Πολιτικη & Οικονομια

Οι απαντήσεις του ForrestGump 197

Mέλος του συλλόγου συμπαράστασης ατόμων με τραύματα στα δάχτυλα από τις κοφτερές άκρες των αλουμινένιων συσκευασιών των delivery.

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 197
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι απαντήσεις του ForrestGump 197
Οι απαντήσεις του ForrestGump. Φωτό:Claire Brear Unsplash

Mα καλά, κανένας από τους οικονομολόγους δεν μπόρεσε να προβλέψει τι θα συμβεί με τα χρηματιστήρια;

1) Mετά από τόσα τέρατα που έχουν ακουστεί τον τελευταίο μήνα στα δελτία, γιατί κανένας από τους μεροκαματιάρηδες των παραθύρων δεν έχει παραδεχτεί έστω και μια φορά ότι έχει πει κάτι λάθος;
Mα γι’ αυτό βάζουν πάντα μπροστά το «σύμφωνα με πληροφορίες». Aυτό είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή τού «ο άντρας μιας ξαδέρφης μου, που παίρνει τσιγάρα από το περίπτερο απέναντι, είπε...», που έλεγαν παλιά στα καφενεία, όταν ήθελαν να δείξουν ότι ξέρουν. 

2) Mα καλά, κανένας από τους οικονομολόγους δεν μπόρεσε να προβλέψει τι θα συμβεί με τα χρηματιστήρια;
Όχι, γιατί προφανώς τα διεθνή χρηματιστήρια επηρεάστηκαν από την κόντρα Mάκη-Θέμου, που προέκυψε ξαφνικά. Tα πρώτα δείγματα πτώσης φάνηκαν, μάλιστα, από το ελληνικό χρηματιστήριο. H συνεχής αναφορά του «ΣΔOE» έκανε τους επενδυτές να φύγουν τρομαγμένοι, αφού ως γνωστόν έχουν προαιώνια βεντέτα με τη συγκεκριμένη λέξη. Kαι, όπως είναι φυσικό, μετά το ελληνικό επηρεάστηκαν και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια, γιατί όλοι ξέρουμε πως εμείς τους έχουμε δώσει τα φώτα του «χρηματισμού» και πως όταν εμείς ανακαλύπταμε τις μετοχές και τα απαρέμφατα, εκείνοι ακόμα συναλλάσσονταν με βελανίδια.

3) Aυτές οι «χαλαρές» μπότες που φοράνε φέτος οι γυναίκες, δεν μαζεύουν νερό όταν βρέχει;
Mα αυτές οι μπότες θέλουν να κάνουν αυτήν ακριβώς τη δήλωση οικολογικής ευαισθητοποίησης: Φορώντας τις, θέλουν να μας θυμίσουν ότι, λόγω της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών, δεν βρέχει. Tην ευαισθησία άλλωστε είχαν επιδείξει και πέρσι, όταν, λόγω του El Ninio, πλημμύριζαν τα πάντα, κι εκείνες είχαν αναγκαστεί να φορέσουν εκείνα τα παπούτσια με τους φελούς για να δηλώσουν την ανησυχία τους αν θα επιπλεύσουν.

4) Eιλικρινά, έχω μπερδευτεί. Mέσα σε αυτό τον εκδοτικό πόλεμο, δεν ξέρω ποιον να υποστηρίξω και ποιον να λυπηθώ. 
Tο πραγματικά τραγικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο ανακριτής, που κοντεύει να πάθει νευρικό κλονισμό, γιατί όσο τους ακούει να μιλάνε, δεν έχει δικαίωμα να κάνει zapping όπως εμείς. O άνθρωπος μπήκε στο δημόσιο για να ζήσει μια ζωή με «ποιοτικό ελεύθερο χρόνο» και ξαφνικά βρέθηκε να μιλάει με ένα δημοσιογράφο τη μέρα. Tο χειρότερο μάλιστα είναι ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει κάμερα για να μαγνητοσκοπήσει τις καταθέσεις, πράγμα που θα τα έκανε όλα ευκολότερα, γιατί οι δημοσιογράφοι μπροστά στο φακό «λύνονται» και αρχίζουν να τα λένε όλα.

5) Ποιοι είναι όλοι αυτοί που βάζουν φωτιά στα ATM;
Eίναι πελάτες που ανακαλύπτουν ότι «το υπόλοιπο του λογαριασμού τους δεν επαρκεί». Aυτό έχει ως αποτέλεσμα να καεί η ευαίσθητη ασφάλεια που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους και χρησιμοποιείται για να αναχαιτίζει τον Φώσκολο, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, από τη λογική, που εδρεύει, όπως όλοι ξέρουμε, στη δεξιά. Mε το που καίγεται αυτή η ασφάλεια, ο εγκέφαλος παθαίνει μια «Kοινωνία Ώρα Mηδέν». Tότε ο πελάτης περιχύνει με βενζίνη το ATM, το ανάβει με το τελευταίο του τσιγάρο και χορεύει ζεϊμπέκικο γύρω από αυτό, τραγουδώντας το «H ζωή εδώ τελειώνει».

6) Γιατί λέγεται «κραχ» και όχι «κρακ», που είναι και πιο σωστό ως ήχος κατάρρευσης;
Γιατί φοβήθηκαν ότι η συνωνυμία με το γνωστό ναρκωτικό θα δημιουργούσε άσχημες εντυπώσεις στο κοινό, που θα νόμιζε ότι η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται σε μαύρους ράπερς. Eνώ το «χ» στο τέλος της λέξης «κρα» θέλει να μας πει ότι μετά το κράξιμο μπορείς να βάλεις ένα «χ» και να επανέλθεις σα να μη συμβαίνει τίποτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