TV + Series

5 λόγοι που αξίζει να δεις την «Παραλία» της ΕΡΤ1

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας καθημερινής σειράς και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές. Δείτε εικόνες.

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
20’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη)
Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη) © ΕΡΤ

«Η παραλία» ΕΡΤ1: Eίδαμε το πρώτο επεισόδιο και μιλήσαμε με τους ηθοποιούς Δανάη Μιχαλάκη, Κώστα Νικούλι, Δημήτρη Μοθωναίο και Ξένια Ντάνια για την νέα σειρά

Τα Μάταλα βρίσκονται 68 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Το ειδυλλιακό σκηνικό τους με τις λαξευμένες σπηλιές που δεσπόζουν πάνω από την παραλία αποτελεί την βασική τοποθεσία που εκτυλίσσεται η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ1 «Η παραλία», εμπνευσμένη από το βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» (Εκδόσεις Ψυχογιός). Στο μέρος αυτό που βρήκαν τον παράδεισο τους οι χίπις ή αλλιώς τα «παιδιά των λουλουδιών» τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και έζησαν τη δική τους ιστορία κάτω από τη σκιά των βράχων, κυριαρχεί το μυστήριο και ο έρωτας ενώ οι ανθρώπινες ιστορίες και μια τραγική δολοφονία θα συνταράξουν την περιοχή. Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας καθημερινής σειράς και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 22:45. Spoil δεν θα κάνουμε πολλά...αλλά θα σου δώσουμε 5 λόγους που αξίζει να την δεις (καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 22:45).

«Η παραλία»: Φωτογραφίες στα Μάταλα από τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ - Γνωρίστε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και την υπόθεση.
Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), ΓιούλικαΣκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη) © ΕΡΤ

5 λόγοι που αξίζει να δεις την «Παραλία» της ΕΡΤ1 

Το location της σειράς είναι μοναδικό από μόνο του

Αρκετά από τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στις σπηλιές, στην παραλία στα Μάταλα αλλά και στην Αθήνα. Ήδη κιόλας από το πρώτο επεισόδιο βλέπουμε ότι τόσο τα σκηνικά, η ατμόσφαιρα, οι φωτισμοί όσο και οι εικόνες μας ταξιδεύουν στο χρόνο, στα Μάταλα του 1969 και αναδεικνύουν παράλληλα, την Κρήτη μίας άλλης εποχής και τους ανθρώπους της. To ειδυλλιακό καλοκαιρινό τοπίο και η μεγάλη σημασία που έχει δοθεί στις λεπτομέρειες όπως είναι η Mermaid στο τοίχο του καφενείου, το vintage αυτοκίνητο του πατέρα της Υπατίας, το λεωφορείο για τα Μάταλα φορτωμένο με τα σακίδια των χίπις κ.ά δίνουν σίγουρα ένα έξτρα πόντο. Φυσικά σε όλα αυτά καταλυτικό ρόλο παίζει η σκηνοθεσία και η κινηματογραφική ματιά του Στέφανου Μπλάτσου και των Εύης Βαρδάκη και Χρήστου Ζαχαράκη που μας βοηθούν να «εξερευνήσουμε» το διασημότερο κοινόβιο των «παιδιών των λουλουδιών» με ευκολία. Ακόμη και στην αρχή του επεισοδίου που οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές βρίσκονται στην αγγλική pub, η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά αλλάζουν τόσο ομαλά το τοπίο που μας βάζουν κατευθείαν στο νόημα.

«Η παραλία»: Φωτογραφίες στα Μάταλα από τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ - Γνωρίστε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και την υπόθεση.
Το ειδυλλιακό σκηνικό με τις μοναδικές σπηλιές που δεσπόζουν πάνω από την παραλία και η ατμόσφαιρα του 1969, χρονιά στην οποία μας μεταφέρει η σειρά, αποτυπώνονται ανάγλυφα στα φωτογραφικά καρέ © ΕΡΤ
«Η παραλία»: Φωτογραφίες στα Μάταλα από τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ - Γνωρίστε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και την υπόθεση.
Η σειρά έρχεται στις οθόνες τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1

