Σκρέκας: Επιδότηση 39€ προς όλους ανά μεγαβατώρα για ένα 2μηνο
Αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου
Από 39 ευρώ έως και 45 ευρώ τον μήνα αυξάνεται η επιδότησή των λογαριασμών ρεύματος για τους μήνες Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τον υπερδιπλασιασμό, στα 39 ευρώ ανά μήνα για όλα τα νοικοκυριά, της επιδότησης για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε πως «η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Οκτώβριο και τώρα βρίσκεται στα 209 ευρώ» και ανακοίνωσε διεύρυνση του πακέτου στήριξης.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτεί το νοικοκυριό. Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Στο κοινωνικό τιμολόγιο αυξάνει στα 45 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες».
Με βάση τα όσα είπε ο κ. Σκρέκας, «στόχος είναι να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς θέρμανση, ενώ παραδέχτηκε πως οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα και εντείνεται η ανησυχία για την ενεργειακή κρίση ενόψει χειμώνα».
Ταυτόχρονα, αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου για να υπάρξει επιπρόσθετη ανακούφιση στα νοικοκυριά. Συνολικά το κόστος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 620 εκατ. ευρώ.
Ως προς τη χρηματοδότηση της επιδότησης, αυτή θα προέλθει από τα αυξημένα έσοδα των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων καθώς και από το πλεόνασμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, το οποίο όσο παραμένουν ψηλά οι τιμές στο ενεργειακό χρηματιστήριο, τόσο ενισχύεται. Δηλαδή, η νέα αύξηση της επιδότησης δεν θα επιφέρει επιπλέον βάρη στον προϋπολογισμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.