TV + Series

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

Τα κανάλια επενδύουν γι' ακόμη μια χρονιά στις σειρές. Τα next big thing, τα outsider, αυτές που θα συζητηθούν. Δείτε τι θα δούμε.

62222-137653.jpg
A.V. Team
32’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάγισσα

Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές 2023-24 σε ΕΡΤ, ΑΝΤ1, Alpha, Mega, ΣΚΑΙ, OPEN, Star 

Αυτό τον χειμώνα, μένουμε σπίτι, όχι λόγω κάποιου απειλητικού ιού, αλλά λόγω των πολλών και πολλά υποσχόμενων τηλεοπτικών σειρών που φιγουράρων με τα τρέιλερ τους ήδη στις μικρές οθόνες μας. O ANT1 κάνει φέτος μια δυναμική επιστροφή στη μυθοπλασία με μία από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα, αλλά και ιδιαίτερες ιστορίες που αγγίζουν εποχές που δεν έχουμε δει τηλεοπτικά, όπως «Η μάγισσα» (περίπου 12.000.000 ευρώ). Το μεγάλο στοίχημα της ΕΡΤ είναι η «Παραλία»με το πρώτο επεισόδιο να «αγγίζει» τους 900.000 τηλεθεατές, ενώ οι «Πανθέοι» κάνουν τηλεοπτικό come back μετά από 46 χρόνια αυτή τη φορά στο ΣΚΑΪΑρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν να δουν το «Ναυάγιο», το «Milky way», αλλά και τη συνέχεια του «Maestro» (υπολογίζεται την άνοιξη του 2024). Θα δούμε φυσικά μέσα στο 2023-24 και κάποιες από τις περσινές σειρές όπως o «Έρωτας φυγάς», οι «Παγιδευμένοι», η «Γη της ελιάς» και ο «Σασμός» που πήραν το πράσινο φως για τη νέα σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα κανάλια θα είναι μεγάλος.

27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη

Η ΕΡΤ επιστρέφει δυναμικά με επτά σειρές

Το πρώτο επεισόδιο της «Παραλίας» το είδαν πάνω από 900.000 τηλεθεατές

Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη)
Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη) © ΕΡΤ

Το πρώτο επεισόδιο της «Παραλίας» το παρακολούθησαν περισσότεροι από 900.000 τηλεθεατές και όχι άδικα (κάθε βράδυ στις 22:45). Όσοι λάτρεψαν το βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» ανυπομονούσαν να ξεκινήσει τη φετινή σεζόν στην ΕΡΤ η νέα δραματική και καθημερινή τηλεοπτική σειρά που μας ταξιδεύει στα Μάταλα. Εκεί όπου οι χίπις από όλο τον κόσμο έζησαν τη δική τους ιστορία, τον Σεπτέμβριο του 1969, κάτω από τη σκιά των βράχων, το μυστήριο, ο έρωτας και οι συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες συμπληρώνουν σε καθημερινή βάση το ειδυλλιακό σκηνικό του τόπου. Σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη, βλέπουμε στις οθόνες μας ένα από τα πιο δυνατά τηλεοπτικά χαρτιά της ΕΡΤ1 που θα μας αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά της παραλίας της ανεμελιάς. Στα συν η τηλεοπτική επιστροφή του Κώστα Νικούλι. Η Υπατία έχει αρχίσει να έρχεται πολύ κοντά με τον Χάρι, και το Twitter έχει κάνει ήδη χαμό γι αυτούς. Επίσης, η μουσική που σε κάνει να θες να τη βάλεις στο repeat, η πλοκή και όλο το καστ που ήδη από τα πρώτα επεισόδια φαίνεται πως έχει δέσει. Στα πλην ότι τελικά δεν μας «κολλάει» και τόσο η Γιούλικα Σκαφιδά ως μητέρα της Υπατίας.

Πρωταγωνιστούν: Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Νικόλας Παπαγιάννης , Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γωγώ Καρτσάνα, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Κίτσος, Ελεάννα Στραβοδήμου, Αλέξανδρος Πέρρος, Ξένια Ντάνια κ.ά.

«Ηλέκτρα» δεν είναι ένα ακόμη ερωτικό δράμα εποχής 

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

Η «Ηλέκτρα» ένα ερωτικό δράμα εποχής βασισμένο σε ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, η οποία υπογράφει και το «Μαύρο Ρόδο», τη δημοφιλή σειρά του MEGA, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1. Σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, η σειρά μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα κατακλύσουν αυτό το ερωτικό δράμα που θα προβάλλεται Δευτέρα με Πέμπτη, με πρεμιέρα 2 Οκτωβρίου 2023.

Η Ηλέκτρα, μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον –κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της– δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό, η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Ο Παύλος Φιλίππου, ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της, η οποία έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα, καθώς δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της. Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της, και θα γράψει έτσι το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Πρωταγωνιστούν: Έμιλυ Κολιανδρή, Αποστόλης Τότσικας, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Λουκία Παπαδάκη κ.ά.

Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς

Κάνε ότι κοιμάσαι-Ερτ1
© EΡΤ1

Το Βραβείο Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς, στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Seoul International Drama Awards 2023, κατέκτησε η σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι», μια σημαντική διάκριση τόσο για την ΕΡΤ όσο και για τη χώρα μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης παίρνει μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό. Η βραβευμένη ψυχολογική σειρά μυστηρίου επέστρεψε από τις 11/09 στην ΕΡΤ1 και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45. Ο Νικόλας φέτος ζει απομονωμένος σε ένα τροχόσπιτο, έχοντας παραιτηθεί από το σχολείο μαζί με τον Κάσδαγλη. Με τους εφιάλτες να τον βασανίζουν και τη σκέψη στα θύματα από το μακελειό, δέχεται να γνωρίσει τον διευθυντή ενός γνωστού ιδιωτικού σχολείου, όταν ο Κάσδαγλης τον παρακαλεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο να δουλέψουν εκεί. Αβέβαιος για την απόφασή του, ο Νικόλας γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας ενός άλλου καθηγητή, στη διάρκεια της δεξίωσης του σχολείου. Αυτό που τον βοηθάει στην απόφασή του, είναι ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός, ο καθηγητής τον είχε προειδοποιήσει να μη δεχτεί την πρόσληψή του σε αυτό το σχολείο. Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή; Τι θα κάνει ο Νικόλας όταν ο Κάσδαγλης βρεθεί ένοχος για ανθρωποκτονία; Και κυρίως ποιος ανοιχτός λογαριασμός με το παρελθόν θα φέρει τον Νικόλα και την κόρη του αντιμέτωπους με τη μεγαλύτερη απειλή; Όλα αυτά θα απαντηθούν στη συνέχεια.

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Τζένη Θεωνά, Βασίλης Ευταξόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, Ιωάννα Ασημακοπούλου κ.ά.

Η νέα σειρά «Τρίτος όροφος» που διαρκεί μόλις 15 λεπτά το επεισόδιο

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα, έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, η μίνι κωμική σειρά, μόλις 15 λεπτών, «Τρίτος όροφος». Η σειρά θα μεταδίδεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, την ίδια ώρα, στις 21:30, με πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η γνωστή σε όλους από την «Τούρτα της μαμάς» Λυδία Φωτοπούλου, σε άλλη μια παραγωγή της ΕΡΤ. Ένα ζευγάρι νέων στην… ψυχή, ο Γιάννης και η Υβόννη, έρχονται για να μας θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη, σχέσεις, συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης. Στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, το ηλικιωμένο ζευγάρι, μάς δείχνει πώς κυλάει η καθημερινότητά τους. Ο Γιάννης εκρηκτικός και επιπόλαιος, η Υβόννη εγκρατής και ώριμη, που πολλές φορές όμως αυτά εναλλάσσονται, ανάλογα με την ιστορία και τη διάθεση του καθενός. Παρακολουθώντας τη ζωή τους, θα συγκινηθούμε με την εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την απομόνωση των μεγάλων ανθρώπων, αλλά θα χαρίσουν και πολλές στιγμές γέλιου, ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι!

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Λυδία Φωτοπούλου, Χάρης Χιώτης, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Χριστιάνα Δρόσου, οι μικροί Θανάσης και Αρετή Μαυρογιάννη κ.ά.

«Στα σύρματα» και ο Λάκης Γαβαλάς στον ρόλο του κρατούμενου καθηγητή Καλών Τεχνών

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

Την πρεμιέρα τους θα την δούμε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 21:45. Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, η ανατρεπτική ιστορία ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάση Τσαλταμπάση), ο οποίος ύστερα από μια οικονομική απάτη καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος». Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Έτσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του. Έρωτες, ξεκαρδιστικές ποινές, αγγαρείες, ένα κοινωνικό πείραμα στις τηλεφωνικές γραμμές και μια μεγάλη απόδραση, που είναι στα σκαριά, μπλέκουν αρμονικά σε μια μοντέρνα κωμωδία. Εμείς θέλουμε να δούμε σίγουρα τον Λάκη Γαβαλά στον πρώτο του τηλεοπτικό ρόλο.

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ιβάν Σβιτάιλο, Bίκυ Παπαδοπούλου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρανιώτης, Πάνος Σταθακόπουλος, Λάκης Γαβαλάς κ.ά.

Ο «Όρκος ΙΙ» επιστρέφει με νέα στοιχεία και τα βάζει με ένα ολόκληρο σύστημα 

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

Ο «Όρκος ΙΙ», η δραματική σειρά σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, που κέντρισε το ενδιαφέρον στον πρώτο κύκλο επεισοδίων, επιστρέφει τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια. Όλα άρχισαν όταν ο χειρουργός Φίλιππος Ραζής βρήκε έξω από το νοσοκομείο ένα άρρωστο δωδεκάχρονo Ρομά κορίτσι. Χειρουργώντας το συνειδητοποίησε ότι της έλειπε ο ένα νεφρός. Τελικά, το κορίτσι πέθανε και κανείς δεν το αναζήτησε. Ο Φίλιππος, ψάχνοντας να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τον θάνατο της μικρής Ρομά, ανακάλυψε μια σπείρα εμπορίας οργάνων. Η προσπάθειά του, όμως, να οδηγήσει τη σπείρα στη φυλακή τον κατέστησε θύμα ενός σατανικού σχεδίου που τον έστειλε στη φυλακή. Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, παρακολουθούμε τον Φίλιππο Ραζή στη φυλακή να δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης. Η εντολή είναι σαφής: να τον σκοτώσουν. Όμως, δεν τα καταφέρνουν. Ο ακέραιος χαρακτήρας του και οι ιατρικές του γνώσεις τον γλιτώνουν. Ο αρχιφύλακας τον ορίζει γιατρό των φυλακών, εκείνος σώζει ζωές και γίνεται ήρωας. Ένα βράδυ, όμως, τον χτυπούν σχεδόν μέχρι θανάτου και οδηγείται στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του από τις φυλακές τον βοηθούν να δραπετεύσει. Ο Φίλιππος Ραζής, φυγάς και κατάδικος πλέον, κρύβεται και με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων ετοιμάζει την επιστροφή του. Συγκεντρώνει νέα στοιχεία για να επαναδικαστεί η υπόθεση και να αποδειχτεί η αθωότητά του. Για ακόμα μία φορά, τα βάζει με ένα ολόκληρο σύστημα. Θα τα καταφέρει;

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Λούλης, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη κ.ά.

