- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευάνθης Χατζηβασιλείου: Tο αόρατο νήμα από το 1821 μέχρι το 2021
Δείτε τη συζήτηση με τον διακεκριμένο ιστορικό
Δείτε τη συνέντευξη του Ευάνθη Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «Άξιον Διαλόγου» του Μάκη Προβατά στο Action24
Επιστήμονες, Καλλιτέχνες, Συγγραφείς, Φιλόσοφοι και άλλοι γνωστοί και λιγότερο γνωστοί είναι οι καλεσμένοι του Μάκη Προβατά κάθε Τετάρτη βράδυ στις 11.30 στην εκπομπή του στο Action24.
Άνθρωποι που έχουν πετύχει πράγματα τα οποία κανείς μας δεν είναι σε θέση να καταφέρει. Έχουν συμμετάσχει σε επιτεύγματα τα οποία θα μνημονεύονται για πάντα. Άλλοι είναι πολύ γνωστοί, άλλοι όχι τόσο. Όμως αυτό που έχουν καταφέρει, αυτό που έχουν δημιουργήσει είναι Άξιον Διαλόγου.
Σε αυτή την εκπομπή ο Μάκης Προβατάς συνομιλεί με τον καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας ΕΚΠΑ, Ευάνθη Χατζηβασιλείου.
Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου (1966) είναι τακτικός καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο τμήμα Ιστορία και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στο Δοξάτο Δράμας και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία Διεθνών Σχέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Λονδίνου (LSE) με υποτροφία του ΙΚΥ στο οποίο αναγορεύθηκε διδάκτωρ το 1992. Το 2000 εξελέγη λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο την Μεταπολεμική Ιστορία στο τμήμα Ιστορία και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2004 επίκουρος καθηγητής, το 2010 αναπληρωτής καθηγητής και το 2015 τακτικός καθηγητής. Επίσης είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, της Βουλής των Ελλήνων ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του την περίοδο 2013 - 2016, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και εταίρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Βραβείο «Μνήμη Ελευθερίου Βενιζέλου» από την Βουλή των Ελλήνων (1994) με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (2005), και με το Edmund Keeley Book Prize της Modern Greek Studies Association (2007).Τον Μάρτιο του 2016 ορίστηκε υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πόπη Διαμαντάκου ξαναείδε τη «Μεγάλη Χίμαιρα»
Πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου στο Disney Channel
Μετά την παρέμβαση της Ντάριλ Χάνα στους New York Times, νέες αντιδράσεις με αφορμή τη σειρά Love Story
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Καναπές, ποπ κορν, χαλάρωση και play
Ο ρόλος του Κώστα Χατζηγιώργη του έφερε την απόλυτη δημοσιότητα
Yποστηρίζει ότι ο χαρακτήρας της χρησιμοποιείται αφηγηματικά ως αντίπαλος του ζευγαριού
Αυτή τη φορά, οι υποψίες του δεν είναι εντελώς αβάσιμες
«Είμαι κι εγώ εδώ έξω και κάνω παραδόσεις μαζί σας», δήλωσε ο Τζον Κρίστιαν Λαβ
...η σειρά για τη ζωή της πολιτικής δυναστείας έχει εξοργίσει τους επιγόνους της
Το τέλος του ηθοποιού μας θύμισε όλες εκείνες τις φορές που η σειρά μας γονάτισε
Η τελική πρόταση ήταν περίπου 63% υψηλότερη από την αρχική
Το βίντεο που προβλήθηκε στο τελευταίο επεισόδιο
Μια φανταστική ιστορία που καταλήγει σε ένα πρωτότυπο αληθινό μουσείο στην Κωνσταντινούπολη που δημιούργησε ο ίδιος ο Ορχάν Παμούκ
Ή αλλιώς, μια ιστορία για την τοξικότητα του ίντερνετ
Η 3η σεζόν φέρνει την επανένωση της ηθοποιού με τον Τιμ Μπάρτον και την Τζένα Ορτέγκα
Όταν η ορατότητα συναντά την επιθυμία
Με αφορμή τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Τζέιμς Βαν ντερ Μπικ και Έρικ Ντέιν
Το HBO επιβεβαιώνει ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί στην 4η σεζόν - Δείτε τις πρώτες εικόνες από τις επικές μάχες που έρχονται
Στη νέα σειρά συνεντεύξεων του Netflix «Famous Last Words»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.