TV + Series

Πoιος είναι ο μικρός Μιχάλης στη διαφήμιση της Eurobank;

Ξεχώρισε για το υποκριτικό του ταλέντο, οι χρήστες των social media τον έχουν λατρέψει. Μιλήσαμε μαζί του (και με τη μαμά του) για να μάθουμε περισσότερα.

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Φυντανίδης
© Matharikou Models

Ο Μιχάλης Φυντανίδης και η διαφήμιση «Η επιστροφή του μεγάλου αδερφού» της Eurobank: Συνέντευξη του μικρού πρωταγωνιστή για τη ζωή και τη συμμετοχή του στην καμπάνια

«Γιατί κάνω αυτό το βίντεο; Γιατί από τότε που γύρισε ο μεγάλος μου αδερφός από τη σχολή έχω χάσει το δωμάτιό μου… και το μυαλό μου», λέει ο 12χρονος Μιχάλης Φυντανίδης στην επιτυχημένη σειρά «Η επιστροφή του μεγάλου αδερφού» που είναι διαθέσιμη στο TikTok της Eurobank. Στην καμπάνια της τράπεζας για το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, βλέπουμε τον μικρό πρωταγωνιστή να ξεχωρίζει για την παραστατικότητα και το υποκριτικό του ταλέντο, ενώ οι χρήστες των social media φαίνεται πως τον έχουν λατρέψει ήδη, κάνοντας αμέτρητα σχόλια.

Μιχάλης Φυντανίδης

Μιχάλης Φυντανίδης: Συνέντευξη με τον πρωταγωνιστή της σειράς «Η επιστροφή του μεγάλου αδερφού» της Eurobank

Ο Μιχάλης που πηγαίνει σήμερα στη ΣΤ' Δημοτικού, διηγείται στα 6 επεισόδια της σειράς το «μεγάλο» δράμα που ζει εξαιτίας της επιστροφής του μεγάλου του αδερφού στο σπίτι και το δωμάτιό του. Ακολουθούμε για αρχή τις περιπέτειες που μας φανερώνουν τις δύσκολες (για εκείνον), αλλά και διασκεδαστικές (για εμάς), στιγμές που ζουν, και στο τέλος το πώς θα καταφέρει να διώξ… εεε, να βοηθήσει τον μεγάλο του αδερφό να βρει δουλειά.

Με τον Μιχάλη και τη μαμά του, Μάγδα Κοντίδου, δίνουμε το τηλεφωνικό μας ραντεβού μια μέρα μετά τα γενέθλιά του. Γιόρτασε, όπως μου λέει, τρώγοντας ζουμερά burgers με λαχταριστές πατατούλες (ένα από τα αγαπημένα του φαγητά, παρακαλώ) παρέα με τους κολλητούς του και έπειτα σειρά είχε το παιχνίδι στο σπίτι.

Σήμερα, αφού έχει επιστρέψει από το σχολείο του και λίγο πριν ακολουθήσει τις εξωσχολικές δραστηριότητές του (ρομποτική, μπάσκετ και αγγλικά), συζητάμε για τα ενδιαφέροντά του, τη συμμετοχή του στο διαφημιστικό και για όλα όσα θέλει να κάνει στο μέλλον. «Μου αρέσει πολύ να διαβάζω βιβλία και να παίζω με τα lego. Φτιάχνω κάδρα, αεροπλάνα, αλλά και χρηστικά πράγματα που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά μου, όπως μια μολυβοθήκη για παράδειγμα. Στον ελεύθερό μου χρόνο παίζω πολύ και με τους φίλους μου» αναφέρει χαρούμενος.

Είναι ευγενικός, γλυκός, άνετος και έχει χιούμορ. Η μαμά του προσθέτει «είναι κοινωνικός, πληθωρική προσωπικότητα που γεμίζει τον χώρο. Τα βγάζει πέρα μόνος του και βρίσκει πάντα την άκρη. Σε ένα γύρισμα ξέρει και να συμπεριφερθεί και να ζητήσει με ωραίο τρόπο αυτό που θέλει».

