1821 Digital Gallery
Έργο του street artist Soteur
SKATE & GRAFFITI

The Slang Network: Τι σκοπό έχει η νέα ομάδα της Αθήνας;

Ο street artist Soteur μας παρουσιάζει το νέο δίκτυο δημιουργικών ανθρώπων στην πόλη
Ο street artist Soteur μας παρουσιάζει το νέο δίκτυο δημιουργικών ανθρώπων «The Slang Network» που λειτουργεί ως ένα μεγάλο καλλιτεχνικό hub

Κόσμος 2020. Καραντίνα, επιστημονικά λάθη, παραλογισμός, ψυχραιμία, κατανάλωση, αντισηπτικά, μάσκες, νεκροί, καλοί-άστατοι πολίτες, εκμετάλλευση, μακριά και αγαπημένοι, κυβέρνηση με παντελόνια, σύνορα, ηφαίστειο κ.α. Ζούμε συνθήκες χολιγουντιανής ταινίας λένε, έχουμε παρακολουθήσει άπειρες που μας δείχνουν κατά κάποιο τρόπο το μέλλον του πλανήτη μας, από μικρός θυμάμαι ότι σε αυτές του τύπου τις ταινίες πάντα υπήρχε μια ομάδα που στο τέλος κάτι κατάφερνε.

Στις μέρες μας θα σας παρουσιάσω μια τέτοιου τύπου ομάδα που επιβεβαιώνει την ιστορία της τέχνης: ότι σε δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις βρίσκει πάντα τρόπο να εμφανίζεται. Σίγουρα το συγκεκριμένο δημιούργημά τους θα βοηθήσει αρκετά τον καλλιτεχνικό τομέα της χώρας μας.

Γνωρίζουμε όλοι πλέον ότι η τέχνη του δρόμου έχει μεγαλώσει τόσο που σίγουρα αρκετοί εκεί έξω δεν το περιμένατε. Η χώρα μας και ειδικά η Αθήνα πάνω από μια πενταετία κουβαλά τον τίτλο η «Μέκκα του graffiti & street art», τα τελευταία δέκα χρόνια η πόλη έγινε μια τεράστια παιδική χαρά με αποτέλεσμα καλλιτέχνες του είδους να ταξιδεύουν για να ζωγραφίσουν και να ζήσουν το συναίσθημα ότι εδώ ακόμα νιώθεις κάπως ελεύθερος σε σχέση με άλλες χώρες.

Σχετικα
Cibo, ο Ιταλός street artist που μετατρέπει σβάστικες σε cupackes
Cibo, ο Ιταλός street artist που μετατρέπει σβάστικες σε cupackes

Από το 2014 αρκετοί  Έλληνες καλλιτέχνες του είδους χαράζουν την πορεία τους μέχρι σήμερα εντός και εκτός έδρας, ο κόσμος αγαπά το συγκεκριμένο είδος, το αναζητά προσπαθώντας να το ενσωματώσει με κάποιο τρόπο στην ζωή του. Πραγματικά όλα υπέροχα, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, η εξέλιξη  του είδους με την πάροδο τον χρόνων είναι ολοφάνερη, αλλά το στοιχείο που λείπει στο σημείο που βρισκόμαστε είναι η ενότητα μεταξύ μας!

Αυτό είναι το κλειδί ώστε να μας κάνει ακόμα δυνατότερους, ο λόγος νομίζω που ο περισσότερος κόσμος είναι κρυψίνους έρχεται από το σχολείο που όχι μόνο δεν μας έμαθε κανείς να συνεργαζόμαστε αλλά υπήρχε το μότο τύπου «κοίτα την πάρτη σου» και «καλή τύχη, αν έχεις βύσμα, μην ανησυχείς»

Σχετικα
Κορωνοϊός: 5.157 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται
Κορωνοϊός: 5.157 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται

Σε αυτές λοιπόν της δύσκολες μέρες που ζούμε μια ομάδα φίλων αποφάσισε να σπάσει τον εγωκεντρισμό που υπάρχει στην κουλτούρα μας παρουσιάζοντας μια κολεκτίβα με κοινό σκοπό την τέχνη σε κάθε επίπεδο, παρουσιάζοντας το «The Slang Network» ένα δίκτυο από δημιουργικούς ανθρώπους.

