TV + Series

Game of Thrones: Ένα κουίζ για την badass Queen Σέρσεϊ

Πόσο καλά ξέρεις την κόρη του Τάιγουιν Λάννιστερ; 8 ερωτήσεις για την απόλυτη «κακιά» του Game of Thrones

cersei-lannister.jpg

«Όταν παίζεις το Παιχνίδι του Στέμματος, κερδίζεις ή πεθαίνεις». Τα προφητικά λόγια της Σέρσεϊ Λάννιστερ στον Νεντ Σταρκ πιο επίκαιρα παρά ποτέ μετά το προτελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones, με τίτλο «The Bells». Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι ακόμα υπάρχουν κάποιοι/κάποιες που δεν έχουν παρακολουθήσει το 5ο επεισόδιο του 8ου και τελευταίου κύκλου, τόσο στη συνέχεια του κειμένου όσο και στο κουίζ υπάρχουν spoilers. H Queen Μπεκρού θα μπορούσε άνετα να είναι η κακιά βασίλισσα στη Χιονάτη ή η στρίγκλα μητριά που βασανίζει σαδιστικά την ταλαίπωρη Σταχτοπούτα (σ.σ. καημένη Σάνσα). Καλομαθημένη από κούνια και με το συγχωροχάρτι έτοιμο για κάθε της ζαβολιά, μεγάλωσε πιστεύοντας ότι ο κόσμος τής ανήκει και πως όλοι πρέπει να την υπηρετούν. Η Βατραχομούρα Μάγκι το κατάλαβε από πρώτο χέρι, όταν η προφητεία της δεν ήχησε καλά στα αυτιά της Σέρσεϊ Λάννιστερ.

Μπορεί να είχε τον καημό της ότι η αυλή (αρχικά στο Κάστερλι Ροκ και εν συνεχεία στο Κινγκς Λάντινγκ) δεν την αντιμετώπιζε με τον ίδιο σεβασμό που απολάμβαναν οι άνδρες του πανίσχυρου οίκου της, ωστόσο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να περάσει το μήνυμα πως παραμένει βασικός παίκτης στο Παιχνίδι του Στέμματος. Ως γνήσιο μέλος των Λάννιστερ, πλήρωνε πάντα τα χρέη της, εξαπολύοντας την εκδικητική της μανία εναντίον όσων τόλμησαν να την πειράξουν. Από τη Σέπτα Ονέλα που την παρέδωσε στο «Βουνό» μέχρι το μπουρλότο στο Σεπτ του Μπαιλόρ και από τον αποκεφαλισμό της Μισάντεϊ μέχρι την εξολόθρευση του Ραίγκαλ, η Σέρσεϊ ήταν ο χαρακτήρας που λατρεύαμε να μισούμε και θέλαμε όσο τίποτε άλλο να εξαφανιστεί από προσώπου Γουέστερος. Και φυσικά δεν ήξερε (ή δεν ήθελε να μάθει) πότε ΠΡΕΠΕΙ να παραδέχεται την ήττα της και να κάνει πίσω.

Τελικά, ο Τζέιμι Λάννιστερ επιβεβαιώθηκε όταν έλεγε ότι θα πεθάνει μαζί με την αδελφή του, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα αυτό να συμβεί ενώ βρίσκεται στα χέρια της. Με τη Ντενέρις Ταργκάριεν να ισοπεδώνει το Κινγκς Λάντινγκ, ο θάνατος συνάντησε τους δύο παράνομους εραστές στα υπόγεια του Red Keep.

Για να δούμε πόσο καλά ήξερες τη Σέρσεϊ Λάννιστερ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
cq5dam.web_.1200.675.jpeg
Η Σέρσεϊ Λάννιστερ ήταν κόρη του Τάιγουιν και της:
b3113cea-71f7-4e59-aaa5-116d36dc3b3d-1548850015.jpg
Πόσα παιδιά γέννησε η Σέρσεϊ Λάννιστερ:
93631a83-38d6-4a73-ada5-370fda2a0bf5.jpg
Ποια ήταν η απάντησή της στη Μάργκερι Ταϊρέλ, όταν η τελευταία την αποκάλεσε αδελφή της;
cersei-lannister.jpeg
Η Σέρσεϊ Λάννιστερ ήταν παντρεμένη με τον:
maxresdefault.jpg
«Όσο περισσότερους αγαπάς, τόσο πιο αδύναμη γίνεσαι», τα λόγια της:
cersei-lannister-played-by-lena-headey-the-best-anti-hero-on-tv.jpeg
Εκτός από τον Τζέιμι με ποιον άλλο συγγενή της έκανε σεξ:
maxresdefault.jpg
Μετά τον θάνατο του Ρόμπερτ με ποιον σκόπευε να την παντρέψει ο πατέρας της:
1_aozqoj-x17erdwjvzntstq.jpeg
«Η δύναμη είναι δύναμη». Φαρμακερή ατάκα που είπε:
cersei-lannister.jpg
Δεν έχεις ιδέα τι εστί Σέρσεϊ. Καλύτερα να πάρεις το πρώτο καράβι για Μπράαβος... Χμμ... παίζεται αν θα τη γλίτωνες από την Queen Σερσεϊ. Δεν σ' αγγίζει τίποτα! Ούτε φυσικά η Σέρσεϊ που την ξέρεις απ' έξω και ανακατωτά!
{{score}}