Η επιστροφή του μεγάλου αδερφού - E01 Έχει πτυχίο στο να με εκνευρίζει

Πιθανότατα, έχεις πεύχει τον Μιχάλη σε κάποια διαφήμιση τoυ ΑΒ Βασιλόπουλου, της Gilli Diet, σε κάποια επεισόδια της σειράς «Η φαμίλια» που υποδυόταν τον Λάκη, δίπλα στον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ενώ έκανε κι ένα μικρό πέρασμα στην ταινία μικρού μήκους «Μελανόχαιτος».

Πώς ξεκίνησε όμως η ενασχόληση με το κομμάτι της υποκριτικής; «Δεν είχαμε σχέση οικογενειακώς με τον καλλιτεχνικό χώρο. Ούτε όμως και στο σχολείο είχαν καταλάβει κάτι για αυτή την κλίση του. Πριν την πανδημία μας πρότειναν δύο φιλικά πρόσωπα να απευθυνθούμε σε κάποιο πρακτορείο λόγω της εμφάνισής του αλλά και της προσωπικότητάς του. Είναι ένα παιδί περίεργο, του αρέσει να δοκιμάζει και να πειραματίζεται με διαφορετικά πράγματα. Αφού το σκεφτήκαμε, λοιπόν, στείλαμε κάποιες φωτογραφίες του στην κα Μαθαρίκου και είχαμε θετική ανταπόκριση» μου λέει η μαμά του.

Για να συνεχίσει ο μικρός: «Είχα κάνει και άλλες διαφημίσεις, αλλά αυτή ήταν η πιο "μεγάλη". Μου πρότειναν από το πρακτορείο να συμμετάσχω στη συγκεκριμένη διαφήμιση και με το που άκουσα το κόνσεπτ είπα αμέσως ναι. Αφού μας έστειλαν το σενάριο, φτιάξαμε το πρώτο βιντεάκι, το στείλαμε, είδαμε ότι τους ενδιέφερε και στη συνέχεια δημιουργήσαμε ένα καλύτερο βίντεο που μου βγήκε πολύ φυσικά. Με είδαν, με ξαναείδαν και με επέλεξαν».

Το παίξιμο του Μιχάλη, βέβαια, του βγήκε πολύ φυσικά γιατί βίωσε και εκείνος μια παρόμοια κατάσταση με αυτή του σεναρίου με τη μεγαλύτερή του αδερφή, την Αγγελική. «Παλιά μοιραζόμασταν κι εμείς το δωμάτιο με την αδερφή μου. Θυμάμαι τότε που πήγαινα Α' Δημοτικού, εκείνη διάβαζε, εγώ έπαιζα και μου φώναζε συνέχεια να κάνω ησυχία. Στην καθημερινότητά μου είμαι ακριβώς αυτός που είδατε και στη σειρά. Όλα μου βγήκαν πολύ αυθόρμητα αφού σκεφτόμουν πράγματα που έζησα πριν 3 χρόνια με την αδερφή μου».

Μιχάλης Φυντανίδης
© Matharikou Models

Δεν θυμάται εύκολα τα λόγια του αλλά σε αυτό το διαφημιστικό τα έμαθε όλα στο πι και φι. «Τα λόγια μου τα μαθαίνω πρώτα μόνος και μετά τα κάνω πρόβα με τη μαμά. Μας παίρνει από μισή μέχρι μία ώρα περίπου. Δεν αγχώνομαι καθόλου, ούτε ντρέπομαι. Μου φάνηκε πρωτότυπο αυτό το σενάριο, ελκύει τον θεατή γιατί είναι αληθινό – είναι η ζωή του κάθε παιδιού. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μου άρεσε στη σειρά. Τα επεισόδια 4 και 5 είναι τα αγαπημένα μου, καθώς και εκείνο το βίντεο που απαντάμε στα σχόλια των φίλων στο TikTok. Η αγαπημένη μου σκηνή είναι βέβαια εκείνη που ψεκάζω τον αδερφό μου με το αποσμητικό. Είχε γεμίσει το δωμάτιο αποσμητικό και ταυτόχρονα μύριζε τζατζίκι επειδή πριν είχαμε παραγγείλει. Είχαμε ξεκαρδιστεί όλοι, πραγματικά. Χάρηκα και τη σκηνή που ντύθηκα πειρατής. Το περίμενα πώς και πώς, το πότε δηλαδή θα φορέσω τη στολή για να εκνευρίσω τον αδερφό μου. Η κανονική μου αδερφή από την άλλη, εκνευρίζεται μόνη της, εγώ δεν κάνω τίποτα για να την εκνευρίσω», λέει γελώντας και η μαμά απαντάει «Mιχάληηηηη».

