίλησαν στην ATHENS VOICE και την Αγγελική Μπιρμπίλη εν όψει των εσωκομματικών εκλογών και απάντησαν -μεταξύ άλλων- στο ερώτημα: «Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής / ΠΑΣΟΚ να επανέλθει;» 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