«Έρημη χώρα», το σύγχρονο κοινωνικό γουέστερν

Έρημη Χώρα | Έρχεται στο Νέο Πρόγραμμα | ΕΡΤ

H «Έρημη χώρα», η νέα σειρά της ΕΡΤ, είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό γουέστερν σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα που θα προβληθεί αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα του καναλιού, πριν από τη μετάδοσή της στην ΕΡΤ1. Πρόκειται για σειρά οχτώ επεισοδίων, παραγωγής ERTFLIX, που θα δούμε συγκεκριμένα από το δεύτερο μισό της σεζόν. Πάμε δέκα χρόνια πίσω, όταν ληστές μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά και δολοφονούν τη γυναίκα του. Aπό τότε εκείνος μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο μοναχικό άντρα και ακολουθούν αρκετά πολύπλοκα συμβάντα. Το πιο δύσκολο είναι όμως η  οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας. H Εύα μια 11χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς ο 70χρονος μοναχικός παππούς της, που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, και ο Μάνος, ένας 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων που ζει έναν «άγονο» γάμο που καταρρέει, εμπλέκονται σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές τους. Τι θα γίνει όμως στο τέλος; Είναι αυτό αρκετό για να αναγκάσει την καρδιά τους να ξυπνήσει ξανά;

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Αρβανίτης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Αριανούτσος, Άννα Μαρία Μαρινάκη

Ο ΑΝΤ1, η μεγαλύτερη παραγωγή της τηλεοπτικής χρονιάς και άλλες τέσσερις σειρές 

«H μάγισσα» φέτος είναι η Έλλη Τρίγγου

Μάγισσα

«Η μάγισσα», η πολυαναμενόμενη σειρά που φέρει την υπογραφή των Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία, δηλαδή της βασικής δημιουργικής ομάδας των «Άγριων μελισσών» που ανέβασε τον ψηλά πήχη στην εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας, είναι η μεγαλύτερη παραγωγή της χρονιάς και το μεγάλο στοίχημα του ΑΝΤ1. Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 θα δούμε το πρώτο επεισόδιο και μια ιστορία που μας ταξιδεύει στη Μάνη του 1817. Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την ισορροπία της σχέσης τους και οι οικογένειες ξεσηκώνονται και το αναζητούν παντού. Η Θεοφανώ, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, την οποία ερμηνεύει η Έλλη Τρίγγου, που έγινε γνωστή στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό με την εξαιρετική ερμηνεία της ως Ασημίνα στις Μέλισσες, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας. Το κοινό και τα social media περιμένουν να την δουν να ξετυλίξει το νήμα του μύθου της και να έρχεται αντιμέτωπη με το χάρισμά της, αλλά και το παρελθόν της, το οποίο αγνοούσε μέχρι τώρα.

Τα πιο “inside” σύμφωνα με τον σκηνοθέτη είναι ότι κάθε επεισόδιο, τους πήρε 5 μέρες να γυριστεί, έγιναν γυρίσματα στη Μάνη, στα Τρίκαλα και στο Κτήμα Νάσιουτζικ στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της σειράς μυθοπλασίας, έχει χτιστεί ένας πύργος από την αρχή, ύψους 8-9 μέτρων με ειδική πέτρα από τη Γερμανία, υψηλής οικονομικής αξίας. Τα κοστούμια εποχής επίσης, ήδη από το τρέιλερ φαίνονται εντυπωσιακά.

Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου, Θέμις Μπαζάκα, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, κ.ά. 

Xωρίζει τελικά η μοίρα τις «Ψυχοκόρες»;

Ψυχοκόρες

Οι «Ψυχοκόρες», είναι η νέα δραματική σειρά εποχής που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες της δεκαετίας του 1950, η οποία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου με διπλό επεισόδιο στη ψηφιακή πλατφόρμα ANT1+. Πρωταγωνιστούν οι τέσσερις αδελφές Πολύζου σε τρεις παράλληλες ιστορίες και με φόντο την Αθηναϊκή πρωτεύουσα και την επαρχία, η σειρά θίγει τον απαγορευμένο θεσμό των ψυχοκορών, που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές. Ωστόσο, η φτώχεια τις αναγκάζει να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Μέσα στα αριστοκρατικά αρχοντικά θα γνωρίσουν τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις ίντριγκες και τα μυστικά που θα τις απομακρύνουν από την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, να μείνουν για πάντα ενωμένες.

Aπό το καστ της σειράς έχουν ξεχωρίσει ήδη για τις ερμηνείες τους η Γιούλικα Σκαφιδά που υποδύεται μια φεμινίστρια που είναι μπροστά από την εποχή της και παλεύει για την ισότητα( μην ξεχνιέσαι παίζει όντως σε ακόμη 2 σειρές τη φετινή σεζόν, την Παραλία και το Milky Way). Εδώ την βλέπουμε μάλιστα με διαφορετικό look και ξανθά μαλλιά. Η Δήμητρα Ματσούκα υποδύεται επίσης, εξαιρετικά τη Νέλλα Κοτρώτση, μια οπιομανή, ψυχολογικά ασταθή και εκδικητική γυναίκα όπως και οι Άννα Λουιζίδη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Χρήστος Μαλάκης που υποδύονται τους συζύγους των κυριών των σπιτιών στα οποία καταλήγουν οι Ψυχοκόρες της ιστορίας, τις οποίες ερμηνεύουν οι Μαριάννα Κιμούλη, Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Άννα Λουιζίδη, Μένια Βουλιώτη.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Μανώλης Μαυροματάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά κ.ά.

O «Πρώτος από εμάς» είναι ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη και στις σχέσεις

Ο Πρώτος από Εμάς ANT1

«O Πρώτος από εμάς» είναι μια νέα σύγχρονη σειρά γεμάτη συναίσθημα και τρυφερότητα, η οποία κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22:30 στον AΝΤ1. Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη, στις σχέσεις, στα σημαντικά της ζωής, στους στόχους και στα όνειρα που κάποιοι δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε ή δεν προσπαθήσαμε καν. Ένα ταξίδι στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής, γιατί η ζωή δεν ξεκινά μόνο μία φορά.