Τα «κοστούμια» έχουν hippie και boho style χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές

Τα σκηνικά της σειράς δένουν όμορφα με τα κοστούμια των πρωταγωνιστών. Συγκεκριμένα, τα vintage μαγιό, τα παντελόνια-καμπάνα, τα φορέματα, τα πολύχρωμα πουκάμισα, που ωστόσο εδώ δεν παρουσιάζονται τόσο “dirty” ή ατημέλητα όσο τα έχουμε συνήθως στο μυαλό μας, τα γυαλιά, τα κοσμήματα δίνουν αυτό το hippie και boho στοιχείο χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές και μας αρέσει. H πρωταγωνίστρια της σειράς, η Υπατία Αρχοντάκη που υιοθετεί ένα πιο vintage style-μια και έχει επηρεαστεί και από την ζωή της στο Λονδίνο- παρουσιάζεται με πιο κομψό τρόπο χωρίς βέβαια να διαφοροποιείται απόλυτα και να «απομακρύνεται» από τους υπόλοιπους. 

Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), άνθρωπος του χωριού, Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης)
Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), άνθρωπος του χωριού, Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης) © EΡΤ
«Η παραλία»: Φωτογραφίες στα Μάταλα από τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ - Γνωρίστε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και την υπόθεση.
Δημήτρης Μοθωναίος, Γιούλικα Σκαφιδά και Δανάη Μιχαλάκη στα γυρίσματα της σειράς «Η παραλία» © ΕΡΤ

Η μουσική σε κάνει να θες να την βάλεις στο repeat

Ένα από τα μεγαλύτερα κολλήματα μου σε σειρές και ταινίες είναι η μουσική. Ήδη το τραγούδι τίτλων “Blazing” της σειράς που ερμηνεύει ο Alex Sid (είχε γράψει τη μουσική για τις «Άγριες Μέλισσες» ενώ έχει κάνει και την μουσική - ενορχήστρωση του τραγουδιού «Χρυσάφι» της «Μάγισσας»), το soundtrack, τα τραγούδια της σειράς (και The Holies έχει και Yardbirds) που είναι εποχής και παίζονται από τους “Man Called Shadow”, σε κάνουν και κολλάς από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Θέλεις να τα ακούς βρε παιδί μου στο repeat αλλά κυρίως δένουν υφολογικά απόλυτα με την ατμόσφαιρα και προσθέτουν αρκετά στο κλίμα της παραλίας και όχι μόνο. Αγαπημένο σημείο η στιγμή που εκτυλίσεται το ερωτικό ειδύλλιο στην αγγλική pub, εκεί που ο Γιώργος Παυλόπουλος (Γιάννης Κουκουράκης) τραγουδάει ρομαντικά ένα ερωτικό τραγούδι στην πρωταγωνίστρια αλλά και το πάρτι των χίπις λίγο πριν τη λήξη του πρώτου επεισοδίου. Έχε στο νου σου τις σκηνές και θα με θυμηθείς. 

Δανάη Μιχαλάκη, Γιούλικα Σκαφιδά
Δανάη Μιχαλάκη, Γιούλικα Σκαφιδά © ΕΡΤ

Η υπόθεση που δεν είναι τόσο συνηθισμένη 

Ο ρυθμός του πρώτου επεισοδίου ήταν σχετικά γρήγορος και δεν κούραζε τον τηλεθεατή ενώ το σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη είναι γραμμένο χωρίς υπερβολές. Στη σειρά βλέπουμε μάλιστα ότι οι ντόπιοι πρωταγωνιστές δεν έχουν κρητική προφορά. Ίσως η επιλογή να έγινε για να μην ακούγονται διάλογοι στα αγγλικά, ελληνικά και η κρητική διάλεκτος ταυτόχρονα, πράγμα που μπορεί να κουράσει τον τηλεθεατή ή για να διαφοροποιηθεί από άλλες αντίστοιχες σειρές που διαδραματίζονται στην Κρήτη π.χ «Σασμός».

