- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.
Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν χειραψία και εισήλθαν στο εσωτερικό του κτιρίου, προκειμένου να έχουν μια κατ' ίδιαν συνάντηση. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του κ. Τσίπρα να αρνηθεί την παραμονή των τηλεοπτικών συνεργείων για περισσότερη ώρα από την προβλεπόμενη στον χώρο συνάντησης των δύο πολιτικών.
Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, η ΝΔ συγκέντρωσε 39,85% στις εθνικές εκλογές και 158 έδρες, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 31,53% και 86 έδρες.
Η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού
Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από την οικογένειά του. Εκεί, ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο.
Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι, χωροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της τελετής. Μετά την τελετή και πριν υπογράψει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας ο νέος πρωθυπουργός είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και πριν κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την αλλαγή σκυτάλης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή. Θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».
Πριν από την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.