1821 Digital Gallery
Τα tweets του Forrest Gump 533
ΤΕΥΧΟΣ 533
FORREST GUMP

Τα tweets του Forrest Gump 533

Νταούλια αντί κάλπες την Κυριακή

Νταούλια αντί κάλπες την Κυριακή

Έντονη αντίδραση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ένα φορτισμένο πολιτικά μουσικό όργανο, στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Πολλοί ισχυρίζονται ότι μετά το ψηφοδέλτιο όπου το «Όχι» είναι τοποθετημένο πάνω από το «Ναι», αυτή η πρωτοφανής απόφαση της αντικατάστασης της κάλπης με νταούλι έχει στόχο να επηρεάσει συναισθηματικά τους ψηφοφόρους υπενθυμίζοντας την υπόσχεση του πρωθυπουργού περί χορού των αγορών. Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως ανακοινώθηκε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο λαός να εκφράσει ανεπηρέαστος τη βούλησή του να πει «Όχι».


Μεγάλη αλήθεια της ζωής: Ένα δημοψήφισμα είναι άχρηστο, όταν το κυριότερο επιχείρημα υπέρ της άποψής σου είναι τα πρόσωπα εκείνα που υποστηρίζουν την αντίθετη.


Τελικά, μια δήλωση υπέρ του «ναι» χρειαζόταν για να θυμηθούν όλοι την καταστροφική του 5ετία. Μάλιστα πολλοί είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα: Όπως, ας πούμε, να συμπεριλάβουν την περίοδο 2004-2009 στην εξεταστική για το Μνημόνιο!


Σχετικα
Φώφη Γεννηματά: Η πολιτικός που δεν εμπορεύτηκε τον πόνο της
Φώφη Γεννηματά: Η πολιτικός που δεν εμπορεύτηκε τον πόνο της

Πάντως από όλους στο Eurogroup ο πιο αισιόδοξος ήταν ο Μοσκοβισί. Προφανώς επειδή παντρεύτηκε πρόσφατα και, κατά συνέπεια, είναι ο μόνος που έχει κάνει σεξ τελευταία.


Το μεγάλο αίνιγμα των ημερών: Όποιο κανάλι μεταδίδει ταινίες της δεκαετίας του ’60 θεωρείται διαπλεκόμενο φερέφωνο που προωθεί την υποδούλωση στο ευρώ (αφού δείχνει πόσο δύσκολα ζούσαμε τότε εκτός Ε.Ε.) ή κάνει αβάντα στην κυβέρνηση (αφού δείχνει πόσο ευτυχισμένοι ήμασταν τότε εκτός Ε.Ε.);

● Και εν πάση περιπτώσει, το «Ρετιρέ» θεωρείται προπαγανδιστικό υπέρ της δραχμής ή κατά;


Σχετικα
Δολοφονία Άμες: Τυχαία τον επέλεξε ως στόχο ο δράστης
Δολοφονία Άμες: Τυχαία τον επέλεξε ως στόχο ο δράστης

Λες ότι θα σταματήσει η ρευστότητα. Σου απαντούν ότι κινδυνολογείς. Σταματάει η ρευστότητα. Και απαντούν ότι αυτό έγινε επειδή τους πολεμάνε.

● Είναι σαν να κατεβαίνεις να παίξεις έναν κρίσιμο αγώνα ποδοσφαίρου και να κατηγορείς όποιον σου λέει να προσέχεις την άμυνα, ότι κινδυνολογεί. Και αφού λήξει το ματς και έχεις φάει γκολ, να καταγγέλλεις τους αντιπάλους σου ότι δεν σε άφηναν να κερδίσεις.


Τελικά, αυτοί που έβαζαν γκαζάκια στα ΑΤΜ ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους: Ήταν οι πρώτοι που έκαναν πράξη το «Κούγκι».


Ο Πάολο Κοέλιο λέει με παρέμβασή του στο Τwitter «Όχι στη λιτότητα». Λογικό. Γιατί η λιτότητα σημαίνει ότι δεν γίνονται καλλιστεία. Και όταν δεν γίνονται καλλιστεία, δεν υπάρχουν υποψήφιες. Οπότε, κανείς δεν χρησιμοποιεί τα αποφθέγματά του.


-Βούλωσέ το! Βγάλε το σκασμό, δοσίλογε γερμανοτσολιά!

-Μη μιλάς έτσι!

-Γιατί; Ελευθερία του λόγου δεν έχουμε;

(Δείγμα στιχομυθίας των τελευταίων ημερών στα social media)


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Πενηντοευρωφοβία» Η συστολή και το απολογητικό ύφος που παίρνει κάποιος όταν δοκιμάσει να πληρώσει με χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, θεωρώντας δεδομένο ότι θα τον βρίσουν επειδή δεν υπάρχουν αρκετά ψιλά για ρέστα.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Moderator σχολίων σε site που δημοσιεύει post υπέρ του «Ναι»


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Αφού την Κυριακή αποφασίζουμε για το οριστικό τελεσίγραφο που έδωσαν οι δανειστές στις 25 Ιουνίου, πώς γίνεται και η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου, οπότε και διακόπηκε με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο2

Πώς γίνεται μία από τις πιο συνηθισμένες κατάρες των υποστηρικτών της Ζωής σε όσους διατυπώνουν αντίθετη άποψη να είναι «να πάθεις Καρκίνο...», ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι άνθρωποι ανησυχούν για τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα και πεθαίνουν εξαιτίας της λιτότητας;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο3

Οι εφημερίδες που υπεραμύνονται με πάθος την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και σκίζουν τα ιμάτιά τους για τη «ρώσικη ρουλέτα που παίζει η κυβέρνηση με το μέλλον μας» δεν θα ήταν λίιιιιιγο πιο πειστικές αν στο ίδιο φύλο τους δεν έδιναν σε προσφορά και τις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο4

Sorry, αλλά οι ίδιοι που τώρα κοροϊδεύουν όσους φοβούνται ότι δεν θα έχουν χρήματα και στήνονται στις ουρές των ΑΤΜ, δεν είναι οι ίδιοι που πριν από λίγα χρόνια ήταν έτοιμοι να κρεμάσουν αυτούς που θεωρούσαν υπεύθυνους για τη μείωση των μισθών και των συντάξεών τους;


Η μετάφραση της εβδομάδας

image

Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ «(Πύρρο Δήμα) παρακαλούμε σωπάστε, μήπως και προλάβετε να περισώσετε μέρος της υστεροφημίας σας».

Μετάφραση: «Σκάσε ρε! Μη μιλάς, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πείσεις κανένα δικό μας να ψηφίσει “Ναι”. Γιατί τους θεωρούμε λίγο μαλάκες και φοβόμαστε πως όταν ακούν άλλα επιχειρήματα εκτός από αυτά της Ζωής, μπορεί να αλλαξοπιστήσουν».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5