TV + Series

Μάθιου Πέρι: Οι 5 πιο εμβληματικές σκηνές στα «Φιλαράκια»

O Τσάντλερ Μπιγκ έγινε γρήγορα ένας αγαπημένος χαρακτήρας στα «Φιλαράκια» με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάθιου Πέρι: Οι 5 πιο εμβληματικές σκηνές στα «Φιλαράκια»
Μάθιου Πέρι: Οι 5 πιο εμβληματικές σκηνές στα «Φιλαράκια» © Getty Images

Μάθιου Πέρι: Οι 5 πιο εμβληματικές σκηνές στα «Φιλαράκια» - O Τσάντλερ Μπιγκ έγινε γρήγορα ένας αγαπημένος χαρακτήρας στα «Φιλαράκια» με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του

Ο Μάθιου Πέρι ως Τσάντλερ Μπιγκ έγινε γρήγορα ένας αγαπημένος χαρακτήρας στα «Φιλαράκια» με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του

Οι 10 σεζόν του Μάθιου Πέρι στα «Φιλαράκια» τον έκαναν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, υποδυόμενος τον σαρκαστικό, αλλά ανασφαλή και νευρωτικό Τσάντλερ Μπιγκ.

Ο υποψήφιος για Emmy ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες το Σάββατο σε ηλικία 54 ετών.

Παίζοντας στο πλευρό των Τζένιφερ Άνιστον, Κόρντει Κοξ,, Ματ ΛεΜπλανκ, Λίζα Κούντροου και Ντέιβιντ Σουίμερ, ο Τσάντλερ έγινε γρήγορα ένας αγαπημένος χαρακτήρας στα «Φιλαράκια» με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του και τις εκδηλώσεις απελπισίας του αουτσάιντερ.

1. Η αρχή γίνεται στο πρώτο κιόλας επεισόδιο

Ο Τσάντλερ και οι υπόλοιποι χαρακτήρες εμφανίζονται να κάθονται μαζί στο εμβληματικό στέκι της σειράς - το Central Perk.

Στη συνέχεια ο Τσάντλερ αρχίζει να διηγείται στους υπόλοιπους το όνειρό του στο οποίο είναι γυμνός και δέχεται ένα ασυνήθιστο τηλεφώνημα από τη μητέρα του.

Friends - Pilot Episode, Opening Scene

Ο χωρισμός του Τσάντλερ με την Τζάνις

Ένας επαναλαμβανόμενος υποστηρικτικός χαρακτήρας καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς είναι η φίλη του Τσάντλερ, η Τζάνις, με την οποία παλεύει να χωρίσει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.

Ίσως η πιο αστεία απόπειρα είναι η πρώτη του.

Στο επεισόδιο 5 της 1ης σεζόν, γυρνάμε πίσω στον Τσάντλερ καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, καθώς πίνει όλο και περισσότερο καφέ - και γίνεται όλο και πιο υστερικός και νευρικός - προσπαθώντας να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους θέλει να χωρίσει την Τζάνις.

Ευτυχώς η Φοίβη είναι εκεί για να τον σώσει.

20 Friends   Chandler breaks up with Janice

Η μάχη για την καρέκλα

Οι τρέλες του Τσάντλερ και του Τζόι κατά τη διάρκεια της σειράς είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στα «Φιλαράκια».

Όσο δεμένοι και αν είναι οι δύο συγκάτοικοι, σίγουρα ο ένας εκνευρίζει τον άλλον, καθώς η χαλαρή, χαλαρή συμπεριφορά του Τζόι δεν ταιριάζει πάντα με τις αγχωτικές ιδιαιτερότητες του Τσάντλερ.

Στη σεζόν 3, επεισόδιο 2 τα πράγματα κορυφώνονται καθώς οι δυο τους τσακώνονται για μια καρέκλα στο διαμέρισμα της Μόνικα και της Ρέιτσελ, ενώ υποτίθεται ότι φεύγουν για μια εκδήλωση στο μουσείο του Ρος.

Ο καυγάς ξεφεύγει από την καρέκλα και μεταφέρεται στις ντουλάπες του άλλου, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

The Chair Fight | Friends

Ο καναπές του Ρος

Ο Ρος και η Ρέιτσελ ζητούν τη βοήθεια του Τσάντλερ προκειμένου να μεταφέρουν έναν νέο καναπέ στο διαμέρισμά τους.

Σε μια σχετική σκηνή για όποιον έχει βοηθήσει φίλους να μεταφέρουν έπιπλα σε σκάλες, ο Chandler συνθλίβεται από τον καναπέ. Καθώς πλησιάζουν σε μια στροφή της σκάλας, ο Ρος δίνει δυνατά εντολή στους άλλους να "στρίψουν!".

Με τον καναπέ να έχει τελικά κολλήσει στη στροφή, ο Τσάντλερ απαντάει αστειευόμενος: «Τι εννοούσες όταν είπες "γύρνα"»;

Friends | Ross' New Couch Pivot FULL SCENE

H πρόταση

Μέχρι την 6η σεζόν ο φοβικός στις δεσμεύσεις Τσάντλερ έχει αλλάξει σελίδα, καθώς το ειδύλλιο ανθίζει ανάμεσα σε αυτόν και τη Μόνικα. Σε μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές της σειράς, η Μόνικα ετοιμάζει μια πρόταση γάμου έκπληξη με τη βοήθεια του Τζόι.

Αλλά όταν η στιγμή γίνεται υπερβολικά συναισθηματική για εκείνη, ο Τσάντλερ αναλαμβάνει δράση.

Friends: Chandler And Monica’s Proposal (Season 6 Clip) | TBS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