TV + Series

Ambica Mod: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς One Day

«Ελπίζω κάθε γυναίκα που βλέπει τη σειρά να νιώσει πως αξίζει να αγαπηθεί και να κυνηγήσει τα όνειρά της»

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
18’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ηθοποιός που υποδύεται την Emma Morley στην τηλεοπτική σειρά του Netflix «One Day»
© Netflix

Ambica Mod: Η ηθοποιός που υποδύεται την Emma Morley στην τηλεοπτική σειρά του Netflix «One Day» και η σημασία της εκπροσώπησης 

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 η τηλεοπτική σειρά «One Day» εμφανίζεται στο Netflix, δείχνοντας στο κοινό τι θα πει παντοτινή αγάπη και τονίζοντας σε κάθε επεισόδιο τη σημασία του να εκτιμάμε όσα ήδη έχουμε. Μέσα από τις περιπέτειες της Emma Morley και του Dexter Mayhew, ταξιδεύουμε στην εποχή των 80s και 90s, τότε που δεν υπήρχαν ακόμα «έξυπνα» τηλέφωνα, ούτε social media. Έπρεπε να προσπαθήσεις πραγματικά αν ήθελες να διατηρήσεις επαφές με κάποιον. Ένα ρομαντικό τηλεοπτικό δράμα, βασισμένο στο βιβλίο του David Nicholls, το οποίο ξεχωρίζει όχι μόνο για το πόσο μας συγκίνησε, οδηγώντας μας σε ατελείωτο κλάμα, αλλά και για τη νεαρή πρωταγωνίστριά του, Ambica Mod.

Ambica Mod: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια στην τηλεοπτική σειρά One Day στο Netflix

Ένα σύντομο βιογραφικό
Η 28χρονη Ambika Bhakti Mod είναι βρετανίδα ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας. Κόρη Ινδών μεταναστών, μεγαλωμένη στο Hertfordshire και απόφοιτη του St Mary's College με πτυχίο «Arts in English Studies». Έχει σπουδάσει επίσης υποκριτική στο Theatrix Performing Arts of St Albans και στα πρώτα της βήματα εργάστηκε για την Condé Nast, δουλεύοντας παράλληλα τα βράδια ως κωμικός. Στον κόσμο του θεάματος ξεκίνησε να γίνεται γνωστή το 2022 μέσα από τη σειρά του BBC «This Is Going to Hurt», όμως το τηλεοπτικό κοινό την αγκάλιασε πολύ θερμά φέτος, γνωρίζοντάς την ως Emma Morley.

Οι δεύτερες σκέψεις
Η ίδια παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον χαρακτήρα που υποδύεται, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπη με αρκετές αμφιβολίες και άγχος όταν της προτάθηκε ο ρόλος. Σαν δεινή βιβλιοφάγος, είχε ήδη διαβάσει το βιβλίο του David Nicholls σε ηλικία 13 χρονών, τότε που μόλις είχε κυκλοφορήσει και καταφέρνοντας να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. Ο χαρακτήρας της Emma την είχε εντυπωσιάσει, τόσο στο βιβλίο, όσο και στην ταινία με την ερμηνεία της Anne Hathaway. Για την Ambica Mod όσα πρεσβεύει η ηρωίδα του «One day» είναι ιδιαίτερης σημασίας, για αυτό και στην ειδοποίηση για ακρόαση, αισθάνθηκε σχεδόν φοβισμένη. Όπως αναφέρει στο BBC, βρισκόταν σε άρνηση, καθώς όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ δεν είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να το προσεγγίσεις όπως του αρμόζει. Ευτυχώς όμως για όλους μας, η ηθοποιός μέσα σε ένα βράδυ συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο λάθος θα ήταν να απορρίψει τον ρόλο, καλώντας την επόμενη ημέρα το πρακτορείο της. Ερχόμενοι στο σήμερα, παρακολουθούμε μέσα από τις οθόνες τη ζωή της Emma Morley, πιάνοντας συχνά τον εαυτό μας να ταυτίζεται μαζί της.

