TV + Series

10 σειρές μυστηρίου που θα ξυπνήσουν τον ντετέκτιβ μέσα σου

Θα τις βρεις στις πλατφόρμες Netflix, Apple TV+, HBO Max, Hulu και Ertflix

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Selena Gomez, Steve Martin, Martin Short στη σειρά Only Murders in the Building
Selena Gomez, Steve Martin, Martin Short στη σειρά Only Murders in the Building

Σειρές μυστηρίου: Ποιες σειρές αξίζει να δεις στις πλατφόρμες Netflix, Apple TV+, HBO Max, Hulu και Ertflix.

Μπορώ να πω ότι υπάρχουν αρκετές streaming πλατφόρμες στη ζωή μας πλέον ώστε να μην μένουμε ποτέ από επιλογές. Ανάμεσα σε ταινίες, ριάλιτι, μαγειρικές εκπομπές και σειρές, εγώ τείνω να διαλέγω τις τελευταίες και ειδικά τις σειρές μυστηρίου. Αν σου αρέσουν κι εσένα οι σειρές μυστηρίου και εγκλημάτων, είσαι τυχερός γιατί υπάρχουν τόσες πολλές και καλές που μπορείς να λύνεις σχεδόν ένα φόνο κάθε βράδυ. Από το Netflix στην HBO Max και την Apple TV+ και από το Hulu στο Ertflix και το Amazon Prime μετράω ατελείωτες ώρες binge watching και το ίδιο θα κάνεις κι εσύ αν αποφασίσεις να δεις εκείνες που προτείνω παρακάτω...

The Afterparty - Apple TV+

Μια κωμική σειρά μυστηρίου που συνδυάζει φόνο, μπλεξίματα και χιούμορ. Το καστ αποτελείται από γνωστούς ηθοποιούς, όπως οι Ben Schwartz, Sam Richardson, Ilana Glazer, John Early, Tiffany Haddish, Ike Barinholtz και Jamie Demetriou. Οι περισσότεροι υποδύονται τους παλιούς συμμαθητές ενός pop star (Dave Franco) ο οποίος δολοφονήθηκε στο ίδιο του το πάρτι μετά το σχολικό reunion. Είχαν όλοι κίνητρο και σε κάθε επεισόδιο βλέπεις την ιστορία από τη μεριά κάθε ύποπτου. Πίσω από τις ατάκες και τις χιουμοριστικές σκηνές ξετυλίγεται ένα αληθινό μυστήριο για το δολοφόνο το οποίο θα σε δυσκολέψει.

The Afterparty — Official Trailer | Apple TV+


The White Lotus - HBO Max

Όπως είναι αναμενόμενο σε υποθέσεις μυστηρίου, η σκηνή ανοίγει με ένα πτώμα. Αλλά η σειρά δεν αφορά μόνο το φόνο. Με φόντο ένα ειδυλλιακό resort στη Χαβάη, τα επεισόδια καταγράφουν τις ζωές του προσωπικού και των επισκεπτών για μία μοιραία εβδομάδα. Έχει εξαιρετικό σενάριο και διαλόγους και αρκετούς εκκεντρικούς χαρακτήρες (όπως η συναισθηματικά εύθραστη Tanya την οποία υποδύεται η Jennifer Coolidge) που θα σε κάνουν να κολλήσεις. Από τη μία θα γελάσεις με τις «περιπέτειες» των βαθύπλουτων και από την άλλη θα ανυπομονείς να δεις ποιος τελικά θα πεθάνει.

The White Lotus | Vodafone TV


Gone for Good - Netflix

Βασισμένη στο βιβλίο του συγγραφέα των μπεστ σέλερ Harlan Coben, έχουμε μια σειρά μυστηρίου αλά γαλλικά. Ο Guillaume (Finnegan Oldfield) χάνει το 2010 στη Νίκαια της Γαλλίας την αγαπημένη του Sonia (Garance Marillier) και τον μεγάλο του αδερφό, Fred (Nicolas Duvauchelle) από έναν μανιακό δολοφόνο. Μια δεκαετία αργότερα χάνει τη μητέρα του και κατά τη διάρκεια της κηδείας, η νέα του αρραβωνιαστικιά Judith (Nailia Harzoune) εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο Guillaume αναζητά την αλήθεια για την εξαφάνισή της και έρχεται αντιμέτωπος με δυσάρεστες αλήθειες που οι φίλοι του και η οικογένειά του τού έκρυβαν επί χρόνια.

Gone For Good | Official Trailer | Netflix


Only Murders in the Building - Hulu

Ένας εγωιστής ηθοποιός που είχε μια μόνο επιτυχία στην τηλεόραση (Steve Martin), ένα ξεχασμένος σκηνοθέτης του Broadway (Martin Short) και μια μυστηριώδης καλλιτέχνιδα (Selena Gomez) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ερευνήσουν ένα φόνο στο κτίριο που μένουν. Η σειρά δεν είναι τόσο αστεία όσα θα περίμενε κανείς βλέποντας τον Martin να πρωταγωνιστεί αλλά σε τραβάει αμέσως με τον τρόπο που παρουσιάζει τρεις μοναχικούς ανθρώπους με μυστικά να μπλέκουν ο ένας στη ζωή του άλλου.