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης κ.ά.

Τι γίνεται άραγε «Μετά τη φωτιά»;

Μετά τη φωτιά

Μία φιλανθρωπική εκδήλωση είναι αρκετή για να κάνει τρεις γυναίκες, την Ειρήνη, την Ιωάννα και την Ανθή να συναντηθούν και να βιώσουν από κοινού μια πυρκαγιά. Η φωτιά ωστόσο, θα έρθει και θα ανατρέψει τα πάντα στη ζωή τους. Εκείνες θα προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν και να ακολουθήσουν τα αληθινά τους «θέλω». Στη νέα δραματική σειρά που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία το 1897 θα δει κανείς έντονα συναισθήματα και ανατροπές, ανείπωτα μυστικά, δυνατές ερωτικές ιστορίες και αλυσιδωτές συγκρούσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα θα κάνει πρεμιέρα στον ANT1 την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 21:00 και θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Συγκεκριμένα, η σειρά «Μετά τη φωτιά» βασίζεται στο «Le Bazar de la Charité» των Catherine Ramberg και Karine Spreuzkouski, σε σκηνοθεσία Alexandre Laurent, μια παραγωγή της Iris Bucher για την Quad Television, σε συμπαραγωγή με το TF1 και σε συνεργασία με το Netflix.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Μάξιμος Γρηγοράτος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρία - Νεφέλη Δούκα, Λευτέρης Ελευθερίου,
Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ντόρα Μακρυγιάννη κ.ά.

Οι «Παγιδευμένοι» επιστρέφουν στο νέο πρόγραμμα

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

Έχοντας δημιουργήσει δυνατό κοινό, η αστυνομική σειρά «Παγιδευμένοι», σε σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη και σενάριο Σωτηρίας Ψευτούδη, επιστρέφει στο νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 την Δευτέρα 2 ΟκτωβρίουΟι καθηλωτικές εξελίξεις της ζωής τους, αλλά και η είσοδος νέων προσώπων, θα τα ανατρέψουν όλα. Με σημαντικές απώλειες κατά την διάρκεια της κύλησε η πρώτη σεζόν στους Παγιδευμένους, όμως στη δεύτερη έρχονται ακόμα περισσότερες. Έρχονται όμως και σημαντικές αφίξεις, όπως ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Πάνο Βερβερίδη, έναν πλούσιο επιχειρηματία. Αυστηρός αλλά και πανέξυπνος, είναι δίκαιος και αποφεύγει να δρα με παράνομες μεθόδους. Ένα τραγικό οικογενειακό γεγονός όμως έχει σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή του. Τι κρύβει το παρελθόν του, πώς θα έρθει ξανά στο φως και γιατί θα επηρεάσει όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και των υπόλοιπων ηρώων; Στον δεύτερο κύκλο, ένα νέο παζλ θα αναζητήσει τα κομμάτια του. Όλα ξεκινούν από την αρχή και οι αποκαλύψεις που έρχονται θα καθηλώσουν.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς, Λάμπρος Κωνσταντέας, Δημήτρης Λιόλιος, Παναγιώτης Μαργέτης, Γιάννα Παπαγεωργίου, Γιώργης Τσαμπουράκης, Θοδωρής Θοδωρακόπουλος κ.ά.

Ο Alpha ποντάρει σε τέσσερις δραματικές σειρές και δύο κωμωδίες

Το «Προξενιό της Ιουλίας», μία ιστορία βγαλμένη από την παράδοση

Το Προξενιό της Ιουλίας

Θεσσαλία τέλη δεκαετίας 1950. Κεντρικό στοιχείο της ιστορίας ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα, όπως άλλωστε συνέβαινε τις περισσότερες φορές. Η πλοκή της νέας σειράς του ALPHA έχει ως εξής: H Ιουλία Σκούταρη (Ευγενία Ξυγκόρου) αγαπά τον Γρηγόρη Ραζίνη (Δημήτρης Σέρφας). Παρότι οι δύο νέοι είναι πολύ ερωτευμένοι, αυτή η αγάπη είναι καταδικασμένη σε θάνατο εξαιτίας της παλαιάς έχθρας που υπάρχει μεταξύ των οικογενειών τους. Η Ιουλία αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό (Μελέτης Ηλίας), έναν πλούσιο και κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα που δεν αγαπά. Χωρίς, φυσικά, να γνωρίζει ότι η ζωή της στο αρχοντικό του Προβιού κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Ο Γρηγόρης δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το γάμο αλλά αναγκάζεται να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έρωτας ήταν σχεδόν πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι άγραφοι ηθικοί νόμοι είχαν τον κυρίαρχο ρόλο.Την αρχή της ιστορίας πυροδοτεί ένα έγκλημα με την ηρωίδα να υπομένει μια μοίρα που μοιάζει βαριά κατάρα πάνω από την ίδια και την οικογένειά της. Είναι αθώα ή ένοχη; Και αν είναι αθώα, ποιος είναι ο θύτης και ποιος τελικά το θύμα; Εμμονές και προκαταλήψεις, απιστίες, προδοσίες, έρωτες, αλλά και αρρωστημένοι ψυχισμοί, δρουν κάτω από την σιωπή της ελληνικής επαρχίας του ‘50 και ορίζουν το πλαίσιο δράσης των ηρώων μας. Το σενάριο της σειράς, που είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» (εκδόσεις Ψυχογιός), υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη -Primavisione. Alert για 25 Σεπτεβρίου που είναι η πρεμιέρα στις 20:00 

Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή κ.ά.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιστρέφει ως «Γιατρός»

