TV + Series

«Η Μάγισσα»: Όσα είδαμε στο σετ γυρισμάτων στα Σπάτα

Τι μας είπαν ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, η Έλλη Τρίγγου και η Κατερίνα Λέχου

Θεοφανώ (Έλλη Τρίγγου)
Θεοφανώ (Έλλη Τρίγγου)

«Η Μάγισσα»: Ξενάγηση στο σετ των γυρισμάτων στα Σπάτα. Μιλήσαμε με τον Λευτέρη Χαρίτο και τους Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Λέχου και συντελεστές της σειράς

Μεσημέρι, αρχές Σεπτεμβρίου φτάνουμε στο Κτήμα Νάσιουτζικ, σε μια έκταση 38 συνολικά στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Γυαλός των Σπάτων. Τις δεκαετίες ’90 και ’00, ο χώρος ήταν γνωστός ως ένα από τα πιο πολυτελή κτήματα γάμου στην Ελλάδα, φιλοξενώντας ταυτόχρονα και σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Τώρα εδώ έχει στηθεί ο κόσμος των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, των δύο αντίπαλων πατριών της πολυαναμενόμενης σειράς του ΑΝΤ1 «Η Μάγισσα». Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές όπως η Έλλη Τρίγγου ή αλλιώς η Θεοφανώ, η υπηρέτρια της οικογένειας Λάσκαρη, βρίσκονται στο σετ των γυρισμάτων, ανάμεσά μας.

Ο σκηνοθέτης της σειράς Λευτέρης Χαρίτος μάς ξεναγεί στα σκηνικά που έχουν στηθεί αποκλειστικά για τη σειρά και μας μεταφέρουν στη Μάνη την εποχή της Τουρκοκρατίας. Περνάμε την κεντρική πύλη –την οποία είδαμε και από το τρέιλερ της σειράς και βλέπουμε τον πέτρινο μικρόκοσμο γύρω από την κεντρική αυλή, που αποτελεί βασική τοποθεσία της υπόθεσης. Λίγο πιο κεί το πέτρινο πηγάδι και ψηλά οι πολεμίστρες. Το σκηνικό σε κάνει να φαντάζεσαι ήδη πολλές εντυπωσιακές σκηνές. Στη συνέχεια, περνάμε από το σιδεράδικο, τους στάβλους, και κατευθυνόμαστε προς την είσοδο των αρχοντικών των δύο οικογενειών.

Σκηνικά από τη Μάγισσα

Η 72 επεισοδίων crime σειρά με μεταφυσικά στοιχεία έχει κάνει γυρίσματα σε Αθήνα, Μάνη και Τρίκαλα και θα κάνει πρεμιέρα στην prime time ζώνη του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Ωστόσο, έχει και κάποια κωμικά στοιχεία όπως λέει ο σκηνοθέτης. «Η σειρά έχει και αστείες στιγμές, έχει πολλά επίπεδα». Αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα του καναλιού με κόστος παραγωγής περίπου 12.000.000 ευρώ, ενώ ο πύργος που έχει χτιστεί από την αρχή για τη σειρά, ύψους 8-9 μέτρων, είναι κατασκευασμένος με ειδική πέτρα από τη Γερμανία.

Ο Λευτέρης Χαρίτος συνεχίζει: «Η Μάγισσα είναι η πρώτη πολύ σοβαρή απόπειρα να γίνει μια ταινία του είδους crime με μεταφυσικά στοιχεία. Στον χώρο έχει γίνει μια μεγάλη μεταμόρφωση, σε επίπεδο σκηνογραφικό και τεχνικά. Είναι μια γενναία προσπάθεια να πείσουμε τον θεατή ότι όλο αυτό που θα δει υπάρχει. Αυτό είναι άλλωστε και το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα. Έχει γίνει επίσης τρομερή δουλειά στο κομμάτι του ήχου. Σίγουρα αξίζει να δεις το πρώτο επεισόδιο με ηχεία». Το σίγουρο είναι ότι αν του έλεγαν να κάνει ξανά μια σειρά σαν τις «Μέλισσες», θα αρνούταν και γι' αυτό φέτος θα δούμε κάτι τελείως διαφορετικό. Ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης πρόσθεσε ότι πρόκειται για την πιο ακριβή παραγωγή της νέας σεζόν, που δεν στοχεύει μόνο στο ελληνικό κοινό.

Σκηνικά από τη Μάγισσα

Στο κτήμα βρίσκονται και οι Μελίνα Τσαμπάνη - Πέτρος Καλκόβαλης, από τη βασική δημιουργική ομάδα των «Άγριων Μελισσών» που ανέβασε τον ψηλά πήχη στην εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας. Μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρώσουν το σενάριο της σειράς και συντελεστές και ηθοποιοί θα μάθουν το πολυπόθητο τέλος. Σε επίπεδο γυρίσματος μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 της σειράς και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Μονεμβασιά για κάποιες σκηνές.

