- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
World Party: Ισλανδία
Οι Σάκης Τανιμανίδης & Γιώργος Μαυρίδης στέλνουν feedback στην Athens Voice
Καλοκαίρι, ανεβασμένη θερμοκρασία αλλά και ανεβασμένη διάθεση. Το τελευταίο «World Party» της φετινής σεζόν μεταφέρεται την Τρίτη 1 Ιουλίου στην Ισλανδία για να μας χαρίσει μια νότα δροσιάς αλλά και εικόνες που ταξιδεύουν το μυαλό. Το ταξίδι ξεκινάει 21.45 στην τηλεόραση του Alpha.
Παγωμένα glaciers (παγετώνες), καταρράκτες και γεωθερμικές πηγές είναι λίγα από όσα εξερευνούν ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης σ’ αυτή τη νησιωτική χώρα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.
Παρέα με τη νικήτρια του διαγωνισμού, οι δύο ταξιδιώτες απολαμβάνουν διαδρομές σε μαγευτικά φυσικά τοπία, ανακαλύπτουν την ιδιαίτερη ράτσα των ισλανδικών αλόγων και ενημερώνονται για τη γεωθερμία της χώρας. Ακόμη, γνωρίζουν τον πιο δυνατό άνθρωπο του κόσμου και γυμνάζονται μαζί του μιας και η Ισλανδία έχει παράδοση στους strongmen.
Τέλος, συναντούν τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της χώρας που τους αποκαλύπτει με ποιο τρόπο η Ισλανδία βγήκε από την κρίση και προτείνει λύσεις για να την «βγάλει καθαρή» και η Ελλάδα.
Κάντε check-in, συντονιστείτε μαζί τους κι αφήστε τους δυο ορκισμένους λάτρεις του ταξιδιού και της περιπέτειας να σας ταξιδέψουν.
Δείτε πρώτοι μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες από το party στην Ισλανδία.
Όχι, ευτυχώς αυτό δεν είναι το αεροπλάνο της πτήσης των παιδιών! Είναι ένα από τα πολλά απίστευτα και ιδιαίτερα αξιοθέατα της Ισλανδίας! Το συγκεκριμένο αεροπλάνο βρίσκεται εκεί, εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια!

Η Ισλανδία είναι γεμάτη από επιβλητικούς καταρράκτες που συμπληρώνουν την πανέμορφη ποικιλομορφία της χώρας!
Βέβαια, δεν είπε κανείς ότι όλοι αυτοί οι καταρράκτες είναι σε κοινή θέα. Κάποιους πρέπει να κουραστείς λιγάκι παραπάνω για να τους ανακαλύψεις!
Μακριά από την πρωτεύουσα, το Ρέικιαβικ, ένα απλό γεύμα μπορεί εύκολα να γίνει μια μοναδική εμπειρία για τους ταξιδιώτες!
Περισσότερες από 150 δημόσιες πισίνες έχουν δημιουργηθεί στην Ισλανδία, χωρίς ιδιαίτερες ενεργειακές απαιτήσεις… Βασίζονται απλώς στη γεωθερμία της χώρας!
Μαζί με το World Party, στην Ισλανδία ταξίδεψε και μια τυχερή τηλεθεάτρια, η Ειρήνη. Τα παιδιά έκαναν τα πάντα για να την κάνουν να νιώσει πιο «άνετα»!
To World Party στο Facebook
Παρουσίαση: Σάκης Τανιμανίδης, Γιώργος Μαυρίδης
Σκηνοθεσία: Σάκης Τανιμανίδης
Εικονοληψία: Θοδωρής Πλακίδης, Γιώργος Λέντζας
Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Λέντζας
Μοντάζ: Γιάννης Κελίδης
Παραγωγή: Entrinno Productions
Έρευνα: Αργύρης Κουρτίδης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το follow – up του Σκωτσέζου δημιουργού μετά τη μεγάλη επιτυχία «Baby Reindeer» σε κάνει να στριφογυρνάς
Εκατομμύρια αναγνώστες περιμένουν το έκτο βιβλίο της σειράς «A Song of Ice and Fire»
Μια νεαρή, μόνη μητέρα με μια «ασυνήθιστη» οικογένεια ανοίγει λογαριασμό στο Only Fans και εμείς απολαμβάνουμε στις οθόνες μας μια απολαυστικά τρυφερή οικογενειακή dramedy
Έκτοτε απέσπασε δυο Όσκαρ
Το επιστημονικής φαντασίας σύμπαν του Ρίντλεϊ Σκοτ έρχεται στη μικρή οθόνη μέσω του Prime Video
Το reboot αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027
Το sequel του «The Handmaid's Tale» αλλάζει τη φόρμα του teen drama και βρίσκει έναν νέο τρόπο να μιλήσει για την εξουσία και την ενηλικίωση
Ένα crime drama που δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά βρίσκει στο πρόσωπο του Χάρντι τον απόλυτο πρωταγωνιστή
Η σειρά αποτελεί spin off του «Υellowstone»
Η σειρά στοχεύει σε μια ρεαλιστική και ιστορικά τεκμηριωμένη αναπαράσταση της Εποχής του Χαλκού
Η σειρά που αγαπήθηκε και ξεχώρισε όσο λίγες μπορούν στην εποχή του εφήμερου content, ρίχνει αυλαία αντάξια της ήδη εντυπωσιακής ιστορίας της
Όποιος χρεοκοπεί θα αποχωρεί από το παιχνίδι, μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής
Καθώς η εκπομπή δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία
Συγκινούν τα μηνύματα των συναδέλφων του
Η ανάρτηση της ηθοποιού στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram
Από τα Εξάρχεια της δεκαετίας του '80 μέχρι σήμερα, ο δημοφιλής ηθοποιός θυμάται πρόσωπα, ρόλους και ιστορίες
Η ανάρτησή του Έλληνα hair stylist
Το «Hacks» σημείωσε ρεκόρ ως κωμική σειρά
Η ελληνική μυθοπλασία στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση, από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, δεν έχει φτάσει στη «μεγάλη αφήγηση»
Τα επεισόδια που «στοίχειωσαν» τα παιδιά της εποχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.