1821 Digital Gallery
Σάλος! Έσβησαν κι άλλες αποθεωτικές αναφορές του μάρτυρα για τον Καραμανλή
MOUFANET

Σάλος! Έσβησαν κι άλλες αποθεωτικές αναφορές του μάρτυρα για τον Καραμανλή

Ποιος διέγραψε τις επίμαχες φράσεις για να μην εκτεθεί τελείως ο «Μάξιμος Σαράφης»;
Το επίμαχο απόσπασμα που διαγράφτηκε με κόκκινο στυλό

Νέα απροσδόκητη τροπή παίρνει η υπόθεση του σκανδάλου Novartis μετά την αποκάλυψη ότι κάποιο «αόρατο χέρι» διέγραψε με κόκκινο στυλό μέρος της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα που αναφέροταν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στον Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, στο σημείο όπου ο μάρτυρας αναφέρεται στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και εκφράζει την ανεξήγητη βεβαιότητα ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής «παρασύρθηκε στην αγορά εμβολίων και ότι δεν ήξερε τίποτα» (όπως άλλωστε οφείλει να μην ξέρει κάθε πρωθυπουργός), έχουν σβηστει μια σειρά από φράσεις.

Συγεκριμένα, πρόκειται για το σημείο που ο μάρτυρας λέει τις εξής προτάσεις: «ο Θεός να μας κόβει μέρες και να του δίνει χρόνια», «... μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο διόρισε ολόκληρη την οικογένειά μου», «μακάρι να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι ο καλύτερος», «Δεν φταίει ποτέ για τίποτα ο καημενούλης» και «είναι χρυσή εφεδρεία και θα σώσει για άλλη μια φορά την Ελλάδα»!

Η παρέμβαση ήρθε στο φως όταν μέσα στα τελικά αντίγραφα της δικογραφίας βρέθηκε από λάθος της γραμματείας της Εισαγγελίας και το τελευταίο προσχέδιο με τις διορθώσεις. Αλλά το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι από ποιον έγιναν αυτές οι διορθώσεις. Και κυρίως για ποιο σκοπό;

Σχετικα
Τσίπρας για Novartis: «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη»
Τσίπρας για Novartis: «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη»

Το αόρατο χέρι που παρενέβη ήθελε να προστατεύσει τον μάρτυρα από το να γίνει τελείως ρεζίλι αποκαλύπτοντας ότι είναι «κύκλος Καραμανλή»; Ήθελε να περισώσει έστω και τα ελάχιστα προσχήματα αξιοπιστίας της δικογραφίας, δεδομένου ότι είναι κάπως γελοία ασυνήθιστο οι προστατευόμενοι μάρτυρες να προβαίνουν σε τέτοιες κρίσεις χωρίς μάλιστα ίχνος αμφιβολίας, αθωώνοντας ουσιαστικά το πολιτικό είδωλο της κυβέρνησης και πρωθυπουργό επί Παπαγγελόπουλου;

Ή μήπως ενόχλησε η αναφορά στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκλεκτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του know how του στην παράκαμψη του ΑΣΕΠ;

Το επίμαχο απόσπασμα που διαγράφτηκε με κόκκινο στυλό
Σχετικα
Τουλουπάκη: Το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» Novartis κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος
Τουλουπάκη: Το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» Novartis κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής πάντως, δήλωσε ότι αυτή η μικρή λεπτομέρεια δεν πρόκειται να επηρεάσει την διερεύνηση της υπόθεσης και ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα της κυβέρνησης να παρεμβαίνει στις καταθέσεις για να προστατεύει –όσο μπορεί- τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και τους πολιτικούς της μέντορες.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Athens Voice Newsletter
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5