Σκηνικά από τη Μάγισσα

H ξενάγησή μας συνεχίζεται στο εσωτερικό των πέτρινων πύργων της οικογένειας Λάσκαρη και της οικογένειας Γερακάρη. Κάνουμε στάση στις κρεβατοκάμαρες, τις μεγάλες τραπεζαρίες, τα κελάρια αλλά και τα μπουντρούμια. Εκεί συναντάμε ξανά την Έλλη Τρίγγου, που πιστεύει και η ίδια στην ζωή της στο ένστικτο και στην διαίσθηση όπως και η μάγισσα που υποδύεται. «Έχει πλάκα το πώς είπα το "ναι" στον Λευτέρη για την σειρά. Ο ίδιος ήξερε εξ αρχής ότι δεν με ενδιέφερε μετά τις “Άγριες Μέλισσες" να κάνω κάποια τηλεοπτική δουλειά τόσο άμεσα. Με παίρνει τηλέφωνο για να βγούμε και να πούμε τα νέα μας... υπέθετα. Συζητούσαμε και τότε μου πρότεινε να κάνω τον ρόλο της μάγισσας και του λέω “Τι να σου πω. μου έχεις καταστρέψει τη ζωή, ναι” (γελάει). Στη σειρά συζητάμε όλοι πολύ μεταξύ μας. Ασχοληθήκαμε αρκετά με την εποχή, με κάθε λεπτομέρεια του σεναρίου και έτσι δημιουργήσαμε τους χαρακτήρες. Ο ρόλος μου έχει να κάνει με ένα κορίτσι που δεν έχει ρίζες και καθώς ξετυλίγεται η ιστορία βλέπουμε και τη δική της ενηλικίωση. Όχι ηλικιακή αλλά υπαρξιακή.

Έλλη Τρίγγου
Σκηνικά από τη Μάγισσα
Σκηνικά από τη Μάγισσα

» Ο τρόπος που θα ξεκινήσει το πρώτο επεισόδιο θα είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα με μία μεγάλη μάχη, την οποία παρακολουθεί η πρωταγωνίστρια με περίπου 50 κομπάρσους που επιδίδονταν σε ξιφομαχίες. «Η πιο δύσκολη σκηνή συναισθηματικά για μένα ήταν το μονόπλανο έναρξης της σειράς που θα δείτε. Το challenge του ρόλου μου δεν είναι απλό αλλά είναι τόσο ενδιαφέρον. Η ιστορία είναι ιδιαίτερη, είναι μια πρόκληση για μένα. Μόνο καλές στιγμές ζούμε εδώ, τα σκηνικά, οι άνθρωποι, τα κοστούμια είναι όλα αλήθεια καταπληκτικά».

Σκηνικά από τη Μάγισσα
Σκηνικά από τη Μάγισσα
Σκηνικά από τη Μάγισσα

Στη σειρά θα δούμε τις δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη να είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Στα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν είναι σπουδαίοι ηθοποιοί όπως η Κατερίνα Λέχου, που μετά από πολλά τηλεφωνήματα και συναντήσεις είπε το ναι στον σκηνοθέτη. «Ο Λευτέρης είναι μεγάλο “ψηστήρι”. Είναι μια πρωτότυπη σειρά που δεν έχει αγγίξει η τηλεόραση μέχρι σήμερα και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα. Θα κάνω ένα διαφορετικό ρόλο σε σχέση με ό,τι με έχετε συνηθίσει. Είμαι χαρούμενη» αναφέρει. Εκτός από την ηθοποιό, παρόντες στη ξενάγηση ήταν επίσης οι ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας (ο πιο άγριος χαρακτήρας της σειράς), Θέμις Μπαζάκα (έχε στον νου σου ότι κάθε φορά που εμφανίζεται υπάρχει σοβαρός λόγος ενώ η σκηνή που αποκαλύπτεται την πρώτη φορά στη σειρά είναι ιδιαίτερη), Γιώργος Γάλλος, Νίκος Ψαρράς, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, οι οποίοι δήλωσαν περήφανοι που συμμετέχουν σε αυτή την προσεγμένη παραγωγή. Ωστόσο στο καστ θα υπάρχουν και νέα παιδιά που δεν έχουμε ξαναδεί όπως ο Γιλμάζ Χουσμέν, που ο σκηνοθέτης θεωρεί υποκριτική αποκάλυψη. «Με ενδιαφέρει να δούμε και νέα πρόσωπα που δεν έχουμε δει τηλεοπτικά. Θέλω να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά όπως στις "Μέλισσες". Δεν θέλω απλώς να πάρω έναν πιτσιρικά που είχε βγει πέρυσι σε άλλη σειρά».

Κατερίνα Λέχου
Σκηνικά από τη Μάγισσα

Η ξέναγησή μας τελείωσε και εμείς περιμένουμε να δούμε τη «Μάγισσα» να ξετυλίξει το νήμα του μύθου της και να έρχεται αντιμέτωπη με το χάρισμα αλλά και το παρελθόν της, το οποίο αγνοούσε μέχρι τώρα.

Extra info: Τα κοστούμια εποχής που φορούν οι ηθοποιοί έχουν την υπογραφή της ενδυματολόγου Τριάδας Παπαδάκη, είναι ραμμένα και μελετημένα ειδικά για κάθε ρόλο και σε βάζουν αμέσως στο κλίμα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