TV + Series

10 σειρές που έρχονται με φούρια το 2018

Αρχίζουν και υπόσχονται να μας κάνουν να χάσουμε τον ύπνο μας

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
methode2fsundaytimes2fprod2fweb2fbin2f6a1da5a6-ceb0-11e7-9957-1b360ac484a2_1.jpg
photo © Sky / Amazon Prime Video

Τώρα που σκεφτόμαστε πιο ψύχραιμα τον χειμώνα, πες μου, ποιες σειρές θα μας βρουν με το μάτι γαρίδα στους καναπέδες; Η τηλεοπτική μαγεία του 2018 χτυπά την πόρτα με εικόνες που ξεσηκώνουν. Μια πρωτότυπη παρέλαση θεαμάτων, από φιλόδοξες νέες παραγωγές έως προσεκτικά επιμελημένες αναβιώσεις, διεκδικεί τον χρόνο μας και ανθολογήσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Είναι ό,τι πιο φρέσκο έρχεται στις οθόνες.

Britannia
Δρυίδες και πολεμίστριες στην κελτική Βρετανία του 43 προ Χριστού, για όσους νοσταλγούν τις αιματοχυσίες του Westeros. Το ιστορικό δράμα του Jez Butterworth με την Kelly Reilley (True Detective) και τον David «Governor» Morrissey αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή του Sky με το Amazon Prime και ντεμπουτάρει στις 18 Ιανουαρίου με μια πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων, όπου θα παρακολουθήσουμε τη ρωμαϊκή εισβολή στις κελτικές εκτάσεις. Η υποδοχή θα κρίνει και την έκταση της σειράς που επιθυμεί να αναδειχθεί σε βρετανικό Game of Thrones.

Coming Soon: Britannia

Westworld
To θεματικό πάρκο των ανδροειδών της Άγριας Δύσης επιστρέφει. Να το δείτε οπωσδήποτε. Άφησε ανάγλυφη στάμπα στις αναμνήσεις μας με το αινιγματικό φινάλε του τον Δεκέμβριο του 2016, έδωσε έμπνευση σε αμέτρητες εικασίες γύρω από την εξέλιξή του, χάρισε τις υψηλότερες θεαματικότητες στο HBO από την εποχή του πρώτου True Detective, επανακάμπτει ως σοβαρότατη μελέτη πάνω στη γοητεία του φιλοσοφικού sci-fi, με πρωτοκλασάτες ερμηνείες και πλάνα που απλώνουν και μαζεύουν την ομορφιά τους.

WESTWORLD Season 2 Trailer (2018)

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story
Η συνταγή δοκιμάστηκε με τον O.J. Simpson, τώρα εξαπλώνεται σε ένα ακόμη stranger than fiction σενάριο πραγματικών εγκλημάτων, του είδους που πλημμυρίζουν οκτάστηλα και καθηλώνουν τις μάζες, αυτή τη φορά με πρωτογενές υλικό τη δολοφονία του σούπερ σταρ σχεδιαστή μόδας Gianni Versace. Το παλμαρέ των ηθοποιών είναι τρανταχτά ελκυστικό, (Penelope Cruz, Ricky Martin, Edgar Ramirez), εκεί που θα κριθεί το στοίχημα ωστόσο είναι στην αποτύπωση των κοινωνικών προεκτάσεων της φύσης του celebrity culture, στην ηδονοβλεπτική στάση του κοινού απέναντι στο σταρ σίστεμ, στην ερμηνεία των καιρών ως ρυθμιστικού παράγοντα για την έκβαση των γεγονότων. Όλα όσα πέτυχε δηλαδή το The People v O.J. Simpson.

American Crime Story Season 2: The Assassination of Gianni Versace Trailer (HD)

McMafia
Βασισμένο στο παταγωδώς επιτυχημένο ομότιτλο βιβλίο του δημοσιογράφου Misha Glenny, το McMafia καταγράφει την απόπειρα του γόνου ενός αφεντικού του ρώσικου οργανωμένου εγκλήματος να απεμπλακεί από τον μαφιόζικο περίγυρό του. Θα βρει τα κότσια; Αναμείνατε πολλά πιστολίδια, άφθονα ανθρωποκυνηγητά σε μητροπολιτικά σκηνικά, πολύπλοκα μωσαϊκά διαπλοκής, στιλιζαρισμένα πλάνα μεταμοντέρνου νουάρ.