Το σίγουρο είναι ότι μας μετέφερε στον Σεπτέμβριο του 1969, όταν η νεαρή γιατρός Υπατία επέστρεψε από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας για να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι θα παντρευτεί τον Γιώργο που ζει μαζί της στο Λονδίνο. Εκείνος εργάζεται στα ναυτιλιακά και θα πάει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία ώστε να την ζητήσει επίσημα από την οικογένειά της. Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν, υμνώντας έτσι τη γυναικεία φιλία. Σειρά έχει το πάρτι των χίπηδων που οι φίλες θα συναντηθούν κι εκεί θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πολλά εμπόδια. Δεν υπήρχαν πολλές ανατροπές κατά την διάρκεια του επεισοδίου ενώ τέλος κλείνει με ένα συμβάν μυστηρίου που σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενο επεισόδιο.

Η Παραλία
© ΕΡΤ

Το cast των ηθοποιών είναι δυνατό και με εξαιρετικές ερμηνείες 

Είδαμε την τηλεοπτική επιστροφή της Μπέττυς Λιβανού ως Νικολίνας Αρχοντάκη, γιαγιάς της Υπατίας που κινεί τα νήματα όλων χωρίς να φαίνεται αλλά και του Κώστα Νικούλι ως Πιτ Φέργκιουσον, αρχηγού του κοινοβίου των χίπηδων. Μετά τον Σασμό και την συμμετοχή του στη σειρά "Τα Νεοκλασικά" στο επεισόδιο: Μιας πεντάρας νιάτα, η ερμηνεία του είναι εξίσου εξαιρετική ενώ είναι ιδιαίτερα πειστικός  όπως και ο Δημήτρης Μοθωναίος ή αλλιώς Χάρι Πιρς και η Ξένια Ντάνια ως Τες Γουίλσον, πως η μητρική τους γλώσσα είναι η αγγλική. Η Γιούλικα Σκαφιδά ερμηνεύει με φρεσκάδα τον ρόλο της ως μητέρα και γιατί όχι, οι πρωταγωνιστές Δανάη Μιχαλάκη και Γιάννης Κουκουράκης έχουν χημεία και σε αυτή τη σειρά όπως είχαν και στις «Άγριες Μέλισσες» αλλά εδώ φυσικά δεν θυμίζουν καθόλου Δρόσω και Κωνσταντή, συνεπώς μην σε προβληματίζει αυτό.

Ο Νικόλας Παπαγιάννης πάλι ως Γράντος Μαυριτσάκης σίγουρα σε καθηλώνει με τον ρόλο του κακού ενώ ο Δημήτρης Κίτσος που θυμάσαι από το "Maestro" ως σύντροφο της Κλέλιας, εδώ παριστάνει τον αδελφό της Υπατίας. Η Ευσταθία Τσαπαρέλη ως Κερασία Μαυριτσάκη θέλουμε να κάνει την ανατροπή στον ρόλο της και το περιμένουμε ήδη. Το υποστηρικτικό καστ είναι επίσης δυνατό με ερμηνείες πολλά υποσχόμενες ενώ φυσικά ανυπομονούμε να δούμε στο δεύτερο επεισόδιο -αφού στο πρώτο απουσίαζε- τον Μάκη Παπαδημητρίου ως Ανδρέα Καραχάλιο να υποδύεται τον αστυφύλακα που θέλει να εξιχνιάσει τη δολοφονία που πρόκειται να σοκάρει τη τοπική κοινωνία.

Μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές της σειράς Δανάη Μιχαλάκη, Κώστα Νικούλι, Δημήτρη Μοθωναίο και Ξένια Ντάνια

Δανάη Μιχαλάκη: «Με την Υπατία το μόνο κοινό μας είναι ότι βάζουμε κάτι στόχο και το πετυχαίνουμε»

Μια μέρα πριν την πρεμιέρα της σειράς σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που θύμιζε το σκηνικό της παραλίας στα Μάταλα, στο rooftop του ξενοδοχείου Alexandros στο κέντρο της Αθήνας στο Mavili beach μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές τις σειράς.

