1821 Digital Gallery
Shane O'neil
SKATE & GRAFFITI

Shane O'neil

Ο μεγάλος skateboarder μιλάει στην A.V.

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται αρκετές συστάσεις για τον συγκεκριμένο skateboarder. Γνωρίζετε λογικά τα πάντα για αυτόν, με άνεση δηλώνω ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται στους 5 κορυφαίους skaters στον πλανήτη. Ο Shanerider της Monsterenergy μιλάει στην Athens Voice. Πραγματικά τον ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση του, γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμα του είναι αρκετά γεμάτο… Enjoy!

Πες μου σε ποιο μέρος του πλανήτη σε βρίσκω;

Βρίσκομαι στην Barcelona στην Ισπανία, μια από τις καλύτερες πόλεις για skate και όχι μόνο, πραγματικά την έχω λατρέψει.

image

Σχετικα
2+1 μέρη στην Αθήνα για βόλτα το ΣΚ, που δεν ήξερες ότι υπάρχουν
2+1 μέρη στην Αθήνα για βόλτα το ΣΚ, που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Πόσο κουραστικό σε επίπεδο skateboarding ήταν το φετινό καλοκαίρι για σένα;

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν καταπληκτικό. Μπορώ να πω ότι αυτή η περίοδος για μένα είναι η καλύτερη για skateboarding. Στην Καλιφόρνια είναι απίθανα, μπορείς να κάνεις skate όποτε θέλεις με πολλούς καλούς φίλους. Εδώ όμως στην Ισπανία ο καιρός είναι τέλειος, πραγματικά έχω ενθουσιαστεί, γίνονται πολύ καλοί διαγωνισμοί και το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς. Ελπίζω ότι οι διαγωνισμοί θα είναι ακόμα καλύτεροι φέτος.

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τις αγαπημένες σου Ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο για το skateboarding;

Σχετικα
Τι σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης σήμερα;
Τι σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης σήμερα;

Σίγουρα η Barcelona γιατί η αρχιτεκτονική της πόλης ενδείκνυται για street skateboarding, είναι μία καταπληκτική πόλη με πολλά ωραία πράγματα πολύ τέχνη και όμορφα κορίτσια. Η Κοπεγχάγη είναι ακόμα μια αγαπημένη μου πόλη, πριν από εδώ, ήμουν εκεί. Mου αρέσει γιατί έχει έναν αλήτικο χαρακτήρα και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να πάς παντού με το skate.

image

Γνωρίζεις τίποτα για την ελληνική skateboarding σκηνή;

Όχι πολλά πράγματα, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πολύ ωραία μέρη για skate. Δεν έχω ακούσει για το αν υπάρχουν πολλοί Έλληνες skaters. Επίσης, δεν ξέρω αν υπάρχουν καλά skate parks αλλά θα ήθελα μία μέρα να επισκεφθώ την Ελλάδα και ειδικά την Αθήνα.

Ξέρεις τίποτα για την Ελληνική Ιστορία;

Μόνο από ταινίες.

image

Ποια είναι η γνώμη σου για το skateboarding, που θα μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020;

Νομίζω ότι μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό ή κάτι πολύ κακό. Εξαρτάται από τον τρόπο που θα γίνει όλο αυτό. Αν γίνει σωστά και δεν αφαιρέσει τίποτα από αυτό που πραγματικά είναι το skate, τότε θα είναι καλό.

Πιστεύεις ότι το Street League έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να γίνει το street skateboarding ολυμπιακό άθλημα;

Ίσως, αν ο τρόπος που βαθμολογεί το street league είναι και η βάση για την βαθμολογία στους Ολυμπιακούς, τότε μπορεί να έπαιξε ρόλο. Διότι το skateboarding δεν μπορεί να μπει στους Ολυμπιακούς με μια απλά γενική βαθμολόγηση. Πριν το street league δεν υπήρχε καμιά βαθμολογία. Ήταν απλά… «Χα.. Αυτός κέρδισε».

image

Λένε ότι εδώ και αρκετά χρόνια ο Rob Dyrdek είχε το όραμα να μπει το skateboarding στους Ολυμπιακούς. Πιστεύεις ότι με το Street League άνοιξε κάποιους ορίζοντες προς αυτή την κατεύθυνση;

Πιστεύω ότι άνοιξε μόνο θετικούς ορίζοντες. Αν δεν υπήρχε το Street League δεν θα είχε βρεθεί ο τρόπος βαθμολογίας για το street skateboarding. Είναι πολύ δύσκολο να βαθμολογήσεις το street skating, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Έτσι χωρίς όλο αυτό που λέγεται SLC δεν θα ήταν δυνατόν να μπει το skateboarding στους Ολυμπιακούς, μόνο καλό έκανε η δημιουργία του συγκεκριμένου διαγωνισμού, το επίπεδο εκτοξεύτηκε. Ποιος το περίμενέ να βλέπεις τέτοια κόλπα σε 3 try!

image

Τι είναι πραγματικά το skateboarding για εσένα;

Είναι η ζωή μου. Είναι τα πάντα για μένα.

Ποιους skaters ξεχωρίζεις και γιατί;

Τον Ishod Wair γιατί είναι ο πιο άνετος τύπος που υπάρχει, ένας από τους καλύτερους skaters, είναι πολύ ωραίο να τον βλέπεις να κάνει skate. Επίσης, ο Paul Rodriquez είναι ένας από τους καλύτερους skaters, καθαρό παράδειγμα επαγγελματία. Aν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι σήμερα.

image

Πιστεύεις ότι τα σημερινά παιδιά που ξεκινούν skate το κάνουν επειδή τους μαγνητίζει η κουλτούρα ή το βλέπουν σαν ένα σπορ που μπορούν να κάνουν καριέρα.

Ξεκινάς skating γιατί δεν έχεις και πολλά άλλα πράγματα να κάνεις. Σε βοηθάει να μένεις μακριά από προβλήματα και είναι και διασκεδαστικό….δεν είναι μία ομάδα που σου λένε συνέχεια τι να κάνεις… Ρολάρεις, συναντάς τους φίλους σου, περνάς καλά και νομίζω ότι για αυτό ξεκινάνε τα νέα παιδιά. Δεν νομίζω ότι τα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο του skateγια να κάνουν καριέρα. Ίσως το σκέφτονται αυτό οι γονείς τους, αλλά όχι τα ίδια.

Αν μπορούσες τι θα άλλαζες αυτή τη στιγμή στο κόσμο του skateboarding;

Όχι πολλά. Είναι ωραία όπως είναι, ειδικά με την τρέλα που έχουν τα social media. Θα ήθελα να έβλεπα περισσότερο street skating υπάρχει μεγάλη έμφαση στα skate parksκαι στους διαγωνισμούς. Για μένα το πιο σημαντικό είναι το street skating.

Τι καινούργιο να περιμένουμε από εσένα;

Προσπαθώ συνεχεία να κάνω καινούργια πράγματα, να εξελίσσομαι στα κόλπα μου σαν τον Guy Mariano. Πολύ σύντομα θα δείτε καινούργιο υλικό μου ετοιμάζω κάτι όμορφο. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστηρίζουν. Keep skateboarding!

image

image

image

image 

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5