McMafia: Launch Trailer - BBC One

Electric Dreams
Πόσο Philip K. Dick μπορεί να αξιοποιήσει η μικρή οθόνη; Δυνητικά αστείρευτο, δεδομένου ότι ο σπουδαιότερος στιλίστας της δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας κατέθεσε όγκο έργου που ξεπερνά τα 40 μυθιστορήματα και τα 120 διηγήματα. Οι υποψιασμένοι θα πλησιάσουν με επιφύλαξη –υπάρχει καλός Dick (Minority Report, A Scanner Darkly), υπάρχουν και οι χλιαρές μεταφορές τύπου The Man In The High Castle. Η συγκεκριμένη διασκευή τρέχει ήδη από τον Σεπτέμβριο και αποσπά εξαιρετικές κριτικές, ενώ το λαμπρό καστ (Anna Paquin, Steve Buscemi, Bryan Craston) υπόσχεται γοητευτικά ταξίδια στο θέαμα υψηλών απαιτήσεων.

PHILLIP K. DICK'S ELECTRIC DREAMS Official Trailer (HD) Amazon Exclusive Series

The X-Files
Απευθύνεται μόνο σε αυτούς που ξέρουν πού ανήκει η καρδιά τους. Αν έπειτα από την κακόγουστη αναβίωση του 2016 εξακολουθείς να προσεγγίζεις με όρους φετίχ τον Μόλντερ και τη Σκάλι, τότε στρώσου στην οθόνη για την ενδέκατη σεζόν όταν το φεγγάρι γεμίσει και οι δέκτες σου είναι συντονισμένοι με το απόκοσμο.

THE X-FILES Season 11 Official Trailer (2018) TV Show HD

Altered Carbon
Κυβερνοπανκ σε ένα δυστοπικό μέλλον στο οποίο οι πλούσιοι ζουν για πάντα σε βάρος ημών, των πληβείων; Με αισθητική Blade Runner και φουτουριστικούς ντετέκτιβ; Με την υπογραφή του Netflix; Βάλε να δούμε!

PHILLIP K. DICK'S ELECTRIC DREAMS Official Trailer (HD) Amazon Exclusive Series

Jessica Jones
Λίγη Marvel ακόμη. Με μια θηλυκή ηρωίδα που ξεδιπλώνει υπερδυνάμεις δίχως να απεκδύεται την πανκ ροκ αρματωσιά της, αποτελούμενη από ασφυκτικά στενά τζιν και μεταχειρισμένα περφέκτο. Με την κουκλάρα ηθοποιό Krysten Ritter στον ρόλο της νεαρής ζωής της, να πυροδοτεί τις φαντασιώσεις. Με προχωρημένο κοινωνικό – φεμινιστικό περιεχόμενο που δέχτηκε θύελλα επικρίσεων κατά την προβολή της πρώτης σεζόν. Ποτέ πριν τα superhero κόμικς δεν ήταν τόσο σέξι.

JESSICA JONES Season 2 Official Trailer (2018) Marvel Netflix Suprehero Series HD

Maniac
Jonah Hill και Emma Stone, σε μαύρη κωμωδία γύρω από τη φαντασιακή ζωή δύο τροφίμων ψυχιατρικής κλινικής. Βασίζεται σε πρωτότυπη νορβηγική σειρά, διασκευάζεται με κονδύλια του Netflix, η πρώτη σεζόν δέκα επεισοδίων προγραμματίζεται να προβληθεί μέσα στο 2018. Όταν η κάμερα αφουγκράζεται εξαιρετικούς ηθοποιούς, η αδημονία κορυφώνεται.

Castle Rock
Μια ανανεωμένη ματιά στον τρομώδη κόσμο του Stephen King, με την παρουσία του J.J. Abrams στην παραγωγή να εγγυάται τη σωστή αποτύπωση. Το ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους κατοίκους της μυθοπλαστικής πόλης του Μέιν, όπου διαδραματίζονται τόσες από τις ιστορίες του συγγραφέα, είναι ίσως το πιο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό event της σεζόν. Είναι μια σειρά βασισμένη σε υλικό του Stephen King, φίλτατοι, και αυτό τα λέει όλα. 

JESSICA JONES Season 2 Official Trailer (2018) Marvel Netflix Suprehero Series HD

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