Δανάη Μιχαλάκη
Δανάη Μιχαλάκη © ΕΡΤ

Η Δανάη Μιχαλάκη είναι γλυκιά, ενθουσιασμένη, χαϊδεύει την κοιλιά της όσο μιλάμε και χαμογελούν μέχρι και τα μάτια της όταν μιλάει για τη σειρά. Έχει δει το πρώτο επεισόδιο μια φορά και ανυπομονεί να προβληθεί και στον κόσμο. «Ανυπομονώ γιατί κάνουμε τα γυρίσματα σχεδόν ένα χρόνο και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Έχω αγαπήσει πολύ την Υπατία, είναι ένα κορίτσι χαμηλών τόνων, στα κουτάκια της, έχει άλλη νοοτροπία από αυτή που έχει ο κόσμος στην Κρήτη. Είναι ένα κορίτσι επίσης, που ενώ πιστεύει ότι ξέρει πως θα κυλήσει η ζωή της, η ζωή της φέρνει τα πράγματα διαφορετικά και πρέπει να μάθει να ζει με αυτό, με τον νέο κόσμο και τον νέο έρωτα της. Ένιωσα ότι την βλέπουμε να πλάθει ένα διαφορετικό χαρακτήρα μέσα από τα γυρίσματα. Με την Υπατία ωστόσο, το μόνο κοινό μας είναι ότι βάζουμε κάτι στόχο και το πετυχαίνουμε. Από μένα είναι πολύ διαφορετική και αυτό ήταν που μου άρεσε εξαρχής.

Δανάη Μιχαλάκη
Δανάη Μιχαλάκη © ΕΡΤ

Έχω περιέργεια να δω αν θα αρέσει στον κόσμο η σειρά και ο ρόλος, αν θα τον ιντριγκάρουν οι δυο κόσμοι. Προσωπικά με μάγεψε ο κόσμος των χίπηδων, η ξεγνοιασιά, ο έρωτας, η επιβίωση, θα ήθελα να καταφέρουμε να βάλουμε τους τηλεθεατές σε όλο αυτό που ζήσαμε. Μου άρεσε η εξέλιξη του ρόλου μου, την οποία θα δείτε σύντομα στην σειρά. Είχε να διαχειριστεί δυσκολίες, ανατροπές και να ξαναπατήσει στα πόδια της. Όσον αφορά τη δική μου ζωή είναι όλα ευπρόσδεκτα. Αφήνω την ζωή να μου δείξει τι έχει σκεφτεί για μένα και τι θέλει».

«Πώς είναι που για πρώτη φορά τηλεοπτικά θα συμμετέχετε σε μια καθημερινή σειρά με τον πατέρα σας;» την ρωτάω για να μου πει ότι «Είναι πολύ συγκινητικό και γλυκό να είμαι στην σειρά με τον μπαμπά μου, είναι κάτι που πάντα το θέλαμε και να που έγινε. Ο μπαμπάς μου πάντα μου λέει διάφορα περι ζωής. Από τα πιο σημαντικά που κρατάω είναι η φράση του "να έχω στόχο να πάω ψηλά όχι μόνο στο χώρο αλλά και στη ζωή"».

Κώστας Νικούλι: «Για μένα ήταν πολύ δύσκολο το challenge των αγγλικών»

Κώστας Νικούλι
Κώστας Νικούλι

O Κώστας Νικούλι είναι ήρεμος, χαλαρός και ενθουσιασμένος για την πρεμιέρα. Καθόμαστε στις αναπαυτικές ξαπλώστρες και συζητάμε αρχικά για την τηλεοπτική του επιστροφή. «Προσπαθώ να μην δουλεύω με την πλάτη στον τοίχο, δηλαδή ξέρω πλέον ότι για μένα το να τρέχω και να παράγω απλά επεισόδια και δουλειά με κάνει μη παραγωγικό. Έτσι, επέστρεψα τηλεοπτικά σε αυτό το project γιατί μπορούσα να ανταπεξέλθω χωρίς να τρέχω, να πιέζομαι και να έχω χρόνο για να μελετήσω και να δουλέψω. Παρατήρησα ότι έτσι μπορώ να βγάζω το 100% του εαυτού μου. Δεν μπορώ στην πίεση, προσπαθώ με κάποιον τρόπο προτού γίνει η συμφωνία να καθορίζω τον δικό μου ρυθμό, πως μπορώ εγώ να παράγω σε σχέση με αυτό που μου ζητάνε. Το τηλεοπτικό δεν μπορώ να πω ότι μου έλειψε γιατί και η ανταπόκριση του κόσμου κάπως με φέρνει πάντα σε επαφή με αυτό. Μου έλειψε να φτιάχνω πράγματα και να βλέπω πως λειτουργούν σε σχέση με τον κόσμο, το πως διαχειρίζομαι τα δικά μου μέσα και πως αυτό μπορεί να επικοινωνηθεί με τους υπόλοιπους. Φτιάχνω κάτι και αν το κοινό ανταποκρίνεται πάει παρακάτω, αν όχι αυτό με τροφοδοτεί να κάνω άλλες δουλειές και να διορθώνω τον εαυτό μου, να μπορώ να παίζω σε άλλα επίπεδα».

