TV + Series

5 ελληνικές σειρές που επιστρέφουν τη φετινή άνοιξη

Τα σίριαλ που θα προβληθούν στην τηλεόραση

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Maestro
© Mega

5 ελληνικές τηλεοπτικές σειρές που επιστρέφουν τη φετινή άνοιξη. 

Το 2023 είδαμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες, αλλά και στις ελληνικές πλατφόρμες streaming, συνολικά 27 ελληνικές σειρές. Το σίγουρο είναι ότι η μυθοπλασία είχε την τιμητική της. Kάποιες ξεχώρισαν όπως η Έρημη Χώρα της ΕΡΤ και το Milky Way του Mega και κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού, τουλάχιστον όσον αφορά στις δραματικές παραγωγές. Η genre σειρά της ελληνικής τηλεόρασης (κι από τις μεγαλύτερες σε budget), με τρόμο, φαντασία και crime, Μάγισσα απέκτησε και εκείνη το δικό της κοινό και αποκαλείται από πολλούς ως το «ελληνικό Game of Thrones». Οι Πανθέοι του ΣΚΑΪ από την άλλη, αν και στην αρχή είχαν κάνει μεγάλο ντόρο για την επαναφορά τους, αυτό δεν αποδώθηκε στα νούμερα τηλεθέασης. Αρκετοί είναι όμως, εκείνοι που περιμένουν να δουν μέσα στην άνοιξη την πρεμιέρα-επιστροφή των αγαπημένων τους πολυαναμενώμενων σειρών που από τις online πλατφόρμες, και όχι μόνο, τώρα θα προβληθούν στους τηλεοπτικούς δέκτες.

5 ελληνικές σειρές που θα δούμε την άνοιξη στη μικρή οθόνη

H Έρημη Χώρα στην ΕΡΤ1

ΕΥΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ (Άννα Μαρία Μαρινάκη) και ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ (Δανάη Σκιάδη)
ΕΥΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ (Άννα Μαρία Μαρινάκη) και ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ (Δανάη Σκιάδη)

Μετά την αποκλειστική προβολή της «Έρημης Χώρας» την 1η Δεκεμβρίου στην ψηφιακή πλατφόρμα του κρατικού καναλιού, η σειρά θα κάνει επίσημα πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 21:15, με διπλό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 21:15, με δύο επεισόδια – 1ο τα «Σταυροδρόμια» και 2ο το «Πουθενά». Η πρώτη ελληνική σειρά παραγωγής του ERTFLIX οχτώ επεισοδίων, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, δεν είναι τυχαίο που κατέγραψε πάνω από 2 εκατ. θεάσεις, δημιουργώντας πόλο έλξης εκατομμυρίων θεατών για την πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης. Πρόκειται για το σύγχρονο κοινωνικό έργο που έφερε στο προσκήνιο κοινωνικά ζητήματα και προσωπικές σχέσεις με έναν συγκινητικό και βαθιά ειλικρινή τρόπο. H Εύα, μια 11χρονη που πάσχει από εκλεκτική αλαλία, χάνει σε μια μέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 65χρονος μοναχικός ρατσιστής παππούς της, που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της και η Μαρίνα, μια κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, εμπλέκονται σε μια περιπέτεια κηδεμονίας που θα επιτεθεί στους δαίμονές τους, αλλά θα αναγκάσει την «παγωμένη» τους καρδιά να ξυπνήσει ξανά. Η μικρή πρωταγωνίστρια Άννα - Μαρία Μαρινάκη, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, στην Athens Voice πως τα γυρίσματα της «Έρημης χώρας» ήταν η καλύτερη εμπειρία που έχει ζήσει. «Η παραγωγή, οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης, το κλίμα. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα άλλο».

Τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Έρημη χώρα» προανήγγειλε ήδη η ΕΡΤ. Θα έχει 8 επεισόδια και θα προβληθεί την επόμενη σεζόν.

