- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: Πιστώθηκαν 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καρδίτσας
«Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα»
Τάκης Θεοδωρικάκος: Πιστώθηκαν ήδη τα 4 εκατ. ευρώ των αποζημιώσεων στους πληγέντες της κακοκαιρίας Ιανός.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Καρδίτσας έλαβε, ήδη, 4 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις στους πολίτες που επλήγησαν».
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι τα χρήματα έχουν, ήδη, πιστωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στον λογαριασμό του δήμου και ζήτησε να δοθούν στους πολίτες άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία.
Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, τόνισε: «Είδα θλίψη και απόγνωση, γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».
Ο υπουργός σημείωσε ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Καρδίτσα και επισήμανε ότι δεν αντιλήφθηκε να υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια. Χαρακτήρισε, δε, ορισμένες αντιδράσεις «στημένες». «Οι πολίτες βλέπουν ότι το κράτος έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά», είπε υπογραμμίζοντας ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε συντονισμένα. «Η κυβέρνηση είναι δίπλα στον πολίτη και όχι στα γραφεία», τόνισε και ανέφερε ότι «δεν μπορεί το 2020 να γίνεται αντιπολίτευση με όρους του 1980».
Για την υπόθεση με τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να υποστηρίξει την αυτοδιοίκηση και να δώσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά. Θύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε, έγκαιρα, τα χρήματα στην ΚΕΔΕ, η οποία λειτούργησε πολύ γρήγορα και με διαφάνεια. «Η αστοχία υπήρξε από την πλευρά της επιτροπής του υπουργείου Υγείας που έδωσε λάθος διαστάσεις. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως κατανοώ ότι δεν μπορούσε η ΚΕΔΕ να αγνοήσει αυτές τις διαστάσεις, γιατί αν το είχε κάνει, σήμερα θα ήταν υπόλογη για παράβαση καθήκοντος», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου
«Οδύσσεια» και «Ιθάκη» πρωταγωνιστούν στην ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η προθεσμία και τα πρόστιμα
Αναδρομικά για το 2024 και νέα πίστωση έως το τέλος Νοεμβρίου για τα μισθώματα του 2025
Είχαν καταργηθεί το 2012
Περισσότερες δυνατότητες Erasmus για τους εκπαιδευτικούς
Η χώρα αποκτά έναν πλήρως ανανεωμένο χάρτη για το πού και με ποιους όρους μπορούν να αναπτύσσονται έργα ΑΠΕ
Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του Μητροπολιτικού Πάρκου
Το πρώτο από τα τρία ντοκιμαντέρ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους
Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές
Τελειώνει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων - Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
427 αυτοψίες σε πληγείσες περιοχές σε όλη τη χώρα
«Αποχαιρετώ το φωτεινό μυαλό του»
«Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να σημαίνει απομόνωση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής
«Υπάρχουν δύο εκκρεμότητες που θολώνουν τον συμπαγή χαρακτήρα της Ομάδας»
Η ανεύθυνη οδική συμπεριφορά δεν είναι νομοτέλεια για την πατρίδα μας
Ο πρωθυπουργός εξηγεί τι σημαίνει η ανακοίνωση της πρόωρης αποπληρωμής €13 δισ. μέσα στο 2026
Ο λαϊκισμός, η στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων και ο διχασμός ως αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.