Μετά από κάθε γύρισμα γυρνούσε πολύ χαρούμενος. «Περνούσαμε καλά με όλη την ομάδα. Όλοι μου φερόντουσαν επαγγελματικά και αισθανόμουν σαν να έχουμε ξαναδουλέψει μαζί. Ήταν ευχάριστο το κλίμα σαν να ήμασταν μια παρέα χρόνια. Με τον αδερφό μου τον Παναγιώτη, την βοηθό ενδυματολόγου και με τον υπεύθυνο φωτισμού κάναμε τις περισσότερες πλάκες στα γυρίσματα και συζητούσαμε ωραία. Μετά βέβαια ξεραινόμουν στον ύπνο».

Μιχάλης Φυντανίδης
© Matharikou Models

Στο σχολείο τον ρωτάνε πώς αποφάσισε να συμμετάσχει και του κάνουν πλάκα ότι θέλουν αυτόγραφα. «Εγώ ξέρω πως δεν έχω κάνει κάτι μεγάλο. Τους λέω αν θέλουν να δοκιμάσουν και εκείνοι κάτι ανάλογο και ότι ήταν μια ωραία εμπειρία για μένα. Έχω πάρει και αρνητικά σχόλια αλλά δεν δίνω σημασία – ο καθένας στο ίντερνετ λέει ό,τι θέλει. Αν μου το έλεγε κάποιος δικός μου ίσως να το σκεφτόμουν παραπάνω αλλά τώρα όχι». Η οικογένειά του τονίζει: «Μας αρέσει, γελάμε πολύ όταν τον βλέπουμε. Ο Μιχάλης είναι στο διαφημιστικό το ίδιο παιδί που ζούμε καθημερινά. Από τις εκφράσεις και τον τρόπο που μιλάει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η αδερφή, ο παππούς και η γιαγιά του ξετρελάθηκαν όταν τον είδαν».

Μιχάλης Φυντανίδης
Μιχάλης Φυντανίδης

Σήμερα έχει δει ήδη όλα τα επεισόδια της σειράς, ενώ διαβάζει και τα μηνύματα/σχόλια των χρηστών στο TikTok. «Στο TikTok μου έλεγαν ότι μοιάζω με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, αν έχω κονέ, αν έχω Instagram. Oι περισσότεροι μας έγραφαν πως θέλουν να συνεχιστούν τα επεισόδια της σειράς».

«Δεν κλείνω προς το να ασχοληθώ μελλοντικά με την υποκριτική. Είμαι αρκετά μικρός για να πω κάτι τέτοιο, αλλά αν με βγάλει προς τα εκεί ο δρόμος ευχαρίστως. Μου αρέσει πολύ η ρομποτική ως τώρα. Αυτό θέλω να κάνω. Κάθε Πέμπτη που έχω μάθημα αισθάνομαι πως είναι η πιο όμορφη μέρα. Όσον αφορά στη διαφήμιση, θα ήθελα να γίνει μια κανονική σειρά με περισσότερα επεισόδια, όπως άλλωστε μας ζήτησαν και οι φαν. Θα είχε πλάκα να δούμε και τα υπόλοιπα άτομα που ζουν στην οικογένεια. Από όλη αυτή την εμπειρία κρατάω σίγουρα το πώς ήμασταν πίσω από τις κάμερες, μου άρεσε το χαλαρό και φιλικό κλίμα. Αναμένετε να δείτε και το επόμενο βίντεο με τα backstage» καταλήγει ο Μιχάλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