Ο γιατρός

Χάνει το παρελθόν του, βρίσκει τη ζωή του

21 Οκτώβρη η πρεμιέρα της εμπνευσμένης από αληθινή ιστορία σειράς με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ίσως στην πιο συγκινητική ερμηνεία της ζωής του, φέτος στον ALPHA. Στην υπόθεση λοιπόν πρωταγωνιστεί ο Ανδρέας Βρεττός (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) που είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι του προκαλεί αμνησία των δώδεκα τελευταίων χρόνων. Οι μνήμες του αφορούν ένα «διαφορετικό» άνθρωπο, έναν άνθρωπο που υπήρχε δώδεκα χρόνια πριν -  όταν ακόμα ήταν ένας παθολόγος που διεκδικούσε την αναγνώριση της αξίας του, πατέρας δύο παιδιών και τρελά ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Στο παρόν, που δεν θυμάται, ο Ανδρέας είναι πολύ αυστηρός και σκληρός με τον περίγυρό του και έχει πλέον χωρίσει από τη σύζυγό του και διευθύντρια του νοσοκομείου, Άννα Γρηγοριάδη (Δήμητρα Σιγάλα) μετά την απώλεια του γιου. Αφού συνειδητοποιεί τη νέα του πραγματικότητα, παίρνει την απόφαση να ξεκινήσει τη ζωή του πάλι από το μηδέν: αρχίζει να εργάζεται ως βοηθός στο νοσοκομείο που κάποτε διηύθυνε και προσπαθεί να κερδίσει πίσω την πρώην γυναίκα του και την κόρη του (Μαριέλλη Μανουδάκη) με την ελπίδα να ξαναγίνουν κάποια στιγμή οικογένεια.Ταυτόχρονα κάθε ασθενής που νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική  αποτελεί μια άμεση ή έμμεση αφορμή για να αναδυθούν κομμάτια μνήμης του Ανδρέα αλλά και μυστικά και πληγές όλων των υπόλοιπων μελών της ομάδας για να αποδειχθεί ότι όλοι, τελικά, χρειάζεται να αντιμετωπίσουν και να συμφιλιωθούν με τις δικές τους απώλειες και τραύματα. 

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Βασιλική Τρουφάκου, Θάνος Λέκκας, Παναγιώτης Εξαρχέας, Τζωρτζίνα Λιώση, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Χρήστος Ζαν Μπατίστ, Αντώνης Μυριαγκός, Αλέξανδρος Κώχ κ.ά.

Βασίλης Μπισμπίκης και Πηνελόπη Τσιλίκα «εισβάλλουν» στον «Σασμό» 

Σασμός

Η δημοφιλής σειρά του Alpha για τρίτη χρονιά συνεχίζει με νέες μεγάλες ανατροπές. Νέα γεγονότα ξεσκεπάζουν κρυμμένα μυστικά και πάθη, απρόσμενες αφίξεις φέρνουν τα πάνω-κάτω, θέτοντας ένα διαφορετικό πλαίσιο δράσης ανάμεσα στους Σταματάκηδες και τους Βρουλάκηδες στις 25 ΣεπτεμβρίουΟ Βασίλης Μπισμπίκης είναι το νέο πρόσωπο που φτάνει απροειδοποίητα στην Άνω Ποριά και μπαίνει στην ιστορία του «Σασμού» ως Αντρέας Βρουλάκης, για να φέρει, στην κυριολεξία, τα πάνω κάτω. Πόσο θα επηρεάσει η παρουσία του τις εξελίξεις; Πώς θα δεχθεί τη σχέση του Αστέρη με την Αργυρώ; Και τελικά, για ποιο λόγο επέστρεψε; Ο πατέρας του, Μανούσος Βρουλάκης, ήταν αδερφός του Γιάννη Βρουλάκη, του πατέρα του Παύλου και του Πετρή Βρουλάκη, του πατέρα του Μάρκου. Παραδοσιακός Κρητικός, από μικρός έδειξε μια άγρια και σκληρή φύση, επιρρεπή σε έχθρες και βεντέτες. Όταν ο παπά Μιχάλης διαπίστωσε πως ήταν ο πιο σκοτεινός και αιμοβόρος από όλους τους Βρουλάκηδες κι ότι μεγαλώνοντας θα αποτελούσε την μεγαλύτερη απειλή απέναντι στην ειρήνη και στον σασμό, προέτρεψε την οικογένειά του να τον απομακρύνει από το χωριό. Έτσι, από μικρός ο Αντρέας μπάρκαρε στα καράβια, βοηθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο και οικονομικά την οικογένειά του.

Στην σειρά μπαίνει φέτος και η Πηνελόπη Τσιλίκα ως Εύα, η αδελφή του Ευθύμη Φαρμάκη που είναι μια επιτυχημένη επαγγελματίας, δυναμική που ξέρει να διεκδικεί αυτό που θέλει. Ήρθε να ασχοληθεί με τον αγρο-τουρισμό, αγοράζοντας οικόπεδα με σκοπό να φτιάξει αγροκτήματα με πέτρινα σπίτια, για επισκέπτες που θα κάνουν διακοπές, συμμετέχοντας σε αγροτικές εργασίες. Έχει δύο πρόσωπα: το πρόσωπο που βγάζει προς τα έξω είναι μιας μειλίχιας, ευγενικής, συμπαθητικής κοπέλας, που γίνεται σύντομα αγαπητή στο χωριό. Ωστόσο κρύβει το εκδικητικό της προφίλ, αφού η εκδίκηση είναι αυτή που την οδήγησε στην Άνω Ποριά. Στόχος της και σκοπός της ζωής της είναι να εκδικηθεί για το θάνατο του αδελφού της.

