Life in Athens

Τα Χριστούγεννα έρχονται στα ΕΛΤΑ

Στείλτε τις ευχές σας με τα πιο όμορφα και γιορτινά γραμματόσημα!

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
ΤΕΥΧΟΣ 810
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γραμματόσημα και εορταστικοί φάκελοι από τα ΕΛΤΑ.

ΕΛΤΑ: 30 χρόνια ζωής για τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ και τη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη», ενώ κυκλοφορεί η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων

«Άγιε Βασίλη, σε ευχαριστώ πολύ για την περσινή στολή. Ήταν όλα τέλεια. Σε παρακαλώ πολύ, μπορείς να μου φέρεις ένα σκείτμπορντ (ροζ), επιγονατίδες και ένα κράνος; Καλά Χριστούγεννα!». Πρόκειται για ένα απόσπασμα από τα πρώτα γράμματα που έφτασαν στα γραφεία των ΕΛΤΑ. Ένα μικρό κορίτσι, στέλνει στον Άγιο Βασίλη όμορφες ευχές, την ευγνωμοσύνη του και εκφράζει τις επιθυμίες του για την χρονιά που έρχεται, μαζί με μια ζωγραφιά με αυτοκόλλητα που λαμπυρίζουν.

Τα πρώτα γράμματα που έχουν φτάσει στα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ.
Τα πρώτα γράμματα που έχουν φτάσει στα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ με παραλήπτη τον «Άγιο Βασίλη»

30 χρόνια ζωής συμπληρώνουν τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ και η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη». Κάθε χρόνο, χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων στον αγαπημένο Άγιο των γιορτών, γεμίζουν τα γραμματοκιβώτια και όλο το δίκτυο των ταχυδρομείων βάζει τα δυνατά του για να στείλει μια απάντηση-έκπληξη και να ανταποδώσει την αγάπη. Μια γλυκιά συνωμοσία που σκορπά μαγεία στην καθημερινή δουλειά των υπαλλήλων και τους υπενθυμίζει την σύνδεση του Ταχυδρομείου με την κοινωνία. Στην διαδραστική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε https://hohoho.elta.gr/ θα βρείτε έτοιμα χριστουγεννιάτικα επιστολόχαρτα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλετε το γράμμα σας και άλλες εκπλήξεις.

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021»

Η ιδέα γεννήθηκε το 1991, όταν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ πήραν την πρωτοβουλία να μην αφήσουν αναπάντητα τα γράμματα που έφτασαν στα χέρια τους με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη. Έτσι ξεκίνησαν να απαντούν σε κάθε αποστολέα προσωπικά. Έκτοτε το εγχείρημα γιγαντώθηκε, οργανώθηκε συστηματικά και σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση κοινωνικής ευθύνης των ΕΛΤΑ.

30 χρόνια γράμματα στον Άγιο Βασίλη.

Παράλληλα, κυκλοφορεί και η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021». Οι φιγούρες των μικρών παιδιών που ψέλνουν τα κάλαντα στις γειτονιές θα σας ταξιδέψουν σε νοσταλγικές εποχές και αναλαμβάνουν να συνοδεύουν τα γράμματα με τις ευχές σας στα αγαπημένα πρόσωπα.

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021»
Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021»

Η χριστουγεννιάτικη σειρά περιλαμβάνει Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Αριθμημένα Λευκώματα και Φυλλαράκια και Τευχίδια Αυτοκόλλητων γραμματοσήμων. Την σχεδίαση των γραμματοσήμων και των προϊόντων ανέλαβε η Ανθούλα Λύγκα. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα στα Ταχυδρομικά Καταστήματα και στο e-shop των ΕΛΤΑ.

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021»
Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