TV + Series

Hondros: Το ντοκιμαντέρ στο Netflix για τον πολεμικό ανταποκριτή

Ο φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε θανάσιμα στις 20 Απριλίου 2011, ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hondros: Το ντοκιμαντέρ στο Netflix για τον πολεμικό ανταποκριτή

Hondros: Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ελληνοαμερικανού πολεμικού ανταποκριτή Chris Hondros, που έχασε τη ζωή του στη Λιβύη το 2011, προβάλλεται στο Netflix.

Το 2017 η σύντομη και ηρωική ζωή του Chris Hondros έγινε ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Greg Campbell και Jenny Golden. Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι ο Τζέικ Τζίλενχαλ και η Τζέιμι Λι Κέρτις. Η ταινία, που είχε κάνει πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού, προβάλλεται τώρα στο Netflix.

HONDROS - Trailer

Ο Hondros σκοτώθηκε σε επίθεση με όλμους από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Μισράτα ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης το 2011. Η ταινία περιγράφει τις ιστορίες πίσω από μερικές από τις φωτογραφίες του Hondros, εξ ου και ο υπότιτλος «A Life in Frames».

Ο Chris Hondros γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1970 από γονείς που είχαν πάει στις ΗΠΑ ως παιδιά-πρόσφυγες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Fayetteville, στη Βόρεια Καρολίνα και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο πολιτειακό πανεπιστήμιο. Το 1993 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Οπτικών Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Οχάιο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τοπικές εφημερίδες στο Οχάιο και στη Βόρεια Καρολίνα μέχρι το 1998 όταν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη όπου επικεντρώθηκε στο διεθνές ρεπορτάζ. Με βάση τη Νέα Υόρκη, ο Hondros εργάστηκε στις περισσότερες από τις μεγάλες ζώνες συγκρούσεων του κόσμου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου, της Αγκόλας, της Σιέρα Λεόνε, του Αφγανιστάν, του Κασμίρ, της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, του Ιράκ και της Λιβερίας.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Hondros πήρε φωτογραφίες στο σημείο μηδέν και δύο χρόνια αργότερα κάλυψε τις εμφύλιες συγκρούσεις στη Λιβερία. Στη συνέχεια, ακολούθησε την προεκλογική εκστρατεία του γερουσιαστή John Kerry και απαθανάτισε τις καταστροφές του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη και του σεισμού της Αϊτής. Στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2008 φωτογράφισε την κυβερνήτη της Αλάσκας και υποψήφια αντιπρόεδρο Σάρα Πέιλιν.

Φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν και έγιναν εξώφυλλα στο Newsweek, στον Economist, στους New York Times, στην Washington Post και στους Los Angeles Times. Ο Hondros αποκάλυψε τις καταχρήσεις εξουσίας Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, τις επιθέσεις σε αμάχους και την καθημερινή τους συμπεριφορά έναντι των Ιρακινών που υπήρξε μια από τις αιτίες της αποτυχίας της αμερικανικής επέμβασης στη χώρα αυτή.

Στις 20 Απριλίου 2011 τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης μαζί με τον φωτορεπόρτερ Tim Hetherington, ο οποίος σκοτώθηκε επίσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