Το Maestro 2 ή Maestro in Blue επιστρέφει στο Mega

Maestro
© Mega

Η πολυπόθητη επιστροφή του δεύτερου κύκλου της πρώτης ελληνικής σειράς που μπήκε στο Netflix, θα αποτελείται από δύο μέρη και θα γίνει στις 16 Μαίου. Παρ' όλο που υπήρχαν αρχικά κάποιες πληροφορίες ότι θα δούμε τον δεύτερο κύκλο της σειράς την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, ο σταθμός επιβεβαιώνει ότι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και το αγαπημένο καστ ηθοποιών θα εμφανιστεί σύντομα στις οθόνες μας. Τα γυρίσματα που είχαν ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου, σε Παξούς, Αντίπαξους, Κέρκυρα και Αθήνα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τόσο ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης όσο και οι ηθοποιοί μάς έχουν δείξει διάφορα στιγμιότυπα μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος κύκλος τελείωσε με τη δολοφονία του Γιάννη Τσορτέκη από τον Ορέστη Χαλκιά, ενώ στα επόμενα 9 επεισόδια της σειράς, μεταξύ άλλων θα δούμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να γίνεται πατέρας και τη Στεφανία Γουλιώτη μητέρα. «Στο πρώτο επεισόδιο θα δείτε κάτι πολύ έντονο. Τίποτα δεν είναι όπως το περιμένετε. Στον δεύτερο κύκλο δεν ασχολούμαστε με τον φόνο, δηλαδή δεν θα ξεκινήσει αμέσως η διαλεύκανση του φόνου, αλλά αναπτύσσονται οι σχέσεις ακόμη περισσότερο. Αυτό είναι και το σημείο που λάτρεψα. Ο Χριστόφορος δεν μπήκε σε μια αστυνομική διαδικασία, αλλά εμβάθυνε στις σχέσεις. Τα γυρίσματα δεν έχουν τελειώσει, δεν είναι σταθερά και γίνονται σε διάσπαρτα μέρη. Θα ξεκινήσουν και άλλα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο», είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στην Athens Voice.

Ακόμη όμως, θα δούμε να εμφανίζονται και αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως ο Νίκος Ψαρράς, που σε ένα επεισόδιο θα υποδυθεί τον δικηγόρο της Στεφανίας Γουλιώτη, αλλά και η Λένα Παπαληγούρα, στον ρόλο της αδελφής του γιατρού Μιχάλη (Αντίνοου Αλμπάνη), ενώ η Γεωργία Τσαγκαράκη και ο Αλέξανδρος Μούκανος θα υποδυθούν τους γονείς της Γιάννας. Στη σειρά μπαίνει και ο Κώστας Μπερικόπουλος ως αστυνομικός για να διαλευκάνει τη δολοφονία Τσορτέκη. Για να δούμε…

Ο δεύτερος κύκλος Famagusta στο MEGA 

Famagusta | B' Kύκλος|  Κυριακή 7/4, 22:40 (trailer)

Η δραματική σειρά υψηλών προδιαγραφών «Famagusta», εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο θα επιστρέψει, την Κυριακή 7 Απριλίου στις 22:40, με πολλές ανατροπές και έναν πολλά υποσχόμενο δεύτερο κύκλο 8 επεισοδίων. Η παραγωγή μυθοπλασίας του Αντρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου, θα μας δώσει ξανά εικόνες από τα γεγονότα που συνέβησαν το καλοκαίρι του 1974 και όσα ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής. Ανάμεσα τους θα δούμε σκηνές με τον Μάικλ και τη νέα συνάδελφό του να συνεχίζουν το πολυπόθητο ντοκιμαντέρ, αλλά και τους τηλεθεατές να παρακολουθούν περισσότερες μαρτυρίες και λεπτομέρειες από τα συμβάντα τότε. Έχοντας επίκεντρο μια ιστορία αγάπης, ο κύκλος αυτός συνεχίζει να ξετυλίγει όλα όσα βίωσε ο κυπριακός λαός.

Για τις ανάγκες του σεναρίου θα στηθεί ένας ολόκληρος καταυλισμός με σκηνές, όπως εκείνες που είχαν δημιουργηθεί πρόχειρα για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων από τα Κατεχόμενα. Μάλιστα οι σκηνές που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα είναι οι ίδιες που είχε επιστρατεύσει το κυπριακό κράτος πριν από 50 χρόνια για να φιλοξενήσει προσωρινά τους πρόσφυγες. Τις εξασφάλισε η παραγωγή για τις ανάγκες των γυρισμάτων από την αντίστοιχη Πολιτική Προστασία της κυπριακής Δημοκρατίας. 

To IQ 160 θα το δούμε μέσα στην άνοιξη στο Star

Iq160
© Star

Ένα στόρι στο Instagram της Σμαράγδας Καρύδης πριν 3 μήνες, ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει ότι τα γυρίσματα της πρώτης αστυ-κωμικής σειράς είχαν ξεκινήσει. Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη), ο αστυνόμος Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η παρέα τους αναλαμβάνουν ξανά δράση πιθανότατα στο τέλος του Μαρτίου για να εξιχνιάσουν περίεργες υποθέσεις.

