TV + Series

O Κωνσταντίνος Σκαφιδάς αναπαριστά με playmobil σκηνές από αγαπημένες ελληνικές σειρές

Στο κανάλι του στο YouTube ανεβάζει σκηνές από το «Kωνσταντίνου και Ελένης», «Το Νησί», το «Παρά Πέντε», τις «Άγριες Μέλισσες» μέχρι την εκπομπή «Φως στο τούνελ» και τις συμμετοχές στην Eurovision

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγριες Μέλισσες
Άγριες Μέλισσες

O Κωνσταντίνος Σκαφιδάς αναπαριστά με playmobil σκηνές από τις τηλεοπτικές σειρές «Kωνσταντίνου και Ελένης», «Το Νησί», «Παρά Πέντε», «Άγριες Μέλισσες», την εκπομπή «Φως στο τούνελ» και την Eurovision.

Δημιουργεί πιστά αντίγραφα των αγαπημένων μας χαρακτήρων από τα ελληνικά σίριαλ, αποτυπώνει τις πιο εμβληματικές σκηνές και τις αναρτά στη σελίδα του στο facebook. Ακόμα και ολόκληρα επεισόδια έχει κάνει «re-create» με playmobil όπως για παράδειγμα από το «Κωνστανίνου και Ελένης», που μπορεί να δει κανείς στο κανάλι του στο Youtube, Mr Dino Tv. Δεν μένει όμως εκεί.... Οι «Άγριες Μέλισσες», η «Γη της Ελιάς», το «Νησί», το «Παρά πέντε», το «Σ’αγαπώ, μ’αγαπάς», το «Ευτυχισμένοι Μαζί» είναι μερικές από τις σειρές που αναπαριστά με τις δημοφιλείς φιγούρες αλλά καταπιάνεται και με εκπομπές, όπως το GNTM, το «Φως στο τούνελ», μέχρι και iconic συμμετοχές της Eurovision. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Σκαφίδα, λάτρη των ελληνικών σίριαλ, που τελευταία τα project του κάνουν το γύρο του διαδυκτύου. Πώς όμως και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το χόμπι;

Κωνσταντίνου και Ελένης - Επεισόδιο 8 - Playmobil Edition

«Ουσιαστικά, εγώ από μικρός έκανα συλλογή σαν παιδί από αυτές τις φιγούρες, οπότε κάποια στιγμή εντελώς ξαφνικά μου ήρθε ιδέα να φτιάξω μία ελληνική σειρά σε Playmobil εκδοχή. Στην αρχή έφτιαχνα δικές μου σειρές με δικό μου σενάριο, στην πορεία ανακάλυψα ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον να διασκευάζω πραγματικές ελληνικές σειρές, καθώς αρέσει πιο πολύ στον κόσμο.» λέει στην ATHENS VOICE και συμπληρώνει: «Η λίστα είναι μεγάλη! Ο κατάλογος με τις ελληνικές σειρές έχει: «Στο Παρά Πέντε», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Ευτυχισμένοι μαζί», «Σ´αγαπώ Μ´αγαπάς», «Άγριες Μέλισσες», «Το Νησί», «Μαύρα Μεσάνυχτα», «Η Γη Της Ελιάς», «Σασμός» κλπ. Πέρα από αυτά, έχω φτιάξει πολλές συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά κι άλλων χωρών για την Eurovision. Τη χρονιά του 2022 κιόλας, κατασκεύασα πιστό αντίγραφο του πραγματικού σκηνικού της Eurovision. Επιπλέον, έχω ασχοληθεί με το «GNTM», το «Survivor», το «Φως Στο Τούνελ» της αγαπημένης Αγγελικής Νικολούλη, και πολλά videoclips γνωστών τραγουδιών.Νομίζω πως oι top three ελληνικές σειρές, τις οποίες έχω μεταφέρει κιόλας στο κανάλι μου, είναι το «Στο Παρά Πέντε», το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και το «Ευτυχισμένοι μαζί». Από αυτές τις τρεις σειρές ξέρω απ’ έξω όλες τις ατάκες από κάθε επεισόδιο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσω ποια είναι τα αγαπημένα μου στιγμιότυπα, είναι ΠΟΛΛΑ!»

Στο Παρά Πέντε
Στο Παρά Πέντε
Φως στο τούνελ
Φως στο τούνελ

Kάθε σκηνή που αποτυπώνει χρειάζεται μελέτη προκειμένου οι λεπτομέρειες στις φιγούρες αλλά και στα σκηνικά να αποδίδουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα πραγματικά χαρακτηριστικά στις σειρές. Πρόκειται για μια δημιουργική ενασχόληση που ο Κωνσταντίνος εξελίσσει καθημερινά, καθότι και αυτοδίδακτος: «Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία η αλήθεια είναι και σχετίζεται αρκετά με την παραγωγή μιας κανονικής σειράς. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αποφασίσω με ποια σειρά θα ασχοληθώ, το οποίο έχει να κάνει με ποια μου προτείνει ο κόσμος, ποια σειρά είναι αρκετά διαχρονική, θα ταίριαζε να γίνει σε μία τέτοια εκδοχή και ποια θεωρώ ότι θα έβγαινε ένα ωραίο τελικό αποτέλεσμα. Αφού το αποφασίσω ποια θα είναι η σειρά, μπαίνω στη διαδικασία της παραγωγής των σκηνικών. Η διαδικασία αυτή είναι η αγαπημένη μου προσωπικά, καθώς είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι όλης της διαδικασίας και το διασκεδάζω κάθε φορά, προσπαθώντας να βελτιώνομαι σε κάθε νέο project. Ο βασικός λόγος που επιλέγω να κάνω πιο πολύ ελληνικές σειρές είναι επειδή μερικές από αυτές όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης», το «Στο Παρά Πέντε» κτλ έχουν μία διαχρονικότητα και αρέσουν στον περισσότερο κόσμο. Όσο για το αν είναι εύκολο η δύσκολο, μπορώ να πω ότι στην αρχή ίσως με δυσκόλευε λίγο και το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα τόσο καλό, αλλά με την εμπειρία που αποκτώ με το κάθε νέο project, πλέον δε με δυσκολεύει τόσο. Συνολικά, ένα μεγάλο project κρατάει περίπου τρεις μήνες, ενώ ένα πιο μικρό project μπορεί να χρειαστεί μερικές εβδομάδες μέχρι ένα μήνα για να ολοκληρωθεί.»

GNTM
GNTM
Eurovision
Eurovision

«Tι σχέδια έχεις για το μέλλον;» τoν ρωτάμε:«Φέτος είναι η χρονιά των πανελλαδικών εξετάσεων, οπότε μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι δεν θα δημιουργήσω κάποιο νέο project, αργότερα έχω πολλές ιδέες για νέες σειρές ελληνικές και μη. Θέλω να δοκιμάσω νέα εντελώς διαφορετικά πράγματα που θα εντυπωσιάσουν. Ήδη είχα δοκιμάσει πέρσι να κάνω μία δύσκολη σκηνή από το Stranger Things, που είναι μία πασίγνωστη ξένη σειρά, οπότε σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να δημιουργήσω περιεχόμενο και για το εξωτερικό πλέον, το οποίο εν μέρει το έχω ήδη κάνει αφού η Eurovision δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Τώρα, από ελληνικές σειρές θα ήθελα να δοκιμάσω να κάνω κάποια videoclip για το Maestro ή το Μαύρο Ρόδο.»

Το Νησί
Το Νησί

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