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Τζομπανάκη, Ορφέας Αυγουστίδης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη, Βασίλης Μπισμπίκης, Πηνελόπη Τσιλίκα

Ο «Παράδεισος των Κυριών»: Εξελίξεις στα πρώτα επεισόδια της δεύτερης σεζόν

Δημήτρης Γκιτσόπουλος

Ο «Παράδεισος των κυριών» στον Alpha ξανανοίγει τις πόρτες του για δεύτερη χρονιά. Οι ήρωές του συνεχίζουν να ζουν τις ζωές τους, να διεκδικούν τις σχέσεις τους, να δημιουργούν νέες, να επιστρέφουν στο παρελθόν και να κοιτούν στο μέλλον. 2 Οκτωβρίου η πρεμιέρα. 

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Ειρήνη Δράκου, Γιάννης Νταλιάνης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Μέγκι Σούλι, Γιώργος Ζυγούρης

«Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» για 11η χρονιά

Η μακροβιότερη κωμική ελληνική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» συνεχίζει για 11η χρονιά στον Alpha. Τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στη ζωή μας και θα φέρουν τη δική τους… «Μουρμούρα», από το Φθινόπωρο είναι ο Φάνης, η Ζωή, η Ζουζού και η Τούλα, όλοι ξεχωριστοί χαρακτήρες που υπόσχονται να χαρίσουν άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές. 30 Σεπτεμβρίου 21:45 μπροστά στις οθόνες!

Πρωταγωνιστούν: Στάθης Κόικας, Εριέττα Μανούρη, Μαρία Κατσανδρή, Παρθένα Χοροζίδου

«Φόνοι στο καμπαναριό», η νέα κωμική σειρά που διαδραματίζεται σε μοναστήρι 

Φόνοι στο Καμπαναριό - Θεϊκή Κωμωδία | Έρχεται στον Alpha

Μία ακόμη κωμωδία αναμένεται να δούμε στον ALPHA, ως μίνι σειρά. Ο Αντώνης Αγγελόπουλος, θα αναλάβει τη σκηνοθεσίας της νέας κωμικής σειράς με φόντο ένα μοναστήρι, αλλά και τη Ρένια Λουιζίδου και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ντυμένες μοναχές. Tο σενάριο της σειράς υπογράφουν οι Νίκος Τσιάμης, Νίκος Μήτσας και Παναγιώτης Χριστόπουλος, γεμάτο ατελείωτες ανατροπές και τα ευτράπελα. Στο μοναστήρι της Αγίας Θεοδούλης, ένας ποδοσφαιριστής εντοπίζεται νεκρός. Οι δύο αστυνομικοί (Γιωργής Τσουρής & Βαγγέλης Δαούσης) τρέχουν να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Όλες οι μοναχές στο μοναστήρι, μπαίνουν στο στόχαστρο των αστυνομικών. Η Ηγουμένη (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) κάνει τα πάντα για να αποδείξει την αθωότητά της. Σε αυτό την βοηθά η καλή της φίλη, η μοναχή Αρσινόη (Ρένια Λουιζίδου), η οποία γίνεται “ντετέκτιβ”, προκειμένου να ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο. Για τις ανάγκες τις έρευνες, αναγκάζεται να κάνει τατουάζ, να πραγματοποιήσει μια διάρρηξη, να πάει σε στριπτιτζάδικο, να οδηγήσει καρτ, να περάσει από κάστινγκ και να αγοράσει όπλο στη μαύρη αγορά! 

Πρωταγωνιστούν: 
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, κ.ά.

Ο ΣΚΑΪ επενδύει στους «Πανθέους» 

Οι «Πανθέοι» κάνουν come back μετά από 46 χρόνια 

Οι Πανθέοι

Η νέα δραματική σειρά του καναλιού, οι «Πανθέοι», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη (έλαβε το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959), έρχεται για δεύτερη φορά τηλεοπτικά να κερδίσει κι άλλο έδαφος με το εκλεκτό της καστ. Πρώτη φορά τους Πανθέους τους είδαμε τηλεοπτικά από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ το 1977-1979. «Οι Πανθέοι», όμως τώρα επιστρέφουν 46 χρόνια μετά, στο ΣΚΑΪ (σενάριο της Γιάννας Κανελλοπούλου και Άγγελου Χασάπογλου) που εξακολουθεί να επενδύει στη μυθοπλασία.  Από το καστ δεν θα μπορούσε να λείπει η Κάτια Δανδουλάκη που είχε πρωταγωνιστήσει και στην πρώτη εκδοχή των «Πανθέων» υποδυόμενη τη Μάρμω, αλλά αυτή τη φορά θα ενσαρκώσει τη Χρυσοστόμη Πανθέου. Βλέπουμε την επιστροφή του Αιμίλιου Χειλάκη μετά από έναν χρόνο τηλεοπτικής απουσίας αλλά και τη Μελία Κρέιλινγκ, μετά το «Emily in Paris» και τον ρόλο της στη σειρά ΖΩΗ στο ΑΝΤ1+. Ο σπουδαίος συνθέτης Μίνως Μάτσας υπογράφει το ερωτικό τραγούδι τίτλων «Ιστορία» της νέας παραγωγής σε στίχους της Σοφίας Καψούρου, και ερμηνεία του Κώστα Τριανταφυλλίδη που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 21.00Σίγουρα τα τηλεοπτικά spots με τις προσωπογραφίες από την πρώτη εικόνα μας έδωσαν το έναυσμα για να δούμε πώς οι ήρωες θα αγγίξουν τα όρια του συναισθηματικού τους κόσμου κάτω από τη στέγη της οικογένειας των Πανθέων. 

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Μελία Κράιλινγκ, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Χατζόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καλλιμάνη, Πηνελόπη Πιτσούλη, Κόρα Καρβούνη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Συριόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου, Αθηνά Μαξίμου, Κώστας Φιλλίπογλου κ.ά.

