- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκρέκας: Επιδότηση 39€ προς όλους ανά μεγαβατώρα για ένα 2μηνο
Αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου
Από 39 ευρώ έως και 45 ευρώ τον μήνα αυξάνεται η επιδότησή των λογαριασμών ρεύματος για τους μήνες Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τον υπερδιπλασιασμό, στα 39 ευρώ ανά μήνα για όλα τα νοικοκυριά, της επιδότησης για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε πως «η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Οκτώβριο και τώρα βρίσκεται στα 209 ευρώ» και ανακοίνωσε διεύρυνση του πακέτου στήριξης.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτεί το νοικοκυριό. Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Στο κοινωνικό τιμολόγιο αυξάνει στα 45 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες».
Με βάση τα όσα είπε ο κ. Σκρέκας, «στόχος είναι να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς θέρμανση, ενώ παραδέχτηκε πως οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα και εντείνεται η ανησυχία για την ενεργειακή κρίση ενόψει χειμώνα».
Ταυτόχρονα, αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου για να υπάρξει επιπρόσθετη ανακούφιση στα νοικοκυριά. Συνολικά το κόστος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 620 εκατ. ευρώ.
Ως προς τη χρηματοδότηση της επιδότησης, αυτή θα προέλθει από τα αυξημένα έσοδα των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων καθώς και από το πλεόνασμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, το οποίο όσο παραμένουν ψηλά οι τιμές στο ενεργειακό χρηματιστήριο, τόσο ενισχύεται. Δηλαδή, η νέα αύξηση της επιδότησης δεν θα επιφέρει επιπλέον βάρη στον προϋπολογισμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.