Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος και Πολάκης: Δεν θα συζητηθεί η ασυλία τους

Οι 10 υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλέστηκαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμμένος-Πολάκης-Σπίρτζης
Καμμένος-Πολάκης-Σπίρτζης © ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δεν θα συζητηθεί η άρση ασυλίας των Πολάκη και Καμμένου στη Βουλή - Οι 10 περιπτώσεις που υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Δεν θα συζητηθούν τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, έπειτα από αιτήματα και των δύο στα οποία επικαλέστηκαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η υπόθεση του Πάνου Καμμένου αφορά στη δικογραφία σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση από τον εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, ενώ του Παύλου Πολάκη στη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση με ανάρτηση του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 10 περιπτώσεις που υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατόπιν ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επικαλεστεί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η  ασυλία τους, νόμο τον οποίο διατυμπάνιζαν προεκλογικά ότι θα καταργούσαν.

Ενδεικτικά:

  • Συνεδρίαση 22 Νοέμβριου 2016: Παύλος Πολάκης: Μετά από μήνυση του Μάριου Σαλμά για συκοφαντική δυσφήμιση.
  • Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017: Παύλος Πολάκης: Έπειτα από έγκληση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΕΔΗΝ) για συκοφαντική δυσφήμιση.
  • Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017: Παναγιώτης Καμμένος: Έπειτα από έγκληση του Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.
  • Συνεδρίαση 30 Νοεμβρίου 2017: Παναγιώτης Καμμένος: Έπειτα από μήνυση του Στέφανου Χίου.
  • Συνεδρίαση 18 Απριλίου 2018: Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση Σταύρου Θεοδωράκη για συκοφαντική δυσφήμιση.
  • Συνεδρίαση 28 Ιουνίου 2018 : Όλγα Γεροβασίλη: Έπειτα από έγκληση Γιώργου Κουμουτσάκου για συκοφαντική δυσφήμιση
  • Συνεδρίαση 7 Νοεμβρίου 2018: Παναγιώτης Καμμένος: Έπειτα από μήνυση Μιράντας Ξαφά, Χαράλαμπου Μάκα και Ηλία Κανέλη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.
  • Συνεδρίαση 22 Νοεμβρίου 2018 : Νίκος Παππάς: Έπειτα από έγκληση του δημοσιογράφου Αθανασίου Δημάδη για συκοφαντική δυσφήμιση.
  • Συνεδρίαση 4 Δεκεμβρίου 2018 : Παναγιώτης Καμμένος: Δύο υποθέσεις μετά από μήνυση της Θεοδώρας Μπακογιάννη και Χρήστου Πάχτα για συκοφαντική δυσφήμιση.
  • Συνεδρίαση 12 Φεβρουαρίου 2019: Έπειτα Καμμένος: Μετά από έγκληση της εταιρίας «Παραπολιτικά Εκδόσεις ΑΕ» και Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμισης σχετικά με δηλώσεις του Π. Καμμένου κατά τη συνέντευξη τύπου στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.