Το Megα παρουσιάζει τρεις νέες σειρές και ανανεώνει το ραντεβού μας με τρεις παλαιότερες

«Το ναυάγιο» που συγκλόνισε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία

Το Ναυάγιο | ΝΕΟ Πρόγραμμα '23 - '24 | Ερχεται

Η θάλασσα έχει τη δύναμη να ενώνει, αλλά και τη σκληρότητα να χωρίζει ανθρώπους για πάντα. Μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τη θάλασσα και τα ταξίδια με πλοίο να είναι γραμμένα στο DNA της από την αρχαιότητα ως σήμερα, έχει δυστυχώς βιώσει πολλές ναυτικές τραγωδίες, με πολυάριθμα θύματα που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχουν πάντα τη δύναμη να μας συγκλονίζουν. Το MEGA φέρνει στη μικρή οθόνη μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου 1966 που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας και είναι μέχρι σήμερα γνωστό ως «Το ναυάγιο στη Φαλκονέρα». Πρόκειται για το μοιραίο ταξίδι του «Φοίνιξ» ενός πλοίου που δεν ήταν για πολλά μποφόρ, αλλά έπεσε σε ταραχώδη θάλασσα. Η δραματική σειρά «Το ναυάγιο», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη (έχει γράψει και το βιβλίο «Σασμός»), ξετυλίγει το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» της ζωής των πρωταγωνιστών της. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους. Ανθρώπινες ιστορίες, σκληρές, τρυφερές, απρόβλεπτες αλλά και πικρές που οδηγούν τους πρωταγωνιστές στην κάθαρση και στο φως. Η πρεμιέρα υπολογίζεται ότι θα γίνει τελικά Κυριακή 1 Οκτωβρίου (έπειτα από αλλαγές).

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχαήλ Ταμπακάκης κ.ά.

«Milky way», η νέα μίνι σειρά με κινηματογραφική αισθητική 

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

Με πρεμιέρα 2 Νοεμβρίου αναμένεται να έρθει άλλη μια δυναμική άφιξη του Μega, η νέα μίνι σειρά μυθοπλασίας οκτώ επεισοδίων, «Milky way», του σκηνοθέτη βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, Βασίλη Κεκάτου. Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, μεταφέρει τον θεατή σε ένα σύμπαν με κινηματογραφική αισθητική. Ένα καστ με κυρίως νέους καλλιτέχνες, αλλά και πολυσυζητημένους guests όπως ο Μιχαήλ Ταμπακάκης και η Ελένη Φουρέιρα, δίνει φωνή στη νέα γενιά, προβάλλοντας σύγχρονους προβληματισμούς. Η ιστορία πάει κάπως έτσι: Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία (Κορίννα Ντουλλάαρτ), τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο (Νικολάκης Ζεγκίνογλου), έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια (Γιούλικα Σκαφιδά, Ανδρέας Κωνσταντίνου) και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο (Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος) - ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα: να κάνει αυτό που όλοι περιμένουν από εκείνη ή να ανατρέψει τα πάντα;

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Ξένια Ντάνια, κ.ά.

Το «Famagusta» θα προβληθεί 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Αμμόχωστο

Famagusta | ΝΕΟ Πρόγραμμα '23 - '24 | Ερχεται

Μία ανατριχιαστική ιστορία έρχεται στην μικρή οθόνη. Ο Ανδρέας Γεωργίου και η Βάνα Δημητρίου φέρνουν τη μίνι σειρά «Famagusta» με άρωμα Κύπρου και μια υπόθεση, καθηλωτική. Η «Famagusta» (Αμμόχωστος) είναι μια πόλη στην ανατολική ακτή της Κύπρου. Είναι γνωστή για τα διατηρημένα βενετσιάνικα τείχη του 15ου και 16ου αιώνα, τα οποία περιβάλλονται από μια τάφρο χωρίς νερό πλέον. Μια ημέρα πριν την γιορτή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου 1974, ο χρόνος παγώνει για πάντα στην πόλη της Αμμοχώστου. Η κυπριακή πόλη θρηνεί περισσότερους από 3.000 Ελληνοκυπρίους. Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειας του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του. Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta». Η φιλόδοξη παραγωγή του MEGA, 24 επεισοδίων, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου κ.ά.

 «Γη της ελιάς»: Στον τρίτο κύκλο δεν θα λείψουν τα μυστικά, οι βεντέτες και τα μοιραία πάθη

Η Γη της Ελιάς | ΠΡΕΜΙΕΡΑ | Κυριακή 24/9 21:00 (trailer)

Ήδη από το τρέιλερ του τρίτου κύκλου καταλαβαίνουμε πώς δεν θα λείψουν γι ακόμη μια χρονιά τα μυστικά, οι βεντέτες και τα μοιραία πάθη. Στο τρέιλερ ακούμε επίσης, ένα από τα ήδη γνωστά τραγούδια του δεύτερου κύκλου της σειράς και συγκεκριμένα το «Ήταν δανεικό» σε ερμηνεία Φίλιππου Πλιάτσικα. Το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου θα προβληθεί τελικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 το βράδυ με την τριάδα τωνεπιτυχιών -Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου- να υπόσχονται μια σεζόν με πολλές εξελίξεις. Αυτή τη φορά η καταδίωξη της αστυνομίας αναγκάζει τέσσερις ληστές να εισβάλουν στο σπίτι της οικογένειας Βρεττάκου κατά τη διάρκεια γιορτής για τα εγκαίνια του Ιδρύματος «Σταύρος Βρεττάκος». Μια ομηρεία ξεκινά, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ήρωες. Ο αστυνόμος Κουράκος, μετά την αποκάλυψη του φόνου που διέπραξε η Ευτυχία,
προσπαθεί να πιστέψει ξανά στον έρωτα. Ο Μάνος και η Μαρίνα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας περιμένοντας την γέννηση του γιου τους αλλά το μωρό τους πάσχει από μια σπάνια και θανατηφόρο νόσο. Η Δήμητρα ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό του Ορέστη: μέσα στο στήθος του χτυπάει η καρδιά του Κίμωνα. Η Ιουλία και ο Στάθης πάλι μαθαίνουν ότι η κόρη τους τελικά ζει και κάνουν τα πάντα για να τη γνωρίσουν ενώ η Αθηνά υιοθετεί τη μικρή Φιλιώ. Για να δούμε θα βγουν όλα τα ένοχα μυστικά στο φως;

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αντιγόνη Νεοφύτου, Αγγελική Κιντώνη, Μελίνα Κόντη κ.ά.