Η Ζωή πλέον στον ΑΝΤ1

Μαρία Καβογιάννη
© ANT1

Την αγαπημένη όλων Μαρία Καβογιάννη ωστόσο, θα τη δούμε πιθανότατα την άνοιξη και στο κανάλι του ANT1. Η μίνι σειρά με τον τίτλο «Ζωή» που κυκλοφόρησε αρχικά στον ANT1+ και αποτελείται από 12 επεισόδια, έρχεται να κάνει πρεμιέρα στο κανάλι έναν χρόνο μετά. Η Μαρία Καβογιάννη καθηλωτική στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ζωής, μετά από ένα ατύχημα αποκτάει μεταφυσικές ικανότητες. Κάθε επεισόδιο είναι για την ηθοποιό μια καινούργια αποστολή που την μετατρέπει σταδιακά σε σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης. Η ίδια αρχίζει και αποκτά στόχους, όραμα και βρίσκει το νόημα της ζωής και το χαμόγελό της. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα βρίσκει και τη δύναμη να θρηνήσει το παιδί που έχασε 25 χρόνια πριν. Στους βασικούς ρόλους βρίσκεις την Ευδοκία Ρουμελιώτη, τον Ορέστη Χαλκιά, τη Melia Kreiling, την Τάνια Τσανακλίδου και άλλους σπουδαίους ηθοποιούς. Πρόκειται για μια ωραία και καλογυρισμένη παραγωγή που αξίζει να βάλεις στην to watch list σου!

Για τη νέα τηλεοπτική χρονιά ξέρουμε ήδη ότι θα δούμε στη μικρή οθόνη τη σειρά «Μαύροι πίνακες» στο Star. «Επιστρέφω τηλεοπτικά με τη δική μου σειρά θρίλερ – μυστηρίου “Μαύροι Πίνακες” στο Star. Είναι μία σειρά 10 επεισοδίων» είχε δηλώσει ο Μάριος Ιορδάνου για το θρίλερ «με κινηματογραφική αισθητική και πολλές ανατροπές» που θα προβληθεί στο ιδιωτικό κανάλι μέσα στην άνοιξη. Μιλάμε για ένα αστυνομικό δράμα σε παραγωγή της Barking Well Media και την υπογραφή του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν. Πρωταγωνιστές οι Κάτια Γκουλιώνη, Λένα Παπαληγούρα, Αντίνοο Αλμπάνη, και Δημήτρη Κίτσο. «Είναι ίσως το καλύτερο σενάριο που έχω διαβάσει. Είναι ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου που πραγματικά έχω μεγάλη αγωνία γιατί θεωρώ ότι ίσως είναι η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει. Έχουμε ένα πολύ ωραίο καστ. Είμαστε μια πολύ ωραία ομάδα! Είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα, σινεμά. Είναι μια σειρά κινηματογραφική που έχει μεγάλες απαιτήσεις. Δεν μπορείς να την γυρίσεις σε καθημερινή βάση. Είναι μια σειρά δράσης και χρειάζεται πολύ χρόνο» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Ιωάννης Παπαζήσης, ένας από τους πρωταγωνιστές της.

Αναμένουμε επίσης και τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Η ζωή του Αγίου Παϊσίου» έως τη λύτρωση. Η προπέρσινη επιτυχημένη σειρά δεν θα προβληθεί τελικά στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2024. Ο σεναριογράφος και γνωστός Κύπριος ηθοποιός Γιώργος Τσιάκκας είχε δηλώσει για τον δεύτερο κύκλο ότι: «Θα δούμε τη μοναχική πορεία του Αγίου Παϊσίου, βήμα βήμα, πού πήγε και ποιους συνάντησε και θα φτάσουμε μέχρι τον θάνατό του». Θα παρουσιάσει τον ασκητικό βίο του Άγιου Παϊσίου στο Άγιο Όρος, το μεγαλείο της πνευματικότητάς του, την προσφορά του στην ανθρωπότητα μέχρι και την κοίμησή του. Από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994, η σειρά θα ακολουθήσει όλα τα γεγονότα ολοκληρώνοντας την προβολή της.

Τις περιμένουμε, λοιπόν, όλες στις οθόνες μας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