Visual Browsing
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα διακρίσεις»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα διακρίσεις»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ σε επιχείρηση γυναικών στα Άνω Λιόσια

Επιχείρηση παραγωγής συσκευασιών στα Άνω Λιόσια επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στους χώρους εργασίας της επιχείρησης, ενημερώθηκε για τα προϊόντα που παράγονται και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενες για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις εγκαταστάσεις ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πολλές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα», εστιάζοντας παράλληλα στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τις γυναίκες να συνδυάσουν τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν.

Σχετικα
Τηλεδιάσκεψη Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη
Τηλεδιάσκεψη Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη

«Πρέπει να βοηθήσουμε τις εργαζόμενες γυναίκες να μπορούν να κάνουν οικογένεια και γι’ αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσουμε εύκολη πρόσβαση για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, την ώρα που μια εργαζόμενη με τρία παιδιά παρατήρησε πως «το πρόγραμμα στα δημόσια σχολεία δεν βοηθάει τις μητέρες καθώς το 9 με 5 είναι για πολλές γυναίκες απαγορευτικό για να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις τους». 
 
Απαντώντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παιδικών σταθμών λειτουργούν δυστυχώς με ωράριο που δεν επιτρέπουν εύκολα στις γυναίκες να συνδυάσουν την εργασία τους με την οικογένεια, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ποσοστό εργαζόμενων γυναικών είναι πολύ χαμηλό στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε.».  Και στο πλαίσιο αυτό δεσμεύθηκε για την πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς, αξιοποιώντας τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Γυάλινη οροφή
 
Ακόμη, μία εργαζόμενη έθεσε το ζήτημα των ανισοτήτων που υφίστανται σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες στον χώρο εργασίας τους, εστιάζοντας ιδίως στα εμπόδια που υπάρχουν στην ανέλιξη τους. Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε μαζί της και αναφέρθηκε στη «γυάλινη οροφή» που υπάρχει, δυστυχώς, σε πάρα πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής. Και τις διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να αυξηθούν οι γυναίκες τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην κυβέρνηση.
 
Τόνισε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να καταπολεμήσουμε την απολύτως στρεβλή αντίληψη ότι η γυναίκα «δεν έχει το σωστό πλαίσιο δεξιοτήτων για να αναλάβει μία θέση ευθύνης».

Σχετικα
Χαιρέτισε ο πρωθυπουργός την απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα
Χαιρέτισε ο πρωθυπουργός την απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα

«Οι γυναίκες έχουν μεγάλη συναισθηματική ευφυΐα, πρακτικό μυαλό και μεγάλη οργανωτικότητα. Πολλές δηλαδή από τις βασικές δεξιότητες για την άσκηση διοίκησης εκφράζονται κατ' εξοχήν από τις γυναίκες» εξήγησε.

Παραδέχθηκε, δε, ότι το σπάσιμο αυτής της «γυάλινης οροφής» δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Σημείωσε, όμως, ότι ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να είμαστε απολύτως αυστηροί στο ζήτημα των απολαβών. «Δε νοείται οποιαδήποτε διάκριση στις απολαβές για την ίδια εργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μείωση φόρων
 
Κλείνοντας, μία από τις εργαζόμενες τόνισε πως το μεγάλο της πρόβλημα, αν και μητέρα με δύο δουλειές, παραμένει η φορολογία η οποία την κάνει να αισθάνεται σαν να τιμωρείται για την εργασία της. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για τη ΝΔ η μείωση των φόρων είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση, όπως παράλληλα και η εξυγίανση του κράτους.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5