Ο τρομακτικός ρομαντισμός
Αυτός ακριβώς ήταν και ένας από τους βασικούς στόχους της Βρετανίδας ηθοποιού, να μπορέσει κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως χρώματος, να εντοπίσει μερικές από τις πτυχές της μέσω της  Emma. Εκτός από τον σεβασμό και την αγάπη της για τη συγκεκριμένη ηρωίδα, η Ambica Mod ήρθε αντιμέτωπη με μια πρόκληση όταν αποφάσισε να λάβει μέρος στη σειρά. Και το όνομα αυτής, ρομαντισμός. Για να είμαστε πιο σωστοί, ρομαντική ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί κοπέλα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά της διαφέρουν από το αψεγάδιαστο πρόσωπο της Anne Hathaway. Σε συνέντευξη της στο Glamour, δηλώνει πως ήταν προετοιμασμένη για την κριτική που θα δεχόταν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ήξερε πως η πλειοψηφία του κοινού θα λάτρευε, σχεδόν θα ερωτευόταν τον Dexter, το μυστήριο κομψό αγόρι και πιθανότατα θα έβρισκε «βαρετή» τη ζωή της Emma. Ναι αλλά, η ζωή της είναι αυτή που όντως αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, όχι μόνο στο Netflix. Πρόκειται για τη διαδρομή μιας έφηβης σε νεαρή γυναίκα, η οποία μεγαλώνοντας προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα την ίδια, τι της αρέσει και τι όχι, μέχρι που φτάνουν τα όρια της και ποιες είναι τελικά οι μάχες που αξίζει να δώσει.

Με Dexter ή χωρίς...
Για την  Emma Morley πάντοτε υπήρχε μόνο ο Dexter Mayhew, όμως βρήκε τρόπο να προχωρήσει και να πετύχει όλα όσα ήθελε, ακόμα και όταν εκείνος ήταν απών. Έφτασε μέχρι το Παρίσι, απέκτησε περισσότερη αυτοπεποίθηση και έγινε τελικά η συγγραφέας που για χρόνια προσπαθούσε. Πέρασε τις «φάσεις» της, την είδαμε να εγκαταλείπει τα όνειρά της, να διστάζει να ρισκάρει και να διατηρεί σχέσεις για να πάρει την επιβεβαίωση που είχε ανάγκη. Και όλα αυτά ήταν απολύτως φυσιολογικά. Το κοινό γνώρισε μια ρομαντική, με τον δικό της κάθε φορά τρόπο, πρωταγωνίστρια, αλλά κυρίως «καθημερινή» γυναίκα.

Εκείνη που μπορεί να είναι έξυπνη και αστεία, αλλά συχνά να αμφιβάλλει για τον εαυτό της, εκείνη που έπρεπε να δουλέψει στην εστίαση για μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο, εκείνη που τελικά πείσμωσε και έφτασε εκεί που ήθελε. Σε δηλώσεις της η ηθοποιός δίνει έμφαση κάθε φορά στο πόσο σημαντικό είναι να αφήσει επιτέλους ο κόσμος πίσω τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, να δοθεί χώρος για περισσότερη και ουσιαστική εκπροσώπηση. Να μπορεί κάθε γυναίκα που βλέπει τη σειρά, έγχρωμη και μη, να καταλάβει πως αξίζει να αγαπηθεί, να κυνηγήσει τα όνειρά της, πως όλα αυτά είναι κάτι εφικτό, όχι κάτι που πετυχαίνεις μόνο με σενάριο του Netflix.

Ο καθένας με τον τρόπο του
Ο για πολλά χρόνια πλατωνικός έρωτας της Em και του Dex, όπως και οι κινηματογραφικές συναντήσεις τους, καθιστούν την συγκεκριμένη σειρά έντονα και αθεράπευτα ρομαντική. Παράλληλα όμως, αποτελεί μια ιστορία ενηλικίωσης, δείχνοντας πόσο μεγάλες φιλοδοξίες και βλέψεις έχει κανείς όταν είναι μόλις 18 και πώς τελικά αναθεωρεί και αντιμετωπίζει τον κόσμο των «μεγάλων». H Αmbica Mob είναι μία φανατική swiftie που χαρακτηρίζει τον εαυτό της αδέξιο, μερικές φορές αρκετά κουρασμένο και θέλει κάποια στιγμή να αποδοθεί στους γυναικείους ρόλους ο σεβασμός που τους αξίζει. Μέχρι τότε, μας παροτρύνει να συμβουλευόμαστε πού και που τη μοναδική Emma Morley και να ζούμε όπως μόνο εμείς θέλουμε.

Ελπίζουμε να μας απασχολήσει ξανά η Αmbica Mob, η ηθοποιός «αποκάλυψη» όπως την χαρακτήρισε η Guardian και το άτομο που με χιούμορ και ευγένεια άφησε το στίγμα του στον κόσμο της τηλεόρασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