Μίλησα με τον Soteur, καλλιτέχνη και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας  ο οποίος με χαρά θέλησε να εξηγήσει σε όλους εμάς το όραμα τον συγκεκριμένων ανθρώπων,  τα μελλοντικά σχέδια που έχουν και τι επιθυμούν να αλλάξουν προς το καλύτερο στην τέχνη του δρόμου που τόσο αγαπάμε όλοι μας.

«Hello world! Είμαστε μια ομάδα καλλιτεχνών που, οι περισσότεροι, έχουμε ή είχαμε επαφή με τον δρόμο και την street κουλτούρα και ασχολούμαστε όλοι επαγγελματικά με την τέχνη μας (καλλιτέχνες, γραφίστες, illustrators, φωτογράφοι). Μεταξύ μας συνεργαζόμαστε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, προετοιμάζοντας κατά κάποιο τρόπο το έδαφος για το Slang Network.

Η γενικότερη λογική πίσω από το Slang είναι απλή: καλλιτέχνες (και μη) που έχουμε δει ότι συνεργαζόμαστε, συνεννοούμαστε και ταιριάζουμε σαν άνθρωποι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στήσουμε ένα δίκτυο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα, τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Θέλουμε να το κάνουμε λίγο απλούστερο, αντί να ψάχνει κάποιος για το ‘ποιος θα ζωγραφίσει, ποιος θα αναλάβει το curating, ποιος θα φτιάξει την αφίσα, ποιος θα κάνει την επικοινωνία, ποιος θα βγάλει φωτογραφίες’, έχουμε στήσει μια ομάδα με όλα τα ‘όπλα’ για να μπορούμε να εκτελούμε το κάθε project με τον καλύτερο τρόπο που του αρμόζει, αξιοποιώντας τα δυνατότερα στοιχεία του καθενός και έχοντας τον ίδιο σεβασμό και την ίδια μεταχείριση για τον κάθε καλλιτέχνη.

Επαγγελματικά ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο που να μπορεί να υποστηρίξει τα πάντα σε σχέση με το δημιουργικό κομμάτι, έχοντας ανθρώπους ‘top’ στην κάθε κατηγορία (καλλιτέχνες, γραφίστες, φωτογράφους, βιντεογράφους κτλ) και προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Καλλιτεχνικά, ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε μέσα από τη συνεργασία, το να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα, μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα για τον κόσμο.

Σε δεύτερη φάση θα θέλαμε (και θεωρούμε πως πρέπει) να το ανοίξουμε αυτό και σε περισσότερους ανθρώπους έτσι ώστε να καταλήξουμε να είμαστε κάτι σαν hub για όλο και περισσότερους δημιουργικούς ανθρώπους στην Ελλάδα.

Οπότε, το Slang Network είναι κάτι μεταξύ crew, δημιουργικού γραφείου, διαφημιστικής, καλλιτεχνικής κολεκτίβας και εταιρείας management, με την ομάδα που δημιουργεί τις βάσεις να αποτελείται από καλλιτέχνες που έχουν χαράξει χρόνια την πορεία τους ξεκινώντας από τον δρόμο.

Η κουλτούρα του δρόμου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, είναι το στοιχείο που μας ενώνει, πιστεύουμε στην ομαδικότητα και τη συνεργατικότητα (χαρακτηριστικά της κουλτούρας αυτής από πάντα) και θέλουμε να δείξουμε τι συμβαίνει όταν καλλιτέχνες δουλεύουν ΜΑΖΙ με σκοπό να προωθήσουν την τέχνη τους.

Welcome to The Slang Network».


Ακολουθήστε το Slang Network στο επίσημο site του, στο Instagram και στο Facebook.  

Slang Members

SOTEUR: instagram.com/soteur
ONEBRAN: instagram.com/onebran
BASSMENT RATS: instagram.com/bassmentrats
GOSPEL: instagram.com/gospel.ath
MAMBO: instagram.com/mamboathens
JOLA: instagram.com/jola818
DELTAKAPA: instagram.com/_delta_kapa_
ΒΟΟΗΑΗΑ: instagram.com/boohahart
GEO: instagram.com/g.aliazi
BONELLI ARTE: instagram.com/bonelliarte
FOTIS PANAGOPOULOS: instagram.com/fotis_panagopoulos

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5