Η σειρά για εκείνον είναι ένα στοίχημα, μια πρόκληση. «Ασχολούμαστε με μια κοινότητα για την οποία δεν είχαμε καθόλου εικόνα της εποχής εκείνης. Θέλω να πιστεύω πως η δουλειά που κάναμε με κάποιον τρόπο θα το αντικατοπτρίσει και θέλω να πιστεύω ότι έστω και 5% αν βιώσαμε αυτά που έζησαν τότε οι άνθρωποι και φανεί, θα είναι κέρδος. Πιστεύω ότι η σειρά ταυτίζεται με πολύ κόσμο και υπάρχει και ένα σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε.

O Κώστας Νικούλι και η Κατερίνα Μαούτσου
O Κώστας Νικούλι και η Κατερίνα Μαούτσου στην παρουσίαση της νέας σειράς της ΕΡΤ "Η Παραλία" © NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Όσον αφορά το ρόλο μου ήταν πολύ δύσκολο το challenge των αγγλικών. Έδωσα περισσότερη σημασία σε αυτό το κομμάτι γιατί ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα πραγματικά. Ο ρόλος μου ως Πιτ Φέργκιουσον και "αρχηγού" θα έρθει να ανατραπεί από τα γεγονότα που θα συμβούν στην σειρα. Ακόμη, ο ρόλος μου με έφερε σε μεγαλύτερη επαφή με τον εαυτό μου και έβγαλε στοιχεία που δεν τα είχα ανακαλύψει. Για παράδειγμα, με έκανε να θέλω να είμαι ένας άνθρωπος πιο κοντά στη φύση. Είδα ότι αυτό με τροφοδοτεί και με βοηθά στην καθημερινότητα μου. Ανακάλυψα το ότι όταν βγαίνουμε από το αστικό περιβάλλον μπορούμε να δούμε τον κόσμο από άλλη οπτική γωνία και νιώθω ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που θέλω να επιδιώκω σαν άνθρωπος.

Όταν παίρνεις λίγη απόσταση από τα πράγματα μπορείς να επανέλθεις με περισσότερη δύναμη και να είσαι δημιουργικός και στην προσωπική σου ζωή. Η ζωή είναι μεγαλύτερη και θα πρέπει με κάποιον τρόπο να μπορείς να την απολαμβάνεις. Να είσαι παραγωγικός και στην δουλειά και στην προσωπική σου ζωή, στις σχέσεις και στις φιλίες σου, στα πάντα. Θεωρώ ότι είναι μια περίοδος που προσπαθώ να τα απολαύσω όλα, είναι μια συνεχής πάλη να είσαι σε επαφή με τα συναισθήματα σου και αυτά να μπορούν να σε τροφοδοτούν να πηγαίνεις παρακάτω. Να κρατάς μια ισορροπία, ώστε να παράγεις καλλιτεχνικά και να απολαμβάνεις το κάθε τι».

