Πολιτικη & Οικονομια

Ο Καμμένος δεν θέλει να αρθεί η ασυλία του

Με το αιτιολογικό ότι τα καταγγελλόμενα τελέστηκαν την περίοδο που ήταν υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμένος ©INTIME/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Να μην αρθεί η ασυλία του ζητεί ο Πάνος Καμμένος με το αιτιολογικό ότι τα καταγγελλόμενα τελέστηκαν την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζητεί με έγγραφό του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να μην αρθεί η ασυλία του για τη δικογραφία σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση από τον εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη.

Το σκεπτικό που χρησιμοποιεί στο υπόμνημά του ο πρώην κυβερνητικός εταίρος είναι ότι τα  «καταγγελλόμενα» τελέστηκαν την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικαλούμενος τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικαλείται το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία του. Σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, οπότε και η πλειοψηφία της Επιτροπής είχε γνωμοδοτήσει κατά της άρσης ασυλίας του, η αντιπολίτευση τον είχε κατηγορήσει ότι κρύβεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι του έριξαν «σωσίβιο». 

Πολάκης: Να μην αρθεί η ασυλία μου

Να μην αρθεί η ασυλία του ζήτησε και ο αναπληρωτής υποουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Η άρση ασυλίας του κ. Πολάκη έχει ζητηθεί μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση με ανάρτηση του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης είπε ότι η μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ένας φθηνός αντιπερισπασμός. «Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξερχόμενος της Επιτροπής Δεοντολογίας και πρόσθεσε ότι τη δήλωση αυτή επανέλαβε και μέσα στην Επιτροπή.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, καθώς η μήνυση αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και, άρα, πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών και συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, δηλαδή, να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος και όχι η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