1821 Digital Gallery
Mητσοτάκης: Η νίκη της Ν.Δ. θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας

Mητσοτάκης: Η νίκη της Ν.Δ. θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ την τρίτη μέρα του συνεδρίου
© eurokinissi

«Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα, η χρονιά που όλοι μαζί ενωμένοι θα ξαναγράψουμε ιστορία, τη δική μας ιστορία για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση»  δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 12ου συνεδρίου του κόμματος.

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ευχαρίστησε τους Συνέδρους «για την αποφασιστικότητα και για τις παρεμβάσεις σας, για τα χαμόγελα και για την αισιοδοξία σας, για την πίστη σας και την αποφασιστικότητά σας».

«Τις τρεις αυτές μέρες, το κόμμα μας απέδειξε ότι είναι ενωμένο, οπλισμένο με πρόγραμμα και έτοιμο να κυβερνήσει. Η Νέα Δημοκρατία είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. Τον επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974. Και αυτοί που τον διαδέχθηκαν στην ηγεσία, υπηρέτησαν σταθερά και υπερασπίστηκαν με σθένος – όταν χρειάστηκε - αυτή τη θεμελιώδη αρχή: ανήκουμε στην Ευρώπη.

Σχετικα
Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος- Ποιοι οι 30 πρώτοι
Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος- Ποιοι οι 30 πρώτοι

Αποτελεί λοιπόν για μας μεγάλη τιμή η παρουσία του Μάνφρεντ Βέμπερ στο Συνέδριό μας. Ο Μάνφρεντ είναι ένας αληθινός φίλος της Νέας Δημοκρατίας και ένας σταθερός και ειλικρινής σύμμαχος της Ελλάδας. Θα είναι επίσης ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη» επεσήμανε.

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος»

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε, μεταξύ άλλων, επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Δώσατε «μακεδονική εθνότητα» και γλώσσα στους «γείτονες» μας».

Σχετικα
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται στη ψηφοφορία για την Κ.Ε. - Συνεχίζεται η καταμέτρηση
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται στη ψηφοφορία για την Κ.Ε. - Συνεχίζεται η καταμέτρηση

«Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες.  Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός.  Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα. Μόνο που η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια».

Παραμένει γραμματέας της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε παράλληλα ότι θα προτείνει την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ.

«Σήμερα εκλέγουμε με ανοικτές διαδικασίες τη νέα Πολιτική Επιτροπή», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «και θα εισηγηθώ ο Λευτέρης Αυγενάκης να παραμείνει στη θέση του γραμματέα για να μας οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του 2019».

Σημείωσε ότι στις αρχές του 2019, από τις 10 Ιανουαρίου θα αρχίσει να ανακοινώνει τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια των εκλογών και των ευρωεκλογών, όπως εξήγησε με ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών που θα δείχνουν προς το μέλλον και θα πιστοποιούν και την ανανέωση του κόμματος.

«Η ανανέωση δεν είναι μόνο υπόθεση προσώπων αλλά και ιδεών. Στο 50σέλιδο έντυπο του Συνεδρίου μας αποτυπώνεται ο δικός μας δρόμος για το πως θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Για την ατομική αλλά και την συλλογική ευημερία. Η ευημερία θα προκύπτει για όλους από την αύξηση του συνολικού εισοδήματος, αντί της διαρκούς μείωσής του και των σποραδικών επιδομάτων προς εξαθλιωμένους πολίτες. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές. Αμοιβές συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας:

«Εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή».

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλείσιμο των εργασιών του 12ου Συνεδρίου.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5