Η ζωή του «Αγίου Παίσιου» έως τη λύτρωση

Άγιος Παΐσιος

Τα νούμερα τηλεθέασης και τα social trend στο twitter δεν θα μπορούσαν να μην οδηγήσουν τους δημιουργούς της σειράς στη συνέχειά της. Η περσινή επιτυχημένη σειρά πιθανότατα να προβληθεί το δεύτερο μισό της σεζόν, πιθανότατα τον Φεβρουάριο του 2024. Ο σεναριογράφος και γνωστός Κύπριος ηθοποιός, Γιώργος Τσιάκκας είχε δηλώσει για τον δεύτερο κύκλο ότι: «Θα δούμε τη μοναχική πορεία του Αγίου Παϊσίου, βήμα βήμα πού πήγε και ποιους συνάντησε και θα φτάσουμε μέχρι τον θάνατό του». Θα παρουσιάσει τον ασκητικό βίο του Άγιου Παϊσίου στο Άγιο όρος, το μεγαλείο της πνευματικότητάς του, την προσφορά του στην ανθρωπότητα μέχρι και την κοίμηση του. Από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994 η σειρά θα ακολουθήσει όλα τα γεγονότα ολοκληρώνοντας την προβολή της. Το περιμένουμε στις οθόνες μας!

«Maestro», πότε θα επιστέψει στις οθόνες μας η υπερπαραγωγή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη;

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

To «Maestro», η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πρόκειται να επιστρέψει στις οθόνες μας, με δεύτερο κύκλο επεισοδίων, την άνοιξη του 2024. Καθώς περνάει ο καιρός, η αγωνία κορυφώνεται για τη συνέχεια της μεγάλης παραγωγής και τις εξελίξεις στις ζωές των ηρώων. Στις σημαντικές πληροφορίες για τη συνέχεια της σειράς συγκαταλέγεται η προσθήκη δύο νέων ηρώων, το πρόσωπο-κλειδί που θα εξιχνιάσει το έγκλημα και το παιδί του Ορέστη. Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, τα πρώτα τέσσερα επεισόδια θα περιστρέφονται γύρω από τις συνέπειες του φόνου, και κάθε επεισόδιο θα έχει έναν αφηγητή. Αυτή τη φορά η αφήγηση θα είναι όμως διαφορετική, γιατί ο κάθε ήρωας θα μιλάει για την ιστορία του άλλου.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, κ.ά.

Στο OPEN φέτος θα δούμε ξανά «Έρωτα φυγά»

Αξίζει να παλέυεις για έναν «Έρωτα φυγά»;

Έρωτας φυγάς, 2ος κύκλος, πρεμιέρα Κυριακή στις 20:00 | OPEN TV

Στις 17 Σεπτεμβρίου στις 20:00 αναμένεται η επιστροφή του «Έρωτα Φυγά» με διπλό επεισόδιο, με έναν δεύτερο κύκλο γεμάτο ραγδαίες εξελίξεις μετά  από τον πυροβολισμό του Ιάσονα από την Αλεξάνδρα. Απελπισμένη απ’ την απαγόρευση του Ιάσονα να δει τα παιδιά της, η Αλεξάνδρα τον πυροβολεί κατάστηθα. Τρέχοντας να γλιτώσει, όμως, πέφτει πάνω στον Μάρκο που προσπαθεί να τη φυγαδεύσει. Ωστόσο, τη συλλαμβάνουν και ομολογεί την πράξη της χωρίς να δείχνει μετανιωμένη. Αναμένουμε τις εξελίξεις της σειράς που επιστρέφει σε νέα ώρα και τα καινούρια πρόσωπα που θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Πρωταγωνιστούν: Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Αντώνης Καρυστινός, Πέμη Ζούνη, Σταύρος Ζαλμάς, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαριάννα Πολυχρονίδη κ.ά.

Το STAR έδωσε πράσινο φως στο «IQ 160»

«IQ 160», η Σμαράγδα Καρύδη θα λύνει μυστήρια για δεύτερη χρονιά

Ποιες είναι οι 27 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος στη μικρή οθόνη;

Η αστυνομική κωμωδία, «IQ 160», ήταν η απροσδόκητη επιτυχία της περασμένης σεζόν που αγαπήθηκε και έβαλε το Star ξανά στο παιχνίδι της μυθοπλασίας. Έτσι πήρε το «πράσινο φως» λοιπόν και για δεύτερο κύκλο, με πολλές εκπλήξεις, δράση και μυστήριο. Οι περιπέτειες της Πηνελόπης Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη) που χάρη στο υψηλό της IQ έγινε από καθαρίστρια, συνεργάτης της Αστυνομίας, θα μας απασχολήσουν από το φθινόπωρο με νέα επεισόδια. Στο νέο κύκλο η Πηνελόπη προσπαθεί να συνέλθει από το φιλί που αντάλλαξε με τον Καλατζή (Νίκος Κουρής). Πρέπει ωστόσο να το ξεπεράσει και να συνεργαστεί μαζί του για να εξιχνιάσουν νέες, δύσκολες υποθέσεις. Και παράλληλα να καταλάβει με το υψηλό IQ της αν και εκείνος το έχει ξεπεράσει…

Πρωταγωνιστούν: Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Κουρής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ηλίας Μουλάς, Ελίζα Σκολίδη, Σωτήρης Δούβρης, Αριστοτέλης Μπολοβίνος κ.ά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