Δημήτρης Μοθωναίος: «Πέρα από το να την αγαπήσει το κοινό την σειρά, το κέρδος για εμάς είναι να τους προβληματίσει, να τους ταξιδέψει και να τους εμπνεύσει»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος ως «Χάρι Πιρς»
Ο Δημήτρης Μοθωναίος ως «Χάρι Πιρς» © ΕΡΤ

Είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Μοθωναίος έχει πολλά κοινά στοιχεία με ρόλο του κι αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνον. Λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα είναι άνετος, χαρούμενος και έχει μια μικρή αγωνία. «Συνήθως πολλούς τους γοητεύει ένας ήρωας κόντρα με τον χαρακτήρα του. Ένας ήρωας σκοτεινός που κάτι κρύβει και έχει διαφορετικό ηθικό κώδικα. Ο Χάρι Πιρς είναι καταπληκτικός άνθρωπος και είμαι πανευτυχής γι αυτό αλλά ένας τέτοιος ρόλος έχει άλλου είδους δυσκολία. Το ζητούμενο δεν είναι να δει εμένα ο θεατής αλλά σαν ηθοποιός χτίζεις πιο εύκολα πάνω σε αυτή την κοινή βάση. Τον καταλαβαίνεις τον ήρωα και είναι πολύ ωραίο όταν έρχονται τα σενάρια και παρουσιάζεται μια συνθήκη και λες και εγώ έτσι θα αντιδρούσα. Ωστόσο, πρέπει να το αλλάξουμε και λίγο αυτό για να δούμε πως θα αντιδρούσε ο Χάρι. Ο κόσμος θα δει ότι ο ρόλος μου είναι ένας άνθρωπος που ξεκινά με ηρεμία και καταλήγει να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, πρόκειται για έναν αθώο χαρακτήρα με κάποια σκιά στο παρελθόν που επηρεάζεται από τις δραματικές εξελίξεις. Σε αυτόν τον ένα χρόνο έχει αλλάξει 4,5 ζωές και έχει υποστεί έντονες αλλαγές που τον επηρέασαν. Όταν άρχισε να "δυσκολεύεται" ο Χάρι, δυσκολευόμουν και εγώ».

Αυτό που του άρεσε εξαρχής βέβαια είναι ότι πρόκειται για μια σειρά εποχής με πολύ σύγχρονο περιτύλιγμα τόσο στην εικόνα, στον ήχο όσο και στο σενάριο. «Ελπίζω η σειρά να λειτουργήσει σαν ένα παραμύθι, μια παραβολή που έχει ρομαντικές αξίες, οι οποίες συγκρούονται με τον κώδικα της κοινωνίας. Πράγματα με λίγα λόγια που 50 χρόνια μετά είναι ακόμη ίδια. Πέρα από το να την αγαπήσει το κοινό την σειρά, το κέρδος για εμάς είναι να τους προβληματίσει, να τους ταξιδέψει και να τους εμπνεύσει».

O Δημήτρης Μοθωναίος στην παρουσίαση της νέας σειράς της ΕΡΤ "Η Παραλία"
O Δημήτρης Μοθωναίος στην παρουσίαση της νέας σειράς της ΕΡΤ "Η Παραλία" © NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Το ξενοδοχείο που έμεναν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων στα Μάταλα ήταν ένα βήμα μακριά από το σετ πάνω από την παραλία γεγονός που είχε τα θετικά και τα αρνητικά του. «Για παράδειγμα, θυμάμαι το ότι μπορεί να πηγαινάμε για ύπνο και να χρειαζόταν να ξυπνήσουμε και να επιστρέψουμε στο σετ γιατί κάτι άλλαξε(γέλια). Δυσκολευτήκαμε στην επιστροφή στην Αθήνα, μας "κακοφάνηκε" η κούραση που έχει να κάνει με το κομμάτι της μετακίνησης στο σετ. Τα γυρίσματα στην πόλη γίνονται όλα σε  φυσικούς χώρους και παραλίες ακροβολισμένα κατά μήκος του νομού και μακριά, οπότε οι μετακινήσεις καθημερινά είναι πολλές.