Only Murders in the Building | Official Trailer


The Flight Attendant - HBO Max

Άλλη μια σειρά που συνδυάζει μυστήριο και χιούμορ. Η προτεινόμενη για Emmy σειρά "The Flight Attendant" αφορά μια αεροσυνοδό (Kaley Cuoco) που περνάει ένα υπέροχα τρελό απόγευμα με έναν γοητευτικό επιβάτη (Michiel Huisman) στην Μπανγκόνγκ. Ωστόσο ξυπνάει το πρωί δίπλα στο δολοφονημένο σώμα του χωρίς να έχει ιδέα τι έχει συμβεί και αρχίζει να ψάχνει τους δολοφόνους ώστε να μην κατηγορηθεί εκείνη για το φόνο και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

The Flight Attendant | Vodafone TV


Pieces of her - Netflix

Το δράμα μυστηρίου που σίγουρα θα έχεις ακούσει να συζητιέται τελευταία. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο της Karin Slaughter και έμεινε για αρκετές εβδομάδες στο Top10 της πλατφόρμας. Μια γυναίκα προσπαθεί να κατανοήσει το σκοτεινό παρελθόν της μητέρας της μετά από μια βίαιη επίθεση στη μικρή πόλη τους που αποκαλύπτει κρυφές απειλές και φονικά μυστικά. Το πρώτο επεισόδιο είναι αρκετά δυνατό για να σε βάλει στο τρυπάκι για binge watching και τα μυστήρια που αφορούν οικογενειακά μυστικά είναι πάντα καλοδεχούμενα.

Όλα τα Κομμάτια της | Επίσημο τρέιλερ | Netflix


Babylon Berlin - ERTFLIX

Καλό το γέλιο αλλά κανείς δεν είπε όχι σε λίγο νουάρ μυστήριο, ειδικά όταν η ιστορία διαδραματίζεται στο Βερολίνο της δεκαετίας του '20. Κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια της σύγχρονης «Βαβυλώνας», σε μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού, οι φτωχοί αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Ένα φορτηγό τρένο που φτάνει από τη Σοβιετική Ένωση προσελκύει την προσοχή από πολλές μεριές. Κάποιοι θέλουν το θησαυρό του για πολιτική εξουσία, άλλοι για μια ζωή με ελευθερία και πλούτο, όμως για όλους όσους προσπαθούν να το προσεγγίσουν αποτελεί θανατηφόρα παγίδα.

BABYLON BERLIN | OFFICIAL TRAILER | ENGLISH SUBS | LUMIÈRE SERIES


The Outsider - HBO Max

Βασισμένο στο ανατριχιαστικό μυστήριο φόνου του Stephen King, το The Outsider έχει καλό καστ και σενάριο. Ο βραβευμένος Ben Mendelsohn υποδύεται τον ντετέκτιβ που ερευνά το φριχτό θάνατο ενός νέου αγοριού. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ένα υποδειγματικό οικογενειάρχη (Jason Bateman), ωστόσο σταδιακά ανακαλύπτει κι άλλα στοιχεία που τοποθετούν τον εν λόγω ύποπτο πολλές χιλιάδες μίλια μακριά από τη στιγμή του εγκλήματος. Σταδιακά γίνεται σαφές ότι κάτι υπερφυσικό συμβαίνει και η ιστορία περιπλέκεται κι άλλο.

The Outsider: Official Teaser | HBO


Frankie Drake Mysteries - ERTFLIX

Αν ανυπομονούσες να δεις κάτι αντίστοιχο του Σέρλοκ Χολμς αλλά σε γυναικεία έκδοση, τότε το Frankie Drake Mysteries είναι ό,τι πρέπει για σένα. Τη δεκαετία του 1920 στο Τορόντο, η Frankie Drake (Lauren Lee Smith) και η συνεργάτης της Trudy (Chantel Riley) αναλαμβάνουν να λύσουν υποθέσεις που η Αστυνομία απορρίπτει ή που οι πελάτες τους δεν μπορούν να πάνε στις Αρχές. Παράλληλα, η σειρά δείχνει και τον αγώνα της εποχής για κοινωνική αλλαγή. Το γυναικείο στοιχείο είναι έντονο και στη σύγχρονη εποχή αφού από τα 31 επεισόδια της σειράς, τα 18 σκηνοθετήθηκαν και τα 20 γράφτηκαν από γυναίκες.

Frankie Drake Mysteries | The Women of Frankie Drake | Season 1


The Silent Sea - Netflix

Η Θάλασσα της Ηρεμίας είναι η απόδειξη ότι η Κορέα μπορεί να δημιουργήσει εξίσου εθιστικές σειρές μυστηρίου. Στη διάρκεια μιας επικίνδυνης 24ωρης αποστολής στη Σελήνη, εξερευνητές του διαστήματος προσπαθούν να ανακτήσουν κάποια δείγματα από έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό γεμάτο απόρρητα μυστικά. Πολλοί από αυτούς έχουν τη δική τους ατζέντα, ενώ κάτι αναπάντεχο θα μετατρέψει την αποστολή εξερεύνησης σε αγώνα επιβίωσης.

Θάλασσα της Ηρεμίας | ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΕΪΛΕΡ | Netflix

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