Η σειρά είναι ένα υβρίδιο. Συγκεκριμένα, η δική μας καθημερινή σειρά υλοποιείται σε κινηματογραφικό χρόνο γυρισμάτων, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί. Καταθέτουμε τις δυνάμεις μας, έχουμε την εμπιστοσύνη του καναλιού και της παραγωγής και δουλεύουμε με μια καταπληκτική ομάδα. Όταν το ακούω λέω "ναι οκ δεν είναι δυνατόν να δουλεύεις με μια τόσο καλή ομάδα" αλλά αυτή τη φορά το εννοώ, στο σετ αυτό προσφέρουν όλοι την θετική ενέργεια τους. Έχουμε γίνει οικογένεια».

Ξένια Ντάνια: «Ένα από τα μηνύματα που θα ήθελε να πάρει κανείς μέσα από το ρόλο μου είναι η γυναικεία αλληλεγγύη και φιλία»

Η Ξένια Ντάνια είναι εντυπωσιακή με τα μακριά της κοτσιδάκια, φοράει ένα πράσινο mini dress και ασορτί mule sandals. Ταυτίζεται με την πρώτη όψη με τον ρόλο της στη σειρά, το μοντέλο που υποδύεται, την Τες Γουίλσον, η οποία ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για φωτογραφίσεις και πασαρέλες. Στην σειρά βέβαια θα την δούμε με τη φίλη της Λόρα να πάνε στα Μάταλα και να ακολουθούν ένα πιο μποέμ τρόπο ζωής. Μια μέρα πριν την πρεμιέρα έχει τον ενθουσιασμό και το άγχος αν θα πάει καλά η σειρά αλλά είναι περήφανη, διότι πέρασε και περνάει όμορφα στα γυρίσματα όπως μου λέει. «Η Τες έχει αρκετά γνωρίσματα με τον πραγματικό μου εαυτό. Είναι ένα party girl αλλά πίσω από όλη αυτή την εικόνα κρύβεται ένας άνθρωπος ευαίσθητος που έχει πολύ ανάγκη να αγαπηθεί και να αγαπήσει. Στην ζωή της δεν το βρήκε αυτό και αγκιστρώνεται σε ανθρώπους που δεν μπορούν να της το προσφέρουν με ολέθρια αποτελέσματα, γι αυτό το λόγο πάει και στα Μάταλα. Θέλει να ηρεμήσει από τις δουλειές της και αυτό που ψάχνει ως χαρακτήρας εκεί είναι η ισορροπία. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω ταυτίζομαι πολύ με αυτό το πράγμα(γελάει). Τώρα όσον αφορά τον ρόλο μου θα δείτε αν όντως τα καταφέρει, το σίγουρο είναι ότι ζει κάτι πολύ έντονο και μεγάλο που θα την αλλάξει.

Νικόλας Παπαγιάννης-Ξένια Δανιά
Ο Νικόλας Παπαγιάννης και η Ξένια Ντάνια ©NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Παρότι έχουμε κοινά έχουμε και διαφορές, το ότι η Τες επιλέγει πάντα bad boys είναι κάτι πολύ μακριά από μένα. Η ερωτική ιστορία με έναν από τους ήρωες της σειράς για παράδειγμα είναι κάτι που εγώ δεν επιδιώκω στη ζωή μου. Σαν Ξένια λοιπόν πρέπει να βρω τι "ψάχνει" αυτή η γυναίκα και πάει εκεί. Είναι ένα πλάσμα αέρινο. Δεν της αρέσει η ασφάλεια, εμένα μου αρέσει και έπρεπε να το ισορροπήσω».

Ένα από τα μηνύματα που θα ήθελε να πάρει κανείς μέσα από το ρόλο της είναι η γυναικεία αλληλεγγύη και φιλία. «Η σχέση που έχω με την κολλητή μου την Λόρα, είναι ένα δυνατό δείγμα της γυναικείας φιλίας. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να σε προστατεύσει αλλά εσύ δεν μπορείς να το δεις γιατί είσαι κλεισμένος στην ιστορία σου αλλά εκείνος το βλέπει πολύ καθαρά και κάτι κάνει γι αυτό. Σε ποιον δεν έχει συμβεί; Η γυναικεία αλληλεγγύη είναι πολύ βασικό στοιχείο του ρόλου μας και πέρασε και στην πραγματικότητα με την Μαρθίλια Σβάρνα, είναι κάτι αληθινό και όμορφο πιστεύω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